Komentarze do Pytan

Forum wieści z Arkadii.
Finmor

Re: Komentarze do Pytan

Post autor: Finmor »

to powiedz - czemu Cie nie wzięli ? :P
Terenes

Post autor: Terenes »

Wyciagasz raczej pochopne wnioski. Mozna miec zupelnie czyste konto i z jakis powodow nie zostac przyjetym, mimo duzego stazu gry, umiejetnosci programowania i ogolnie spelniania wymogow formalnych.

Wizowie najwyrazniej wiedza z kim nie chca kodowac i tyle.
Awatar użytkownika
Morglum

Post autor: Morglum »

Rafgart pisze:Gildie nie sa otwierane, bo nikt nikogo zdobywac nie chce, ataki sa co najwyzej o 2 w nocy lub gdy na pewno nikogo z obroncow nie ma. W takiej lamerskiej zabawie sensu nie ma, moze czas wszystko zamknac.
Moze czas dodac jakies bonusy za zdobywanie tych stowararzyszen? Bo czym jest zdobycie obecnie? Wyniesieniem skrzyni i magikow, ew wydatkiem na nowa obrone/uzbrojenie. Przy wysokim prawodpodobienstwie zgona. No niektore stow traca jeszcze duzo kasy. Ale to broniacy tylko cos tam traca, atakujacy wlasciwie nic nie zyskuja. Wiec skoro mozna zabic wroga na trakcie to po ciul sie ladowac do niego na obrone jesli ryzyko zgona przewyzsza ew zyski (ktorych obecnie wlasciwie nie ma).
Obecnie zdobycia stow wiekszosc wogle nie odczuje. Na drugi dzien wykupi sie obrone, zrobi wyprawe po zlom i tyle.

Moze jakies puknty slawy za zdobywanie, ujemne albo brak jesli zdobywa sie bez obroncow. Pomyslow pewnie by bylo duzo. Ale przydalby sie jakis uniwersalny system bonusow/minusow za zdobywanie stowarzyszen.

M.
Awatar użytkownika
Homerofe

Post autor: Homerofe »

a zabawa? :mrgreen:
Awatar użytkownika
Homerofe

Post autor: Homerofe »

Xion pisze:Jak ktoś zużywa pół arkadiowego życia na przekręty, albo na krytykowanie Administracji przy każdej nadarzającej się okazji na róznych forach, to trudno, żeby go potem ta sama Administracja z otwartymi rękami przyjmowała, tylko dlatego, iż "umie" kodować.

Tu musze sie wyrwac do odpowiedzi :mrgreen:
MNIE nie odrzucili! i prawie wzieli :) nie chcialo mi sie czekac az tak dlugo na decyzje i zaczalem znow grac, wiec prosze nie tentegowac tylko probowac :P

P.S
Nie znam sie na kodowaniu :D
Brorok

Post autor: Brorok »

re: up

TrÓ. Biora prawie kazdego chetnego. Ale jednak lepiej, jak potrafi programowac.

Bo tematy na forum dyskusyjnym nie sluza do dyskusji.
------
Na mnie nie patrzcie, ja tu tylko expie!
Visborg

Post autor: Visborg »

Brorok pisze:Czy w swietle zasad Arkadii szyfrowanie wypowiedzi postaci i jej korespondencji jest legalne?

Precyzujac:
Osoba z odpowiednim kluczem widzi:
x mowi tajemniczo: A tego Wizowie nie przeczytaja na pewno!
Pozostali:
x mowi tajemniczo: QSB0ZWdvIFdpem93aWUgbmllIHByemVjenl0YWphIG5hIHBld25vIQ==

Of koz to tylko przyklad (base64), rzeczywista realizacja korzystalaby z innego algorytmu.
Ja tam nie wiem na pewno, ale chyba w regulaminie jest coś niby że to rpg, więc postać wypowiadająca na głos bezsensowny ciąg znaków którego żywa istota nie mogła by wypowiedzieć jest zasadniczo łamaniem zasad (tak jak danie sobie imienia w rodzaju Q!w@e#r$t%y).

Z drugiej strony jakbyś miał skrypt który przekoduje wypowiedź w coś co wygląda jak możliwy do wypowiedzenia język (tak jak kiedyś wyglądały wypowiedzi w językach np elfów), to nie wiem czego można by się przyczepić. ;)

Ale ja tam się nie znam...
Awatar użytkownika
Xion

Post autor: Xion »

Można by się przyczepić na przykład do tego, że wówczas to nie będzie komenda świadomie wydana przez gracza, tylko zmodyfikowana przez skrypt. Ponadto kiedyś, baaaaardzo dawno temu byli już zawodnicy, którzy porozumiewali się podobnym szyfrem i z tego co pamiętam, zostało to zabronione.

Poza tym nikt przecież nikomu nie broni nauczyć się zerrikańskiego, czy innego mało popularnego języka i tylko w nim gadać. Wykorzystanie szyfru byłoby czysto technicznym obejściem możliwości dawanych przez sam mud.
Życie jest sumą przypadków.
Visborg

Post autor: Visborg »

Xion: Twoja wykładnia jako komendy zmodyfikowanej przez skrypt kryminalizowała by wszystkie aliasy i de facto jakiekolwiek skrypty. Więc pod ten paragraf raczej to nie podpada. Trzymam się dalej wersji że było by to zachowanie skrajnie nieklimatyczne i dlatego nielegalne.
Eric

Post autor: Eric »

Terenes pisze:Wyciagasz raczej pochopne wnioski. Mozna miec zupelnie czyste konto i z jakis powodow nie zostac przyjetym, mimo duzego stazu gry, umiejetnosci programowania i ogolnie spelniania wymogow formalnych.

Wizowie najwyrazniej wiedza z kim nie chca kodowac i tyle.
Nie dziwie sie wizom, tez bym z toba nie chcial kodowac.
ODPOWIEDZ