Komentarze do Pytan

Forum wieści z Arkadii.
Thorkir

Re: Komentarze do Pytan

Post autor: Thorkir »

Magni, żółtków czy secondów? Bo chyba tego nie rozgraniczasz. Secondem zrobisz zadania szybciej niż tydzień, ale zółtek ni chuja nie zrobi zadań bez pomocy nawet w dwa miesiące. A jak zrobi, to je spierdoli. Tak więc ta zmiana może uderzać w secondy, ale na ten temat też mam inne zdanie.
Pieter

Post autor: Pieter »

Wystarczyło wprowadzić limit ekspa zadaniowego i więcej zadań. We mnie też to uderza chociaż gram jedną postacią na jednym koncie, więc secondem nie jestem.

PS.
Nie jestem żółtkiem, nie jestem secondem, nikogo nie udaję. A zmiany mi się nie podobają czy mi powiesz NIE czy TAK Rafgarcie.

A, co straciłem? Jedną bardzo cenną rzecz, znajomości które mógłbym zawrzeć robiąc zadania.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2010 17:13 przez Pieter, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Rafgart

Post autor: Rafgart »

Niezbyt rozumiem na jakiej podstawie oceniasz, ze straciles cos na zmianie w qexpie.
Bo tak ci sie wydaje? Bo fajnie poplakac?
Akurat twoja postac na tym nieznacznie zyskala, a niedlugo bedziesz mial dokladnie tak samo jak postaci starsze.

A sekondom-pseudozoltkom mowimy stanowcze 'nie'! :)
Awatar użytkownika
Magni

Post autor: Magni »

Thorkir pisze:Magni, żółtków czy secondów? Bo chyba tego nie rozgraniczasz. Secondem zrobisz zadania szybciej niż tydzień, ale zółtek ni chuja nie zrobi zadań bez pomocy nawet w dwa miesiące. A jak zrobi, to je spierdoli. Tak więc ta zmiana może uderzać w secondy, ale na ten temat też mam inne zdanie.
Zółtków, zółtek zazwyczaj używa mapy ze strony wakahiko + spisu zadań. Jedynym problemem są monetki, dlatego może mu zejść tydźień.
Secondem robi się zadania w dzień, chyba że już jest jakieś zrobione... (wykluczając te wymagające grupy zawodowców).

Zresztą ja tu zmian dla secondów nie widzę, teraz znajomy weźmie do bandy łupucu cupu b.dośw...:P

Swoją drogą teraz po odpowiedniej ilości zgonów można spaść do kompletnego zółtodzioba?
Awatar użytkownika
Redaan

Post autor: Redaan »

Co do samych zadan, to nie usuwamy ich. Nadal mozna je wykonywac,
na pewno beda przydatne nowym postaciom do zdobywania pierwszych
poziomow doswiadczenia i funduszy. Mamy nadzieje, ze bez presji
na zrobienie ich jak najszybciej, odnajdywanie ich i rozwiazywanie
bedzie mialo wiecej sensu i sprawialo wiecej przyjemnosci.
W przyszlosci z cala pewnoscia bedziemy chcieli tak zmodyfikowac
zadania, by towarzyszyly one postaciom na kazdym poziomie ich
rozwoju i dawaly inne, ciekawe nagrody z rozwiazywania.
Wydaje mi sie ze, ze zmiana jest tylko jakosciowa, poniewaz qexp zostal zliczony razem z bojowym, w swietle powyzszej informacji mamy mozliwosc wyboru. Chcemy zrobic zadanie i uzyskac z niego bonus doswiadczenia albo tez zadania nie zrobimy a expiac uzyskamy to samo.
Wiec raczej zmiana nie godzi w poczatkujacych a wrecz im pomaga.
Awatar użytkownika
Paulie

Post autor: Paulie »

Ghazar - ale w zmeczeniu nic sie nie zmienilo, jezeli grasz normalnie tzn. wpisujac kierunek za kierunkiem. Zmiana ta uderzyla tylko w graczy uzywajacych mappera - i bardzo dobrze z reszta.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

<@thran> jakby postac miala byc odbiciem gracza sin gralby w kz
Krobelus

Post autor: Krobelus »

Re Ghazar:
czy w koncu (super zmiana!) odwaga ktora bedzie cos dawac, testowana bedzie bazowa, czy alkohol nagle spowoduje ze wszyscy stana sie mistrzami zaslaniania i walki w szyku?

Czemu odrazu dajesz skrajnie negatywna ocenę zmiany która jest zaledwie chwile, porównując wpływ alkoholu i odwagi do umiejętności na mistrzowsko?

- czy mozna zrobic aby wszystkie niematerialne npce na arce nie zostawialy cial bo zaniedlugo zoltki zaczna biegac z glowami demonow itp..

tutaj zaproponowałbym rozwiązanie: odciąć głowę może ten, który zabił daną postać/npca
Ghazar

Post autor: Ghazar »

Re Paulie:
Uderzyla czy nie - zalezy jak szybko teraz mozna biegac z palca majac automaty na plecach, ktore jak sie zmecza to sie doziela.

Re Krobelus:
Ja oceniem mega pozytywnie zmiane z odwaga.
A pytanie dotyczy tylko tego czy pomyslano przy zmianie jak to pijani mistrzowie teraz sie moga pokazywac i tyle.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2010 17:29 przez Ghazar, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Blob

Post autor: Blob »

Za to zmiana z glowami zlikwidowala praktycznie klub lowcow glow i przydatnosc listu z niego. Serdecznie dziekuje

Emoty no tak:
?glowa
Z odcieta glowa mozesz wykonac nastepujace emocje:
* glgrymas [do glowy]
* glpodrzuc [glowe]
* glpotrzasnij [glowa]
* glprzemow <do glowy> <tekst>
* glrzuc [glowe]/<glowe> pod nogi <kogo>
* glschowaj [glowe]
* glzagroz [glowa]/<glowa> <komu>
Mozesz ja takze przytroczyc do pasa.

Po co ci list skoromasz emoty w samej glowie

A zdobyte nagrody z lowcow glowe mozna na palcach jednej reki bezpalcego czlowieka policzyc.

List mial wartosc uzytkowa, upraszczal pare rzeczy, kto uzywal ten wie.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2010 17:42 przez Blob, łącznie zmieniany 2 razy.
Krobelus

Post autor: Krobelus »

Re up:
Emoty i lista głów do ścięcia są nadal potrzebne, a raczej przydatne :)
ODPOWIEDZ