Torgen pisze: ↑03 wrz 2025 17:42
Istirius pisze: ↑03 wrz 2025 15:35
Pieprzysz człowieku, jak potłuczony. Tępy tribalizm wszedł Ci na zdolność czytania ze zrozumieniem.
Nie widziałem w tym wątku ANI JEDNEGO wezwania do dymisji Wizów - wskaż cytat, albo przyznaj, ze ordynarnie kłamiesz.
Sam tytuł tego watku. Nie potrafisz czytać?
Komunikacja z wizami od czasu Rafgarta jest o niebo lepsza niż była. Świadczy o tym np dział Ogłoszenia, Sprawy techniczne itd. Albo dział Bank Opisów. Problem widzicie wy, taki problem że macie mase zajebistych (waszym zdaniem) pomysłów i nikt wam tego nie chce zakodować. Jak już ktoś pisał, i też na discordzie o tym rozmawialiśmy. Załóżcie własnego muda, niech będzie taki sam świat. Macie tyle pomysłów tylu koderów. Działajcie.
Człowieku, jakie "Wy"? Do. niby, jakich "Wy" mnie zaliczasz? To dokładnie to, o czym pisałem. Tribalizm wyłącza mózg. Nie ma "Wy". Jestem "ja". Mój pomysł na grę, moja o nią troską i moja chęć do budowania community. Jeżeli nie potrafisz w kimś zobaczyć człowieka, a widzisz tylko łatkę klanową, to, na Bogów, idź się skonsultować ze specjalistą zdrowia psychicznego, bo, cytując klasyka: "Panie, nie jest dobrze."
Co do czytania ze zrozumieniem. "Sam tytuł". Brawo! Ty.. a zajrzałeś POZA tytuł? Przeczytałeś, co ktoś tak naprawdę ma na myśli? Czy wystarczyło, że to Pipek i JAAAAZDAAAAAA po linii partyjnej..
Przeczytaj, serio, może nawet z czymś się zgodzisz.
Widzisz, ja mam trochę inne spojrzenie na tą grę. Nie dlatego, że MOJA POSTAĆ jest w Scooia. Jest ze względu na moją córkę, która jest turbo dzikiem Sapkowskiego i uwielbia elfy. xD Łojciec - ylfi bojownik = bohater. xD Dzieki temu, że wróciłem do Arki po 20 wiosnach z okładem, mam trochę inne spojrzenie. Nie mam narzutu dwóch dekat kiszenia się we własnym sosie i wzajemnych animozji. Nie jadę Cię dlatego, że jesteś w mutach, czy DS'ach (tak naprawdęto nawet nie wiem, gdzie xD). Jadę, bo głupio piszesz.
Pamiętam starą grę i to, jak hula będąc zaludniona. Widzę w nowym obliczu i widzę, jak czuje sie nowy gracz (postać od zera, bo mail poprzedniej dekadę wcześniej szlag trafił) w wersji obecnej. I nie jest to fajne doświadczenie. Przemierzanie prawie pustego świata..no... ssie. Fajnie byłoby coś z tym zrobić.
Bo, widzisz. To nie tak, że nie zrobimy nic i wszystko będzie po staremu... Nie. Baza graczy coraz bardziej będzie się wykruszać. Już teraz w pół roku spotkałem niemało postaci, które dały sobie spokój bo... pusto, smutno i poerpegować nie ma z kim. Jest kilka bojówek, które naparzają skarbce i PvP, jest kilka neutralek, które trzymają się razem, bo (i to chore fchuj) za zamianę słowa z przedstawicielem jednej frakcji druga wypowiada wojnę. (Naprawdę ebie mnie, kto i kiedy to robił, to skrajnie ujowe - dajcie ludziom grać ze sobą! geez...). I ta erozja będzie postępować. Tym szybciej, im mniej postaci zostanie. No i w końcu zostanie 20 najbarrdziej psychicznych osób, w pustym i smutnym jak stara wagina świecie, siedzących na idlu na expowiskach i brandzlujących się tym, jak to silną mają postać w literkowej grze..
Sam przyznasz, ze perspektywa wieje smutnym członem.
Dlatego fajnie byłoby coś zrobić.
A tytuł nie wzywał do obalenia Ragfarta, czy ekipy wizowskiej. Był apelem człowieka, z którym nierzadko się nie zgadzam i który, tak szczerze, nawet czasem nie wkur..irytuje. Natomiast wiem, że zależy mu na tej grze mocno, daje jej dużo serca i wysiłku i za to, w moich oczach, należy mu się minimum szacunku i wsparcia.
No, chyba, że Twoim celem JEST to, żeby została tu tylko garstka toksycznych jednostek obrzucających się wzajemnie inwektywami..
Ale to wtedy, wybacz, nie dogadamy się.