Komentarze do Pytan

Forum wieści z Arkadii.
Raglak

Re: Komentarze do Pytan

Post autor: Raglak »

Huggo pisze:To naprawdę nie wiem co Ci poradzić, skoro ty nie widzisz tego że ten zawód jest silny, a do tego ma ukrywanie. Może zmień na fanatyka - i sam sprawdzisz który zawód był ciekawszy. Albo napisz projekt zawodu Terminator - sam chętnie wezmę jakiś którego jeszcze nigdy nie miałem.
A gdzie on napisal ze ten zawod nie jest silny? Narzeka na zmiane w obciazaniu (czy slusznie czy nie to juz w to nie wnikam). O sile zawodu nigdzie sie nie wypowiadal.
I naprawde ciekaw jestem gdzie i na kim tak wnikliwie testowales te trucizny i skad ci wyszlo ze one takie mocne. Jakos nie zauwazylem zeby nozownik Huggo kogokolwiek zabijal w walkach pomiedzy graczami... Albo zeby w ogole bral w nich udzial... Coronius z tego co wiem w paru wojnach arkowych bral juz udzial i niejeden raz bral czy to stiletto czy to trujacy sztylet ze soba, jego opinia na ten temat wydaje mi sie troche bardziej miarodajna. Sam tez juz pare walk miedzy graczami widzialem i jedyny raz gdy trucizna cokolwiek zmienila w wyniku starcia to byla trucizna z palasza (moze jeszcze kiedystam trutka z krwiaka). Moze podzielisz sie z nami jakimis innymi spektakularnymi rezultatami?
Huggo

Post autor: Huggo »

Re Raglak,

Wiesz najbardziej miarodajne i pewne rozwiązanie tej sytuacji to postawienie na własną dociekliwość, jest to też całkiem ciekawy wariant Arkadii. Bo przecież niema w tym nic złego jeżeli jakiś temat nas interesuje. W końcu ktoś po to właśnie poświęcił swój czas na wymyślenie i zakodowanie kilku różnych ciekawych rzeczy na arce. Niektórzy gracze z zawodem gladiatora też potrafią być mile zaskoczeni na wieść o tym że jest coś takiego jak areny. ;) :D A swoją drogą to że ktoś nie umie dostrzec w czymś plusów nie znaczy że ich niema.

Ps. Raglaku na forum dyskutujesz nie z postacią - a z graczem - o to też się możemy posprzeczać, ale przyznam że naprawdę temat mnie już mocno znudził.

Pozdrawiam,
H.B.

PS2. To o arenie to broń boże jakaś aluzja, taki tylko żarcik z życia wzięty - kto pamięta pamiętne zajście pewnie się uśmiechnie.

A kończąc dyskusje pozdrawiam też Bohaterskiego Obrońce naszych pięknych niziołek Folka, wcale przypadkiem nie zabitego kiedyś stilettem. :D
Raglak

Post autor: Raglak »

Oczywiscie, ze rozmawiam z graczem. I dlatego pytam sie jakie ciebie jako gracza masz doswiadczenie w szeroko pojetym arkowym pvp, ile razy miales okazje testowac tam stiletto/bronie z truciznami? Pokaz jakies logi, gdzie te trucizny/stiletto sie przydaja. Ja o takim przypadku nie slyszalem a costam jednak o walkach miedzy graczami wiem. Wydaje mi sie ze tylko teoretyzujesz, gdy tymczasem na przyklad Coronius ma spore doswiadczenie. Otoz wlasnie byl dociekliwy i niejednokrotnie probowal na PK te trucizny wykorzystywac. Ale one po prostu g... daja duzo lepiej miec bron bez trutki dajacej w sumie tylko emoty, ale za to zadajaca 2-3x wieksze obrazenia. Mozesz mi oczywiscie pisac ze nie mam pojecia o ich prawidlowym wykorzystaniu. Ale udowodnij to - podaj przyklady osob ktore trutki te wykorzystaly. W praktyce, a nie 'bo wydaje mi sie ze gdyby ktos zrobil to czy tamto to wtedy costam'.

Tak samo, jak jakis czas temu ktos pisal, ze pawez dla gp dziala tak samo dobrze jak tarcza dla goscia z zawodowym tarczownictwem. 'Bo tak mu sie zdawalo'. Tymczasem tak po prostu nie jest. Oczywiscie moge sie mylic, ale udowodnij to zamiast stwierdzac 'po prostu nie znasz tematu wnikliwie sie temu przyjrzyj'! Udowodnij moze zatem jakim to wielkim znawca tematu sam jestes... A to, ze Folko padl od stiletta o niczym nie swiadczy. Napisz moze jaki mial poziom, z jakiej padl kondycji i czy mial czy nie mial zbroi bo dopiero takie zdanie niesie ze soba jakakolwiek informacje.
Gość

Post autor: Gość »

Uris, takie pytania juz byly, wizowie sie nie zgodzili. Miecznik to miecznik - nie dadza mu zadnej innej broni, tak jak np innej broni nie dostanie nozownik.
Awatar użytkownika
Maldun

Post autor: Maldun »

w kwestii trucizn sprawa wydaje sie dość jasna, mianowicie krwisty sztylet czy pałasz są brońmi zakodowanymi stosunkowo niedawno, stąd ich praktyczne zastosowanie. co zaś tyczy sie reszty broni, podejrzewam że od czasu ich powstania nie było w nich nic zmieniane, a jak wszyscy wiedzą od zakodowania np. sztyletu z xaviera minęło dość sporo czasu, a wraz z czasem zmieniły sie założenia chociażby w kwestii poziomów i cech postaci.
polecam zatem zapoznanie sie z komendą '?zglos' na arkadii.
Huggo

Post autor: Huggo »

Re Raglak,

"tylko teoretyzujesz" - też mi się zdaje podobnie - mnie temat znudził - co do podawania takich rzeczy na tacy - przestań. Dałem wskazówkę - i trochę się podroczyłem - ale starczy. Jak chcesz pełną listę dokładnych efektów działania trucizn - dokładna wagę sztyletów - czy inne związane z tematem - napisz pytanie do wizów - ja się podpinam pod ich przewidywaną odpowiedź.

Pozdrawiam,
H.B.
Rafael

Post autor: Rafael »

Tak czytam i czytam i sie zastanawiam. Czy to juz chodzi o te biedne itemy ktore cos tam waza (moze nawet 2 kilo) czy o narzekanie na zawod nozownika, bo chyba dyskusja sie w takie cos jak zwykle przerodzila.
Bo jesli o itemy to moze i faktycznie ta tuba powinna byc lzejsza albo nie wliczac sie do sumy wagi, ale jesli o narzekania to ja to widze tak, że są dwa zawody z ukrywaniem i oba maja po jednym minusie ktory jest rekompensowany plusem, partyzant nie ma speca z pierwszej linii ale nie ma ograniczenia wagowego, a nozownik ma speca z pierwszej linii ale ma ograniczenie wagowe, i tyle :)
Odrazu powiem ze doswiadczenia nie mam, bo nie gralem tymi zawodami, ale znajac dyskusje na tym forum za chwile nozownicy zaczna mowic ze maja gorzej niz partyzanci i odwrotnie :D

Pozdro
Gniot

Post autor: Gniot »

Sztylet z Xaviera przednia bron dla nozownika szczegolnie kiedy walczy na lokacjach z jednym wyjsciem i samymi przepasciami a walka trwa minimum 3 minuty ? I wiele wiele innych rownie prawdopodobnych sytuacji
2011.04.01
Gniot Adiutant Kapitana Kompanii Gryfa, Walczacy z Wiatrakami, Miecznik z
Paweza, Naczelny Madrala Arkadii, Ogr o Elfich Uszach, Elf o Ogrzym
Rozumku, Zastepca Szefa Muminkow z Obozu Najemnikow, Arcydzielo
Sztuki Cukierniczej
Tipi

Post autor: Tipi »

A ja glupi myslalem, ze ta zmiana przy nozowniku to ogromny bonus dla nich.
Idac na expa , ubiera sie po zeby i nic nie traci.
Idac na pk ubiera sie jak zawsze i tez nic nie traci.
I teraz moze tez w walkach druzynowych lac, gdzie ukrywanie sie nie przydaje.
Biedny tak to rozumialem.

Przez nich uciekajac nie mozna zdjac zbroi - ma to ogromny wplyw na wedrowki traktem.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2009 16:35 przez Tipi, łącznie zmieniany 1 raz.
Zurwen

Post autor: Zurwen »

Urisiel: Już o to pytałem i nie będzie żadnych zmian w mieczniku. Koniec kropa.
Ps. Az do chwili kiedy będą, ale wtedy będą niezapowiedziane.
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).
ODPOWIEDZ