Blowtorch

Forum techniczne Arkadii.
Awatar użytkownika
Codex
Posty: 13
Rejestracja: 03 lut 2014 01:43

Blowtorch

Post autor: Codex » 06 lut 2014 12:50

BlowTorch to klient któremu wydaje mi sie tez należy poświecić nieco uwagi, bo część z nas na pewno pogrywa czasem na telefonach tabletach, ta aplikacja w wielu wypadkach sprawdza sie nawet lepiej niz standardowy lapek.

http://www.offsetnull.com/blowtorch/v2- ... res-guide/

tu jest nowa wersja dopiero testowana, ale można ściągnąć i używać ważne zmiany to suby, gagi i całkiem nowy interface sprawia ze jest jeszcze łatwiejszy

zakładam ten temat by moc się dzielić paternami walk, czy może jakimiś ciekawymi pomysłami typu roza wiatrow itp...
Dajcie mi proszę, co łaska.
Żebrak – też człowiek do diaska!

Banoklos
Posty: 9
Rejestracja: 05 sty 2016 15:25

Re: Blowtorch

Post autor: Banoklos » 07 gru 2016 08:27

Witajcie,

mam pewien problem, może ktoś miał podobnie i wesprze mnie dobrą radą (jakiś Wujek :D):
otóż jakiś czas temu zmieniłem telefon, i po zainstalowaniu BlowTorcha 2.0 zaistniały
takie zdarzenia:
- gdy próbuję "import settings" klient sie wiesza (przy export jest ok, ale to średnio mnie urządza :))

natomiast na starym telefonie to działa.

Jeśli ktoś miał taki przypadek i zna odpowiedź będe dzwięczny za pomoc :).

Pozdrawi

Garael
Posty: 13
Rejestracja: 12 kwie 2017 11:20

Re: Blowtorch

Post autor: Garael » 12 kwie 2017 11:21

Ktos cos dziala w BT ?

Waltar
Posty: 8
Rejestracja: 03 paź 2013 20:00

Re: Blowtorch

Post autor: Waltar » 13 kwie 2017 12:01

Cały czas...

Garael
Posty: 13
Rejestracja: 12 kwie 2017 11:20

Re: Blowtorch

Post autor: Garael » 10 maja 2017 10:29

A nie macie problemow wydajnosciowych?
np. przy podziale ekranu na niezalezne okna i dodaniem grafiki np. z mapa ?
ew. przy duzej ilosci funkcji parujacych tekst?

/G.

Ragnuk
Posty: 18
Rejestracja: 07 mar 2010 21:02

Re: Blowtorch

Post autor: Ragnuk » 30 cze 2017 21:57

Jam taki sam problem jak Banoklos. Po upgrejdzie softa do androida 6. Pomozcie!

Garael
Posty: 13
Rejestracja: 12 kwie 2017 11:20

Re: Blowtorch

Post autor: Garael » 28 lis 2017 12:16

a ja nie mam problemow, zawsze kiedy wywala sie blad, BT pokazuje co jest nie tak. Wazne zeby miec taka sama wersje softu przy migracji telefonu. Jedyne co moze denerwowac to zmiana rozdzielczosci, wtedy trzeba grzebnac glownego XMLa i zmienic wartosci dla zmiennych X i Y ;/
Niesety jest wbite per pixel a nie jako procent - pewnie precyzyjniej niz przeliczac na %...
Poki co to jedyny problem jaki mam to wydajnosc dzialania - jak zaladuje sobie moja beta mape i wszystkie skrypty, to przy duzej ilosci tekstu BT zaczyna sie dlawic ... (Samsung S7) oraz np. po ostatnim patch'u androida BT zaczal zle interpretowac sredniki co skutkowalo wykonaniem czesci komendy zamiast bindowania do zmiennej, ale to akurat bylo do naprawienia. Najbardziej boli chyba brak wsparcia dla RDSa - poki co tylko sqllite3, oraz braku pelnego LUA ale co poradzic ;(

Astida
Posty: 44
Rejestracja: 26 lut 2017 15:09

Re: Blowtorch

Post autor: Astida » 05 lut 2018 10:41

Co do problemu z crashem aplikacji wystarczy udostępnić aplikacji uprawnienia do pamięci. Śmiga dobrze trzeba pamiętać jednak o exporcie ustawień bo czasami je gubi.

Astida
Posty: 44
Rejestracja: 26 lut 2017 15:09

Re: Blowtorch

Post autor: Astida » 05 lut 2018 22:48

A swoją drogą jak można zrobić takiego ładnego mapera jak na filmiku albo chociaż takie panele jak w kliencie webowym co by pokazywały np aktualne hp.

Awatar użytkownika
Elia
Posty: 21
Rejestracja: 05 gru 2017 01:16

Re: Blowtorch

Post autor: Elia » 06 lut 2018 09:36

Astida pisze:A swoją drogą jak można zrobić takiego ładnego mapera jak na filmiku albo chociaż takie panele jak w kliencie webowym co by pokazywały np aktualne hp.
Podpinam się pod pytanie ;) Męczę się z tym podziałem okien i wgraniem mapki :?

ODPOWIEDZ