Komentarze do Pytan

Forum wieści z Arkadii.
Buluar

Re: Komentarze do Pytan

Post autor: Buluar »

Morowak nie drwij z tych, ktorym posypal sie swiat! Wiele osob przeciez nie patrzy na pk czy expa, tylko pragnie spokojnie odgrywac postac nozownika i dla nich to jak cios sztyletem w plecy. Co z tego ze sa etaty i mozna sobie zmienic zawod na inny, skoro ktos z nozownikiem laczyl historie postaci, podloze erpegowe czy byla to poprostu jego ulubiona profesja... Dlaczego ma cierpiec w imie jakiegos tam balansu skoro chcial tylko w spokoju odgrywac zlodzieja czy tam lotrzyka?

Re dol:
Nie ma problemu. Tylko umowmy sie ze przypniesz jak bede plakal o to obciecie, okej?
Ostatnio zmieniony 18 paź 2009 16:17 przez Buluar, łącznie zmieniany 1 raz.
Każde społeczeństwo dzieli sie na trzy warstwy. Ludzi nieruchomych, ludzi ruchomych i tych, którzy poruszają innymi.

Abraham Lincoln
Awatar użytkownika
Cannard

Post autor: Cannard »

Mimi pisze:
a zawsze myslalem, ze ty jestes ostoja rpg na Arce i niewiedzialem ze chadzasz na pk :P

3)
troszke tworzycie atmosfere placzu towarzyszaca kazdym zmianom,
bo w efekcie zmian zawsze ktos traci, a ktos zyskuje
nielatwo jest zbalansowac wszystko na rowno - przy zachowaniu roznorodnosci,
a i tak zawsze bedzie: inni maja lepiej
Ja nie chodzę na PK, to na mnie chodzą (pozdro Morowak ;] ).

Nie no, dla mnie ta zmiana była z lekka dziwna i trochę utrudnia grę jednak. Jakoś nie potrafię wymienić zbyt wielu sensownych dla zawodowca expowisk w miastach ale może się nie znam.

Mimo wszystko jestem wdzięczny Rafgartowi, że trochę mi to rozjaśnił.
Badanie przeciążenia to bardzo dobra zmiana tak w ogóle.

@Buluar
Tak sobie obstawiałem, który spryciarz wybłyśnie z takim dowcipasnym komentarzem. Dzięki wielkie, jak obetną Twój zawodzik też przypomnę, że możesz sobie zmienić. :)
Inni zawsze mu doradzali, żeby zrobił coś ze swoim życiem. Zgadzał się z tym: chciałby z niego zrobić łózko.
--------------------
Nieważne, jak żyłeś i umarłeś, ale jak opowiadają to bardowie.
Awatar użytkownika
Cannard

Z góry przepraszam za podwójny wpis ale...
Tak sobie czytam i czytam zaległości w forum i wierzyć oczom nie mogę:
Buluar pisze:Re up.

Niestety, w praktyce nie jest tak rozowo. Masa osob to poprostu postacie z umiejetnosciami aj zboja, a nie postacie rabujace wsie, miasta i innych graczy, posiadajacy zawod zboja.
Nalezy jednak zaznaczyc ze od czasu do czasu tacy pasjonaci sie jednak trafiaja i bynajmniej nie sa prowadzeni do trenera przez elfa (nie umniejszajac zbojowi Dziardze). Pewnie to sekondy, a moze rzeczywiscie rozbojnicy z krwi i kosci.
To Buluar napisałeś odnośnie zbója ale ze mnie się naśmiewasz, że chciałem zawód, który będzie pasował do mojej postaci? To która wersja wydarzeń jest śmieszna? Że ktoś powątpiewa w "zbójowatość" jakiegoś typka, czy to, że nie chcę jako truwer i (trochę/bardzo - wedle woli) błazen wymachiwać dwumetrowym mieczem?

A odnośnie zmian, faktycznie być może nie są one tragiczne. To wyjdzie w praniu, ja tylko zadałem pytanie (fakt - zbyt alergicznie reagując na wszelkie grzebanie - takie skrzywienie wieloletniej gry i z początku nie kumając pewnych niuansów) i otrzymałem odpowiedź od Rafgarta satysfakcjonującą.

Wieszać się, ani co gorsze, zmieniać zawodu - nie zamierzam.
Tyle w temacie.
Inni zawsze mu doradzali, żeby zrobił coś ze swoim życiem. Zgadzał się z tym: chciałby z niego zrobić łózko.
--------------------
Ghazar

Post autor: Ghazar »

RE Cannard:
A probowales moze expic na tym co dawniej ale w full sprzecie?
Bo z tego co ja rozumiem z opisu zmian, to teraz mozesz sobie wziac jakas dobra plyte (Fabiana np) + wszystko co najlepsze a i tak spec bedzie Ci pieknie dzialac. Fakt, nie ukryjesz sie, ale do expa nie bedziesz po prostu potrzebowac na nozowniku ukrywania. Ukrywanie bardziej na pk, tzn malutko sprzetu i fru go. Spece nozownika naprawde nie sa slabe (defense to juz inna dzialka, to mi ciezko ocenic na pierwszy rzut oka), tak ze przemial expowy w sumie moze Wam wyjsc na +.
Pamietaj tez ze ogolnie dopakowano sztylety, nozownikowi obcieto za to ich um i walke 2 bronmi. Prawdopodobnie te zmiany wzajemnie sie niweluja, a moze wychodzicie nawet na plus, wiec oznacza to ze naparzac bedziesz tak samo lub lepiej.. a sila bojowa twojej postaci, przez obciecie 2 umow.. spadla dla algorytmu liczacego expa.
Potestujcie porzadnie najpierw :)
Obrazek
Huggo

Post autor: Huggo »

Re Cannard,

Zamiast narzekać skalkuluj fakty, w tej chwili nożownik to najbardziej przepakowany, i to mocno przepakowany zawód. Ze swoimi unikami i płytówką w wielu miejscach nie odnosi prawie żadnych obrażeń, z tym że kiedyś nie zadawał ich w takim wypadku, a teraz idzie mu to lepiej niż fanatykowi ( co prawda trzeba poczkeać jeszcze na spadek nadprogowych umów, jednak narazie poprostu miażdzy konkurencję w sparach ). Zachciało mi się zmiany na nożownika ze zbroją (fanatyka), to niedosyć że wycięto mu sztylety to jeszcze teraz musze płakać na wieściach. :D :P
Awatar użytkownika
Gunnar

Post autor: Gunnar »

Hmm.... Nozownik z plyta. To tak z ciekawosci spytam, obciazenie nie wplywa na uniki, jedyny def nozownika? Bede tak samo unikal w kolczudze, bez kolczugi, jak w 'fabianowce'?
Awatar użytkownika
Cannard

Re: Huggo, Ghazar
Przecie już po raz kolejny piszę, że przesadziłem z pierwszą oceną, nie narzekam. Zobaczy się jak to będzie grało po spadku umów. Ze zmienianiem z MCka na nożownika to bym się jednak tak nie rozpędzał. :)

Re: Gunnar
IMHO wpływa dość znacznie ale, jak widać, specem nie jestem.
--------------------
Gniot

Post autor: Gniot »

Re Gunnar:
Tak bo teraz zbroje plytowe robia z kauczuku. :D
2011.04.01
Gniot Adiutant Kapitana Kompanii Gryfa, Walczacy z Wiatrakami, Miecznik z
Paweza, Naczelny Madrala Arkadii, Ogr o Elfich Uszach, Elf o Ogrzym
Rozumku, Zastepca Szefa Muminkow z Obozu Najemnikow, Arcydzielo
Sztuki Cukierniczej
Awatar użytkownika
Ennyen

Post autor: Ennyen »

Plytowka stoi a unika sie w srodku.

Przy okazji, jakis maly bug jest w nowych zmianach. Plaszcz z kapturem, gdy sprobuje sie zdjac plaszcz podczas walki otrzymuje sie info , ze nie mozna tego uczynic, normalnie jak w przypadku zbroi, ale od tego momentu kaptur nie dziala (proba sciagniecia, zalozenia kaptura tak jakby plaszcz byl jednak zdjety mimo ze de facto jest wciaz zalozony).
Ostatnio zmieniony 19 paź 2009 18:02 przez Ennyen, łącznie zmieniany 1 raz.
Gniot

Post autor: Gniot »

Re Buluar:
"Czy mozna by zablokowac mozliwosc oprozniania skarbcow/kufrow ze zlotem/kamieniami przez czlonkow obleganej gildii?"

Wiele to zmieni zapewne. Znowu bedziem mieli skarbonki na dwoch nogach.
Ostatnio tez chyba malo kto kosztownosci w gildii zostawia szczegolnie przy waszej wzmozonej aktywnosci mc/ok.
Ostatnio zmieniony 19 paź 2009 14:02 przez Gniot, łącznie zmieniany 1 raz.
2011.04.01
Gniot Adiutant Kapitana Kompanii Gryfa, Walczacy z Wiatrakami, Miecznik z
Paweza, Naczelny Madrala Arkadii, Ogr o Elfich Uszach, Elf o Ogrzym
Rozumku, Zastepca Szefa Muminkow z Obozu Najemnikow, Arcydzielo
Sztuki Cukierniczej
ODPOWIEDZ