Drobne pomysly
Re: Drobne pomysly
Które są zbugowane, bo chłopek roztropek odgania batem dowolnego wroga.
Nie zrozumielismy sie.Merkava pisze:Po to są wozy.
Nie kazdy ma kumpli w gildii niektorzy nie maja albo nie chca miec.
Wynajmuje woz i jade na expowisko jedno drugie trzecie i nic nie znajduje.
Dlaczego ... no dlatego ze sie spoznilem pare minut i wszystko wyparowalo.
Jako tragarz bylem w stanie brac na raz wiecej niz ciezki woz nie wspominajac o mobilnosci ze duzo wieksza mimo takiego obciazenia.
W tej chwili z wozow korzystaja gildie i czasem jakis gpk ktoremu uda sie trafic na ekipe ktora expi w miejscu gdzie zlom zostaje.
p.s.
Co do batow i odganiania to nie mam pojecia jak dziala nigdy woznicy nie atakowalem ani atakowny przy mnie nie byl.
Re:
sprawdze. dzieki
Ostatnio zmieniony 15 lis 2012 09:13 przez Urs, łącznie zmieniany 1 raz.
Mozna sprzet wlozyc do plecaka i ukryc plecak. Plecaki z tego co sie orientuje nie znikaja.
edit:
Aaa... Sorry nie doczytalem
edit:
Aaa... Sorry nie doczytalem

Ble... Ble? Ble!
It's not a bug, it's a feature!Coronius pisze:Które są zbugowane, bo chłopek roztropek odgania batem dowolnego wroga.

Rozumiem, że nie chodzi Ci o to, że nie umiesz wynajac wcześniej wozu zanim wszystko zniknie tylko masz problem z tym, żeby wogole sprzęt "zabić". Nie trzeba sobie skrzykiwać "kumpli z gildii". Można sie zebrać w kilka gp? Chyba, że nie chcesz wchodzić w żadną interakcję z innymi graczami w takim wypadku współczuje i nie mam pomysłu.Urs pisze:Nie zrozumielismy sie.Merkava pisze:Po to są wozy.
Jako tragarz bylem w stanie brac na raz wiecej niz ciezki woz nie wspominajac o mobilnosci ze duzo wieksza mimo takiego obciazenia.
W tej chwili z wozow korzystaja gildie i czasem jakis gpk ktoremu uda sie trafic na ekipe ktora expi w miejscu gdzie zlom zostaje.
Pani Eve. Kupiec jesli dobrze pamietam ? Czas to pieniadz. Im wiecej wspolnikow tym mniejszy zarobek. Ja nie potrzebuje rad w stylu zbierz kolegow a jak nie lubisz to ci wspolczuje. Zaproponowalem drobna zmianeEve pisze:Rozumiem, że nie chodzi Ci o to, że nie umiesz wynajac wcześniej wozu zanim wszystko zniknie tylko masz problem z tym, żeby wogole sprzęt "zabić". Nie trzeba sobie skrzykiwać "kumpli z gildii". Można sie zebrać w kilka gp? Chyba, że nie chcesz wchodzić w żadną interakcję z innymi graczami w takim wypadku współczuje i nie mam pomysłu.Urs pisze:Nie zrozumielismy sie.Merkava pisze:Po to są wozy.
ktora czesci graczy pozwoli na wieksza i bardziej oplacalna zabawe z wozami
A teraz troche informacji bo moze nie wiesz jak to wyglada w rzeczywistosci.
Srednio na wozie zarabia sie kolo 90 zlotych monet. Teraz pomysl o 4 gosciach dzielacych sie tym zarobkiem. GP skazane jest na sprzet z takich expowisk jak warownia zbojecka czy tez wsiowe. Najlepszym punktem jest warownia - blisko cechu. To nie zmienia faktu ze wiecej i szybciej wyciagnie sie z ryb czyli bezmyslnego siedzenia i zacinania wedki.
Oczywiscie moge skrzyknac kolegow i robic to w 10...rpgujac w tym czasie.
Ale nie kazdy ma czas i chec na taka interakcje.
Swego czasu zawod tragarza byl oplacalny. Dlatego wlasnie ze sprzet nie wyparowywal tylko kumulowal sie i mozna bylo zrobic pare kursow znoszac wszystko do cechu.
Popytaj znajomych dla kogo zostaly zakodowane wozy. Jak dla mnie to jest dodatek do gildii zawodowych i one glownie z tego korzystaja.
Kolejna sprawa ze takie cos bylo by i cechowi na reke ? Nie uwazasz ?
Wiekszy obrot wiecej monet. Ale... moze ja sie nie znam.
p.s.
I ten tekst ... nie umiesz wynajac wczesniej wozu. Wczesniej niz zniknie sprzet ? Znaczy mam byc jasnowidzem gdzie akurat sprzet lezy ? Moze tez wezmie Pani pod uwage ze obrot wsiowe/zboje wozownia troche zajmuje...bo wypadaloby wczesniej sprawdzic gdzie co lezy.
Nie, nie jest to Cechowi na rękę. Zarobki na wozach złomu są nieadekwatne jego ilości, Kupiec musi naliczać minimalną prowizje (od której i tak musi jeszcze zapłacić gildii podatek) żeby klient nie czuł się orżnięty, do tego zwykle był traktowany jak kasjer w hipermarkecie:
w, zastukaj, ' mam woz zlomu na sprzedaz, wskaz w, wloz monety do plecaka, pokiwaj pozegnalnie, e
Innymi słowy, wbrew temu co się ludziom wydaje, Kupcy naprawdę robią łaskę klientom którzy przynoszą stertę śmieci na sprzedaż. Ani nie ma z tego zysku, ani nie ma to podstaw erpegowych (bo Cech Kupiecki to nie skup złomu metali kolorowych), stanowi tylko grzeczność w stosunku do innych graczy, grzeczność nader często nadużywaną ('Jak to nie sprzeda? Co za banda leni, ja tu mam taki wielki wóz brudnych kurtek a on nie sprzeda?'). Subiekci mogą się tym zajmować w ramach odrabiania pańszczyzny, o ile się trafi na jakiegoś.
Cech bardzo chętnie kupi interesujące, cenne, rzadkie czy wysokiej jakości przedmioty, ale nie jest wysypiskiem żeby zwozić tam pięć wozów śmieci z Boru.
w, zastukaj, ' mam woz zlomu na sprzedaz, wskaz w, wloz monety do plecaka, pokiwaj pozegnalnie, e
Innymi słowy, wbrew temu co się ludziom wydaje, Kupcy naprawdę robią łaskę klientom którzy przynoszą stertę śmieci na sprzedaż. Ani nie ma z tego zysku, ani nie ma to podstaw erpegowych (bo Cech Kupiecki to nie skup złomu metali kolorowych), stanowi tylko grzeczność w stosunku do innych graczy, grzeczność nader często nadużywaną ('Jak to nie sprzeda? Co za banda leni, ja tu mam taki wielki wóz brudnych kurtek a on nie sprzeda?'). Subiekci mogą się tym zajmować w ramach odrabiania pańszczyzny, o ile się trafi na jakiegoś.
Cech bardzo chętnie kupi interesujące, cenne, rzadkie czy wysokiej jakości przedmioty, ale nie jest wysypiskiem żeby zwozić tam pięć wozów śmieci z Boru.
Merkava nie ma sensu pisać tych rzeczy.
Hmm.. pomysł. No ok, ale to powrót do x itemów na lokacji, a to podobno niemożliwe bo obciąża za mocno cos-tam. To jaki jest pomysł?
Hmm.. pomysł. No ok, ale to powrót do x itemów na lokacji, a to podobno niemożliwe bo obciąża za mocno cos-tam. To jaki jest pomysł?
Merkava pisze:Nie, nie jest to Cechowi na rękę. Zarobki na wozach złomu są nieadekwatne jego ilości, Kupiec musi naliczać minimalną prowizje (od której i tak musi jeszcze zapłacić gildii podatek) żeby klient nie czuł się orżnięty, do tego zwykle był traktowany jak kasjer w hipermarkecie:
Najwyrazniej mam skrzywiony obraz cechu. Pewnie przez to ze nie raz widzialem radnego ba nawet mistrza ktory wpadal na snotlingi opchnac hurtowo kurtki, kamizelki, nogi od stolu i palki. Ja rozumiem ze przez pol roku znoszac sprzet z banitow, wsiowych (topory / tarcze) i zbojow (kolczugi helmy bron) robiono mi laske sprzedajac te rzeczy. Ryby tez laska ? To co nie jest laska bo jak rozumiem kamienie ponizej pewnych gabarytow to tez laska.
Pozdrawiam Adamsona mam nadzieje ze przez te pol roku jak zbieralem na zwod caly handel nie byl z przymusu...i nie musiales dokladac do tego interesu.
Kolejna sprawa jak by nie patrzec to inwestycja w takiego smieciarza.
Bo zazwyczaj robia zawod i beda pamietac ze ktos im pomogl nie krzywiac sie i nie plujac pod nogi. Troche pomslunku perfumiarzu.
Wracajac do drobnego pomyslu zwiazanego z predkoscia znikania "zlomu" na niektorych expowiskach rozumiem ze wasze argumenty przeciw opieraja sie jedynie na niecheci do sprzedazy ton zelastawa znoszonego przez graczy.
Czy jest cos jeszcze ?