Komentarze do Pytan

Forum wieści z Arkadii.
Kosh

Re: Komentarze do Pytan

Post autor: Kosh »

Buluar:

Rasy powinny sie różnić tak jak i zawody.
Nie rozumiem tylko czemu, przy założeniu balansu świata pozostaja takie kwiatki,
które opisał powyżej Huggo.

Chodzi o urealnienie walki - gdzie zwinny elf uniknie ciosu powolnej (porównywalnie do niego) istocie jaką
jest ogr. A nie 2 rundy w druzynie przełamaniem i po zawodach. (Ciekawe od jakiej cechy najbardziej zależy przełamywanie :))

Gniot:
Mam ustawione zgodnie z radami wszystkich na wwwnnn już od bardzo dawna.
Nie zmienia to zresztą wiele w przypadku rozbieżności między rasami.

Xion:
Nie nie padłem ostatnio poza tym wypadkiem co widnieje na bilansie. A to akurat nie wynikało z tego.
Zreszta po prawej stronie bilansu to Cie nie widać. Do zakańczania poziom, cechy i umy są zbędne. Wystarczy relfeks.
A chciałbym, aby elfy mogły nawiązać równorzędną walke z ogrami.
To, że ty lubisz tylko uciekać to Twój problem. Widzisz ja czasem bym chciał mieć szansę
utłuc jakiegoś wroga. I niekoniecznie chcę to osiągnąć poprzez założenie postaci ogra.

A, że jest nierównowaga to widać choćby po tym, że wszystkie drużyny w pierwszej kolejności
atakuja elfa we wrogiej drużynie. I nie dostrzegłem aby ktokolwiek się wyłamywał z tego schematu.
Myślę, że dojdziesz dlaczego.

K.
Awatar użytkownika
Xion

Post autor: Xion »

Kosh:

A kto Ci powiedział, że w walce drużynowej wszystkie postacie mają mieć równe szanse? Strasznie Cię ktoś okłamał.
Jeden na jeden nawet elf w odpowiednim sprzęcie i z odpowiednim zawodem ma szansę powodzenia.

Tekstu o zakańczaniu nie zrozumiałem, więc go nie skomentuję, bilans mam generalnie głęboko gdzieś, co nie zmienia faktu, że po lewej stronie również mnie nie widać, zaś co do uciekania - jest to w świecie Arkadii bardzo cenna umiejętność, powiedziałbym nawet, że jest to umiejętność kluczowa do zachowania w miarę wysokiego poziomu. Oczywiście, jeśli ktoś lubi chodzić sobie w okolicach dośwa, to i uciekać nie musi umieć.

Poza tym chyba po to poszedłeś kolejno do obu jakże wspaniałych stowarzyszeń najemniczych, żebyć mieć szansę zabijać wrogów. Nie udaje się? To już Twój problem.
Życie jest sumą przypadków.
Buluar

Post autor: Buluar »

Kosh, jesli chcesz zeby elf mial szanse z ogrem, to ja chce aby ogr rozpal misterny topor na doswie a nie na polowie kawalu.

Pozdrawiam.
Każde społeczeństwo dzieli sie na trzy warstwy. Ludzi nieruchomych, ludzi ruchomych i tych, którzy poruszają innymi.

Abraham Lincoln
Kosh

Post autor: Kosh »

Buluar:
Jak rozpali elf na doswie widelec to spoko.

Xion:
Mieć szansę w walce to co innego niż chęć zabijania czy radość z dostawania w dupe.
W walce drużynowej powinny decydować: poziomy i dobór zawodów.
A nie to, że elfy są najsłabszą rasą i obrywają.
I jakbyś nie zauważył mam zawód zupełnie nie nadający się do PK. Tylko właśnie do walki drużynowej.
A i wybierałem go świadomie.

Zresztą Twój pierwszy komentarz był na odpowiednim poziomie. Więc skończmy
dyskusje tym bardziej, że interesuje mnie odpowiedz Administracji a nie wieczne
mądrości na każdy temat debeściaków Twojego pokroju.

Kosh.
Awatar użytkownika
Werbat
Kontakt:

Post autor: Werbat »

Dajcie spokój, wszak nawet język niemiecki od wielu lat określa tę kwestię jasno - każde średnio rozgarnięte dziecko po tygodniu nauki tegoż umie liczyć do dwudziestu i wie, że elf zwölf...
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.
Brorok

Post autor: Brorok »

Gram elfem.
Przepraszam...

Bo tematy na forum dyskusyjnym nie sluza do dyskusji.
------
Na mnie nie patrzcie, ja tu tylko expie!
Raglak

Post autor: Raglak »

Kosh po paru latach grania w arke odkryl wlasnie, ze elf jest beznadziejny w walkach druzynowych. Byc moze za pare lat odkryje, ze elf nadrabia to tym, ze swietnie sobie radzi 1 na 1 ewentualnie 2 na 2!
Huggo

Post autor: Huggo »

Czy ja wiem czy ten topór ma znaczenie... w każdym bądź razie liczę mocno na ten nowy system umiejętności "niebojowych" / kraftu który może nadrobi te różnicę i będzie wykorzystywał mentale. Nie wiem w jaki sposób dokładnie są wyliczone obrażenia które zadają spece, ale wydaje mi się że koniec końcu sprowadza się to do porównania siły atakującego z wytrzymałością broniącego się, a po ostatnich mixach ze znaczeniem zręczności się lekko balans poziom/znaczenie umów w niektórych wypadkach wypaczył ( szczególnie pvp ). Ale tak jak wspominałem zapowiedziano ten nowy system i po jego wprowadzeniu dobrej zabawy dla wszystkich nie powinno zabraknąć, może być tak że nawet będzie jej więcej dla słabszych bojowo ras - i to by miało sens przy obecnych domniemanych dysproporcjach.

Pozdrawiam,
H.B.
Raglak

Post autor: Raglak »

Huggo:
A niby teraz mentale nie sa wazne? Przez pewien czas pakowalem w mentale i wcale nie zaluje, przydaja sie. I to bardzo, w niejednej sytuacji. A ze mam ze 2 podcechy mniej w bojowkach? Cos za cos. Jedyna nieprzydatna rzecz to odwaga (niby w paru miejscach costam ja testuje, ale progi sa na tyle niskie ze nie ma to znaczenia. No i jest jeszcze kraken, ale tam mozna po prostu uzyc alkoholu...).
Awatar użytkownika
Kilvar

Post autor: Kilvar »

Zabawne jest uznawanie rasy elfiej jako "niebojowej". Skad taki przymiotnik opisujacy rase, ktora wg. WH wojuje bez przerwy od tysiecy lat... no ale to Wasza gra, ja w nia tylko gram ;)

Pozdr,
K.
One bone broken for every twig snapped underfoot!
ODPOWIEDZ