Mudlet 3.* - skrypty + mapper
Re: Mudlet 3.* - skrypty + mapper
Tak, wielkie dzieki Adremen!
Adremenie naprawdę wielkie podziękowania za ciężką pracę!
Dzięki dzordzyk
Ps. To tak w ramach podziękowania można na piwo przelać paypalem
e-mail jest w helpie skryptu 
Ps. To tak w ramach podziękowania można na piwo przelać paypalem
W tej chwili uwaga Mrocznych Poteg skupia sie wylacznie na tobie. Nie zawiedz...
Adremenie czy planujesz moze jakas aktualizacje podrecznika/pomocy do skryptow? Troche funkcjonalnosci przybylo przez ostatnie miesiace/lata i w sumie chyba nie ma jednego miejsca, gdzie wszystko zostalo zebrane w jednym duzym calosciowym ujeciu.
Podpowiedzcie mi proszę, jak mogę zapakować dany woreczek ziołami, które mają w skryptach dwuczłonową nazwę, w stylu rdest_ptasi albo mak_polny?
Dla przykładu niech to będzie mak_polny.
Sprawdzałem:
/zapakuj 2 mak
/zapakuj 2 mak polny
/zapakuj 2 mak_polny
/zapakuj 2 "mak_polny"
/zapakuj 2 makpolny
I nic
Sprawdzałem:
/zapakuj 2 mak
/zapakuj 2 mak polny
/zapakuj 2 mak_polny
/zapakuj 2 "mak_polny"
/zapakuj 2 makpolny
I nic
Tak, bede aktualizowal zarowno github jak i www.Munin pisze: 04 lip 2019 15:47 Adremenie czy planujesz moze jakas aktualizacje podrecznika/pomocy do skryptow? Troche funkcjonalnosci przybylo przez ostatnie miesiace/lata i w sumie chyba nie ma jednego miejsca, gdzie wszystko zostalo zebrane w jednym duzym calosciowym ujeciu.
Czy zbudowales najpierw baze ziol?Anatolij pisze: 28 lip 2019 20:13 Podpowiedzcie mi proszę, jak mogę zapakować dany woreczek ziołami, które mają w skryptach dwuczłonową nazwę, w stylu rdest_ptasi albo mak_polny?
Sprawdzałem:
/zapakuj 2 mak
/zapakuj 2 mak polny
/zapakuj 2 mak_polny
/zapakuj 2 "mak_polny"
/zapakuj 2 makpolny
I nic![]()
Hej,
Na wstępie wielkie ukłony dla Adremena za wspaniałą robotę jaką dla wszystkich robi.
Czy wy też macie problem z /postepy2 od ostatniej aktualki ?
u mnie wygląda to tak że kończy się na linijce danego dnia i jest tabelka jakby urwana .
Na wstępie wielkie ukłony dla Adremena za wspaniałą robotę jaką dla wszystkich robi.
u mnie wygląda to tak że kończy się na linijce danego dnia i jest tabelka jakby urwana .
Jest problem z postepami i tym, ze czasami sie nie resetowaly po ponownym zalogowaniu. Poprawione w kolejnej aktualizacji.Pavlov pisze: 13 sie 2019 15:57 Hej,
Do tego czasu: proponuje usunac plik 'Database_improvee.db', uruchomic mudleta i dodac manualnie liczbe postepow. Do czasu aktualizacji z kolei sugeruje na wszelki wypadek sprawdzac czy postepy sa zresetowane i jesli nie to dac /postepy_reset.
Witam. Skrypty Andremena. Chciałbym dodać/zmienić atrybut 'lokacja' w bazie danych postaci. Czy jest taka możliwość?
W sensie? Id przypisanej do npca lokacji? Czy coś innego? Dedykowanego narzędzia chyba do tego nie ma (mi coś nie chce zaskoczyć sklecony naprędce alias).Astor pisze: 20 sie 2019 12:39 Witam. Skrypty Andremena. Chciałbym dodać/zmienić atrybut 'lokacja' w bazie danych postaci. Czy jest taka możliwość?
Jakaś tam drobna poprawka da pojedynczych npcy to można użyć defaultowego `echo do faketriggerow.
Ustawić mappera na pożądanej lokacji i wrzucić obie linie.
`echo Rozmowny jasnowlosy mezczyzna przedstawia sie jako:
`echo Stefan z Miedzyrzecza.
Wiadomo podstawić własciwy short i titla, id lokacji się zaktualizuje z mappera.
Mowisz do posiwialego wiekowego kruka w Khazalidzie: Co poradzisz jak nic nie uradzisz.
Posiwialy wiekowy kruk kracze w Khazalidzie: Niiic.
Posiwialy wiekowy kruk kracze w Khazalidzie: Niiic.