Po aktualizacji mam jednak pewien problem z komendą #map goto.
Lokacje startowe zapisane mam 3-literowymi skrótami typu: nov, wyz, car, nul.
Do tej pory komenda #map goto car zaprowadzała mnie do startówki w Carbon. W wersji 2.01.0 priorytet mają dłuższe słowa np. "caroton" i do pokoju o takiej nazwie jestem automatycznie wrzucany. Próbowałem nawiasów, cudzysłowia - bez rezultatów.
Aktualizacja:
Scandum na forum TT++ dał odpowiedź: #map goto nov$
Athel Loren shall not suffer the presence of Men, nor Orcs, nor Dwarfs, nor Beastmen. If a foe takes a single step upon such sacred soil, they shall not take another.
Po kilku godzinach testowania TT++ 2.1 znalazłem kolejny błąd.
Komenda "#map list" w wielu przypadkach nie radzi sobie z wyświetleniem ilości lokacji do celu. W porównaniu do wersji poprzednich, obecna odsłona TT++ ma mniejszy zasięg tej opcji. Sprawa została zgłoszona.
Wracając do mojego poprzedniego posta. W oczekiwaniu na wydanie poprawionej wersji programu problem z #map goto rozwiązałem w następujący sposób:
Na najnowsze wydania trzeba uważać, śledzić bacznie Announcements i testować, a wszelkie błędy zgłaszać do Scanduma. Do starszej wersji 2.00.9 nie mam wielkich zastrzeżeń i nadal z niej korzystam.
Athel Loren shall not suffer the presence of Men, nor Orcs, nor Dwarfs, nor Beastmen. If a foe takes a single step upon such sacred soil, they shall not take another.
#sh $liczebnik[1]
dwie
#sh $opisziola[1]
czarne lodygi
Natrudziłeś się.
Korzystam z bazy ziół zrobionej na #listach i miałem ciut inny pomysł. Mimo wszystko, wielkie dziękuję. Przy okazji, myślałem, że powyżej 20 ziół przedstawiane jest jako "wiele". Ten fakt oraz ciągły "Unmatched brackets error" całkowicie zniechęciły mnie do kontynuowania tej idei.