Rozwój postaci
Re: Rozwój postaci
Komunikat ten jak najbardziej informuje o tym, że zdobędziesz wiedzę (wiedza z walki).
Harunur: wydaje mi sie ze w takim przypadku wiedza wpada nie przy kazdym "killu" ale od czasu do czasu - im trudniejszy przeciwnik, tym wieksza masz szanse ze dostaniesz punkty wiedzy, ale mozesz dostac wielkie 0.
Bardziej to chyba działa jak exp, a nie jak randomowe wpadanie wiedzy.Jasko pisze:Harunur: wydaje mi sie ze w takim przypadku wiedza wpada nie przy kazdym "killu" ale od czasu do czasu - im trudniejszy przeciwnik, tym wieksza masz szanse ze dostaniesz punkty wiedzy, ale mozesz dostac wielkie 0.
Informacja, ze za walke z danym rodzajem przeciwnikow bedziesz otrzymywac wiedze. Jesli takiej informacji nie ma to znaczy ze Twoja wiedza osiagnela taki poziom ze niczego nowego z walki przy w/w przeciwniku nie otrzymasz i czas zmienic miejscowke.
Man pytanie , czy możliwym jest brak postępu w jakichkolwiek podcechach mimo nabicia zadowalających ? Zdarza mi sie kolejny raz , że tłukę, postępy lecą ale podcechy ani drgną.. (korzystam standardowo z przelicznika i widzę ile pkt nabijam zazwyczaj ) Dzięki za odpowiedź.
Which would be worse - to live as a monster?
Or to die as a good man?
Or to die as a good man?
Jest możliwym brak postępu w podcechach nawet jak wbijesz 50 niebotów, a co dopiero zadowalające Wszystko zależy od poziomu jaki masz, ustawienia ważności podcech itp.Elia pisze:Man pytanie , czy możliwym jest brak postępu w jakichkolwiek podcechach mimo nabicia zadowalających ? Zdarza mi sie kolejny raz , że tłukę, postępy lecą ale podcechy ani drgną.. (korzystam standardowo z przelicznika i widzę ile pkt nabijam zazwyczaj ) Dzięki za odpowiedź.
No właśnie tak myślałam , że poziom jest na tyle duży ze nie idzie to juz tak łatwo ale żeby wcale... Uzbrajam się więc w cierpliwość. Dzięki!
Which would be worse - to live as a monster?
Or to die as a good man?
Or to die as a good man?
Hejka,
Rozumiem, ze tylko bojowe umy daja ekspa? Tzn. alchemia, wedkowanie, zielarstwo, gornictwo, drwalstwo etc. nie daja ekspa?
Dzienks
Rozumiem, ze tylko bojowe umy daja ekspa? Tzn. alchemia, wedkowanie, zielarstwo, gornictwo, drwalstwo etc. nie daja ekspa?
Dzienks
Pam, pa ram!
Umy nie dają ekspa. Ekspa daje zabijanie mobków. Ewentualnie zadania/wkładanie itemów do urn w świątyniach. Umiejętności bojowe przyspieszają zdobywanie doświadczenia pierwszą metodą, trenując zielarstwo (wędkowania i "drwalstwa" nie ma; tego drugiego nawet w słowniku) nie staniesz się lepszym wojownikiem. Co nie znaczy, że umiejętności niebojowe w tym nie pomogą. Łowiectwo np. pomoże walczyć ze zwierzętami, a umiejętności podróżnicze pozwolą dostać się do niektórych expowisk.
PS Chętnie przyjmę namiary na jakikolwiek słownik naukowy, który zawiera to słowo. Nie ma za co i dziękuję z góry.
PS Chętnie przyjmę namiary na jakikolwiek słownik naukowy, który zawiera to słowo. Nie ma za co i dziękuję z góry.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2018 00:22 przez Gritta, łącznie zmieniany 1 raz.
Kod: Zaznacz cały
Szczypiesz pieszczotliwie czterdziestego drugiego chochlika czarodzieja w policzek.
Szepczesz zlowieszczo: Titititi!
Chujnia i mrok, ale dzieks za odpowiedz!
PS. Jakis masz kiepski slownik!
PS. Jakis masz kiepski slownik!
Pam, pa ram!