Pytania do cz.

Forum wieści z Arkadii.
Awatar użytkownika
Lumen

Pytania do cz.

Post autor: Lumen »

Jak można się skontaktować bezpośrednio z keeperem Arkadii z pominięciem maila arkadia@arkadia.rpg.pl ? PM na forum czy jakoś w grze?
Awatar użytkownika
Rafgart

Re: Pytania do cz.

Post autor: Rafgart »

Napisz list na Arkadii na alias pocztowy aow.
Nolt

Post autor: Nolt »

Ja mam na szybko pytanie do Rafgarta. Zasadniczo kazdy temat jest zablokowany gdzie mozna poplakac do czarodziejow :D
W sumie nie dziwie sie pewnie bylo duzo watkow ciekawych, ale do rzeczy ....
Ostatnio zdarzyla sie dziwna sytuacja, dostalem list z pogrozkami ze zabilem ochotnika mutantow, ktory atakowal mnie wczesniej
z 8 mutantami na pustkach. List traktowal mniej wiecej "Niemile konsekwencje za ten niecny czyn zostana wyciagniete w nastepnej iteracji".
Rozumiem, ze teraz jest niepisana zasada, ze jak tkne jednego z ochotnikow mutantow to dostane piorun?
I tutaj moje pytanie, czy teraz ochotnicy GL, KG i KGKS tez moga czuc sie bezpiecznie, ze kazdy kto ich zaatakuje dostanie pioruna?

Pozdrowienia
Hargrim

Post autor: Hargrim »

Odpowiedz sobie sam, czy za zabicie rekruta do wrogiej gildii możesz zostać ukarany. Podpowiem: nie, nie możesz.
Nolt

Post autor: Nolt »

Z listu od czarodzieja, ktory dostalem wynika inaczej. Zasady apropo tego nie sa scisle sprecyzowane i mozna naginac
w roznych miejscach gumę :D
Awatar użytkownika
Rafgart

Post autor: Rafgart »

Nolt pisze: 30 sie 2019 12:33 Rozumiem, ze teraz jest niepisana zasada, ze jak tkne jednego z ochotnikow mutantow to dostane piorun?
I tutaj moje pytanie, czy teraz ochotnicy GL, KG i KGKS tez moga czuc sie bezpiecznie, ze kazdy kto ich zaatakuje dostanie pioruna?

Pozdrowienia
A list ode mnie wygladal nastepujaco:
Prosze dopilnowac, by postaci, ktore zabijacie byly najpierw poinformowane
o powodzie ataku. Atakowaniu postaci bez slowa z automatu, bo ktos za cos
je dodal na jakas liste, moze sie skonczyc przykrymy konsekwencjami.

Mistrz Rafgart
Ataman

Post autor: Ataman »

Akurat w tym wypadku to ja wydalem rozkaz Ataku wiec jesli jakis problem sie z tego zrobil to chyba z mojej winy. Nie rozumiem jednak dlaczego taki list otrzymali wszyscy skoro. Kilka godzin wczesniej przez zabiciem postaci widzielismy ja w druzynie z MC, ktora nas atakowala na pustkowiach chaosu. Po zabiciu widzielismy mase mutujacych przedmiotow w plecaku ktore chyba nie znalazly sie tam przypadkowo. I co mialem zrobic w takiej sutuacji przechodzac traktem zamiast atakowania, wrocic i wyglosic przedmowe ze Atakujemy cie bo ty atakowales nas ? I jasnym jest ze widzac osoby w druzynie ktore atakuja nas posyla sie ostrzezenie o nich do sojusznikow i mowi zeby na nich uwazac a najlepiej zabic.
Kvark

Post autor: Kvark »

Ciekaw jestem co kierowało graczem, który najpierw pomaga MC, a potem się żali do MG, że go DSy zabiły.
Żalenie się w takich przypadkach jest żałosne.
K.
Awatar użytkownika
Stomir

Post autor: Stomir »

Po malej przerwie w grze zauważyłem, że zniknął mój wiedźmiński medalion. Czy to błąd, czy może zostały one usunięte bo npca od którego można było taki kupić też ostatnio nie mogę spotkać?
Awatar użytkownika
Gunther

Post autor: Gunther »

Moja postac byla ubita conajmniej kilka razy, nawet na dlugo przed staraniami do gildii (chocby nawet pomyslem dolaczenia),
za chodzenie z kimś tam. Pomimo zawodu niebojowego ,smiesznego poziomu, zawsze bylo to bez slowa wyjasnienia i prawie zawsze gromadą zgildiowanych spasów z magikami. Dodam że moja postac nie zaatakowala ani nie wsparla przeciw MC lub OK, kary za zgon byly tez surowsze niz teraz.

Ale nie przeszlo mi przez glowe pisac na skarge.
A MC byliby ostatnimi hipokrytami twierdzac ze ich krzywda spotyka, mam nadzieję ze to osobisty płacz gracza a nie ruch gildii.
Teraz i tak jest delikatnie.
Lata temu mutek ubil mi postac (GP) trzy razy pod rząd za zaatakowanie go na poczcie w Nuln. Atak wydawal mi sie wtedy koniecznoscia z punktu widzenia odgrywania postaci.
Nie da sie utrzymac neutralnosci, chyba ze garajac samemu - co nudne lub w neutralnej gildii. Co tez niektorym w tych gildiach sie nie udalo.
Zablokowany