Skrypty

Forum wieści z Arkadii.
Awatar użytkownika
Godar

Re: Skrypty

Post autor: Godar »

CHOĆ DO CHUJA!

A tak poza tym to masz rację,
Momo

Post autor: Momo »

Magni pisze:Ech... ale punkty zbiera się za coś czego nie wolno, a te głupie bindy zawsze były dozwolone. Chodź ja używam tylko prostych aliasów do zasłaniania typu zao - zaslon ogra i wolałbym żeby każdy używał tylko takich "skryptów xD", to niesprawiedliwie jest karać kogoś za coś co inni robią dzień w dzień, każdy o tym wie, nikt nigdy tego nie zabraniał i nigdzie nie jest napisane że nie wolno.

To tyle na ten temat z mojej strony:P
Co wiecej kiedys bylo oficjalnie powiedziane, ze wolno :)
Haern

Post autor: Haern »

Swietnie, ze pojawily sie wiesci w tej sprawie. Szkoda, ze wlasciwie nic nie wyjasniaja.
Awatar użytkownika
Gileadrael

Post autor: Gileadrael »

generalnie rzecz biorac - podpinanie triggerami polecen pod bindy, szczegolnie sluzace do walki jest be.
Urithair

Post autor: Urithair »

Hmm - pod bindy? Czy pod jednego binda?

Z tego co zrozumialem, to uzywanie jednego binda jest be lub tez bindowanie niekontrolowane - na przyklad emotowe bindowanie wrogow, w ktorym postac reagujaca takim bindem nie wie na poczatku kogo atakuje (takie ominiecie rozkazow)
Haern

Post autor: Haern »

To ile musze odczekac od emotowania prowadzacego do mojego ataku poprzez nacisniecie binda? Czy tu jednak pies pogrzebany i mam wpisywac zielonoskorego pomaranczowowlosego ogra z reki w walce, w ktorej 2 sekundy spoznienia z czymkolwiek to kolosalnie duzo?

edit:
Wiem, ze naciskam binda na atak, i wiem, ze atakuje to co prowadzacy wskazal. A czy to owrzodzonoskory zombi, czy brudnoreki zombi, co za roznica?...
Zurwen

Post autor: Zurwen »

A co jeżeli na ekranie podczas ustawiania bindów wyświetli mi tekst,
biorąc za przykład "przykład 6", 'Najslabszym przeciwnikiem jest Franek, po naciśnieciu klawisza F1, wydasz rozkaz ataku na Franka'.
Wtedy nie można mi zarzucić, że nie wiem co chce zrobić gdy naciskam binda ;]
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).
Amavandrel

Post autor: Amavandrel »

re Zurwen: Mechanizm wybierajacy jest nielegalny, nie sam bind. Mechanizm wykonuje dzialania jakies 1000 razy szybciej, niz fizycznie jest w stanie gracz. Podejrzewam ze przy ktoryms zastosowaniu (zwlaszcza podczas pk, na graczach) poleci kasacja/piorun/cos_tam.
Urithair

Post autor: Urithair »

Haern: Ja to rozumiem. I rowniez uwazam, ze wiem co w takiej sytuacji robie. Byc moze jak tu jeszcze posmedzimy, to jakis Wiz sie faktycznie wypowie, ze takie bindy to sa cacy, a takie to sa bee i w ogole nie wolno.
Zurwen

Post autor: Zurwen »

Och, w mechanizmie wybierającym nie ma nic nielegalnego.
Nie wysyła sam z siebie nic do muda. Wszystkie triggery są wewnętrzne (czyli powodują jedynie przeliczanie pewnych rzeczy w zmiennych), odpalane są np. przez alias.

Swoją drogą, dowolny skrypt, nawet alias ma na celu jedynie przyśpieszenie zrobienia pewnego rodzaju rzeczy. Zamiast napisać wschód, piszesz w. Im bardziej skomplikowane są skrypty, tym większe przyśpieszenie uzyskasz.

Może jeszcze nie zauważyliście, że problemami nie są same bindy, a to jak się je wykorzystuje. Na wszelki wypadek:
Problemem nie są same bindy, a to jak się je wykorzystuje.

Jeżeli ktoś chce to koniecznie usłyszeć:
http://www.ivona.com/?tk=9mvCpwxO
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).
ODPOWIEDZ