Porady dla graczy.

Forum wieści z Arkadii.
Mixus

Problem

Post autor: Mixus »

Mam taki problem niedawno zaczołem grać w Arkadie i jestem na statku. Nie wiem jak wziąć questa od gościa na dziobie statku z szukanie obrączki. Jak ktoś by mógł to niech napisze jak go wziąć. Z góry dzięki. Pomóżcie plis.
Anouk

Re: Porady dla graczy.

Post autor: Anouk »

Tutaj jest pełny log z wyboldowanymi komendami :). Chodzi Ci zapewne o podejmij sie zadania.
Mixus

Post autor: Mixus »

Właśnie o to nie wiem jak to wpisać bo jak napisze to od początku do mnie gada.
Awatar użytkownika
Aran

Post autor: Aran »

Starzy gracze sie nie skarzyli, więc prawdopodobieństwo, że coś nie działa akurat Tobie jest bardzo nikłe.

Sprawdz literowki w komendach, czy piszesz je z malych liter, itd...
Ogolnie czytaj to, co pisze do Ciebie mud, bo pewnie cos przeoczasz.

Jesli jednak cos nei dziala mozesz zglosic blad (najlepiej w kapitanie), umieszczajac w nim loga. 99,99% pewnosci jednak, ze to ty cos robsz zle.
Ramla

Post autor: Ramla »

Pytanie z serii "kto glupio pyta zawsze zabladzi" :)

Czy dla zawodow AJ istnieja jakies emocje? A jesli tak to jaka komenda wywolac pomoc dla zielarzy np.

I jeszcze (oprocz czarodziei nikt nie bedzie mial takiego info) ale mozezauwazyliscie czy na zmeczenie mentalne podczas szukania ziol ma wplyw inteligencja i ewentualnie spostrzegawczosc czy madrosc tez w jakis sposob?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Molu

Post autor: Molu »

Ramla pisze:Czy dla zawodow AJ istnieja jakies emocje? A jesli tak to jaka komenda wywolac pomoc dla zielarzy np.
Nie wiem jak to konkretnie wyglada u zielarzy, ale w innych zawodach jest komenda gzpomoc/gzpomoc emocje
Tylko o sprawach, które nas zupełnie nie interesują, możemy wydać rzeczywiście bezstronną opinię, co niewątpliwie jest powodem tego, że opinia bezstronna jest zawsze absolutnie bezwartościowa.
Rahul

Post autor: Rahul »

Ramla: O ile pamiętam zielarze nie mają emocji gildiowych niestety, gzpomoc nie działa. Odnośnie drugiego pytania - w innych grach bywało tak, że od mądrości zależała ilość many a od inteligencji prędkość regeneracji, aczkolwiek jak jest naprawdę tylko góra raczy wiedzieć.
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

re up:
Jak masz jakiś dobry pomysł na emot dla zielarzy to zawsze warto zgłosić w zawodzie. W ten sposób inne etatowe/ajowe wiele takich emotów zyskały.
Arvak

Post autor: Arvak »

ile mniej-wiecej aktywnej gry wymaga wymaxowanie zawodu AJ ?

nie wiem jak to jest teraz, dlatego zapytam jeszcze o jedna rzecz:
jest wymaxowane AJ, kiedy go sie zmieni, to na nowo bedzie trzeba nabijac w staz, czy wszystkie umiejetnosci beda od razu dostepne do wytrenowania?

edit
literki
Awatar użytkownika
Molu

Post autor: Molu »

Arvak pisze:jest wymaxowane AJ, kiedy go sie zmieni, to na nowo bedzie trzeba nabijac w staz, czy wszystkie umiejetnosci beda od razu dostepne do wytrenowania?
Jesli zmieniasz AJ na inny AJ - od nowa nabijasz staz.
Jesli dostajesz sie do stowarzyszenia, to zdobywa Ci etat i wybierasz zawod, ktory jest powiazany z AJ, z ktorego korzystasz - nabity staz liczy Ci sie do wybranego nowego zawodu.
Tylko o sprawach, które nas zupełnie nie interesują, możemy wydać rzeczywiście bezstronną opinię, co niewątpliwie jest powodem tego, że opinia bezstronna jest zawsze absolutnie bezwartościowa.
Zablokowany