Arcymagu Zurwenie,
Ponieważ dyskusje na tym forum, nawet na tematy błahe, są w wielkiej modzie, to i ja sie będę teraz lansować.
Otóż, włosy mogą być jak najbardziej pokręcone - jeśli się je pokręci. Ba! Mogą być nawet wyprostowane! (analogicznie - jeśli się je wyprostuje
Co do prosiaka - najmocniej przepraszam... nie przyszło mi jakoś do głowy, że ktos może nie wiedzieć, co to jest prosiak :>
Za to nie każdy musi znać angielski, ale z kontekstu wynika, że to nic obraźliwego (Keep up i takie tam).
Nastepnym razem (uroczyście obiecuję) przeczytać raz jeszcze tekst, by uniknąć powtórzeń. Choć myślę, że poprawki kosmetyczne Arcymagowie i tak zrobią po swojemu.
Violla P.
znana w niektórych kręgach jako Zabójca Smoka!
Ps
Wieśniak poprawiony:
Tegi leniwy mezczyzna
Ogromnych gabarytow mezczyzna przyodziany jest w plocienna koszule, przewiazana skorzanym pasem, oraz luzne brazowe spodnie. Spod zalozonej na glowe skorzanej czapy wystaja krecone blond wlosy, ktore opadaja bezladnie na szerokie czolo. Niewielkie niebieskie oczy gina w pucolowatej, zarozowionej twarzy. Poliki pokryte sa rzadkimi acz sztywnymi, ryzawymi wlosami przypominającymi szczecine. Przez ramie przewieszony ma niewielki tobolek, tak niezbedny w kazdej podrozy, zas jego zniszczone, oblocone buty sugeruja, iz przeszly juz niejeden trakt.
Zapytaj mężczyznę o prace:
Tegi leniwy mezczyzna mowi: Bylech kiedys pomocnikiem kucharza, ale to dawne czasy.
Mache reka z rezygnacja.
Tegi leniwy mezczyzna mowi: Trza mi innego zajecia poszukac.
Ziewa sennie.
Zapytaj mężczyznę o cos innego:
Tegi leniwy mezczyzna: Nie wim, nie wim… a nie macie laskawco czegos do pojedzenia?
Usmiecha sie milo.
Tegi leniwy mezczyzna rozglada sie po okolicy.
Tegi leniwy mezczyzna ziewa sennie.
Tegi leniwy mezczyzna dlubie palcem w nosie.
Tegi leniwy mezczyzna mruczy do siebie.