Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Forum techniczne Arkadii.
Poor

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Poor »

Consider using 'dppx' units, as in CSS 'dpi' means dots-per-CSS-inch, not dots-per-physical-inch, so does not correspond to the actual 'dpi' of a screen. In media query expression: only screen and (-webkit-min-device-pixel-ratio: 2), only screen and (min-resolution: 144dpi)
rangy.js:11 'Range.detach' is now a no-op, as per DOM (http://dom.spec.whatwg.org/#dom-range-detach).

Robicie coś z waszym klientem, bo jak nie działa na Windowsie tak nadal nie działa. Brak jakiejkolwiek informacji zwrotnej.

Dobra nieważne Avast blokował.
Danth

Post autor: Danth »

Witam, mam problem z aliasami dość głupi- nie mogę wbić kilku komend w jeden alias- rozdzielam je ; . ktoś wie w czym problem ? :)
Awatar użytkownika
Artak
Kontakt:

Post autor: Artak »

nie, żebym się znał, ale w helpie jest napisane, że wykonaj rozdziela się przecinkami
Awatar użytkownika
Kerhenia

Post autor: Kerhenia »

A masz ustawiony w konfiguracji znak rozdzielający komendy?
Danth

Post autor: Danth »

Nie miałem, dzięki wielkie za pomoc :)
Yves

Post autor: Yves »

Ja proszę o auto-konwertowanie polskich znaków na "gładkie" litery w kliencie dedykowanym. Mi się już to nie przyda, raczej na nim nie gram, ale nowym może pomoże...
Awatar użytkownika
Herin

Post autor: Herin »

Takie pytanie. Na pierwszej stronie tematu jest post z plikiem konfiguracyjnym kolorków (?). Ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy można napisać własny plik konfiguracyjny z kolorkami, aliasami, makrami i jakoś wczytać go do klienta webowego, zamiast klepać to wszystko pojedynczo w kliencie. Mało to wygodne.
Mam w sumie starego TF, ale z przedpotopową konfiguracją, która wymaga gruntownego przeglądu. Chciałbym sobie chwile połazić i pooglądać co się w świecie zmieniło, a nie siedzieć i dłubać w bebechach TF-a. Obecny webowy klient z maperem byłby w sam raz. Zatem tak jak pisałem na wstępie, czy można stworzyć jakiś tekstowy plik z konfigiem, wczytać go do klienta, i jak się za to zabrać (chyba , że umknęła mi jakaś strona z sensownym helpem to wystarczy link)?
Kjell

Post autor: Kjell »

Herin: ten config to raczej ze starego klienta pisanego w Javie. Teraz jest inny klient, webowy. Konfig jest zapisywany po stronie serwera, dzięki temu masz to samo po zalogowaniu się z dowolnej przeglądarki i dowolnego kompa. Jedynie logi są przechowywane w lokalnym magazynie przeglądarki i można jest stamtąd wykopać, aczkolwiek można je zapisać gdziekolwiek indziej z UI klienta. Konfiga nie.
Awatar użytkownika
Herin

Post autor: Herin »

Czyli jak rozumiem nie ma możliwości przygotowania sobie np. pliku tekstowego z serią aliasów, zachowując jakaś właściwą dla klienta składnię i wczytania pliku do klienta po czym zapisania konfiguracji po stronie serwera. Troszkę szkoda, taka funkcja by się okrutnie przydała. Klient www jest fajny (świetna robota) ale klepanie pojedynczo dłuższych wyrażeń regularnych dla samych kolorkow potrafi wpienić w tych maciupkich okienkach.
No nic chwilowo poprzepraszam się z moim stareńkim TF-em ;)
Kjell

Post autor: Kjell »

Rafgart (albo Zurwen?) zdaje się pisał, że możliwość importu/exportu konfiga wymagałaby napisania obszernej i dokładnej walidacji, której obecnie nie ma, a której napisanie jest czasochłonne. Wyrażenie regularne zawsze możesz napisać w notatniku i wkleić ;) Z resztą Arka teraz sama z siebie proponuje dużo kolorów z możliwością konfiguracji, a triggerów, subów, gagów, kolorowania grup i tak nie ma w web kliencie, więc nie bardzo potrafię sobie wyobrazić, jak bardzo chcesz ten konfig rozbudowywać i po co.

Zmieniłem jakiś czas temu kompa i mam inny OS, gdzie CMUD nie bangla. Po powrocie na Arkę miałem sobie to wszystko przekuć na Mudleta, ale webowy klient jest na tyle dobry, że gram, gram i zwyczajnie nie chce mi się Mudleta ruszać. Oczywiście czas na przesiadkę nieuchronnie nadejdzie, kiedy zacznę bardziej biegać po zaawansowanych terenach, które w oficjalnym kliencie nie mają map.

Póki co to mi najbardziej brakuje możliwości definiowania własnych buttonów i wrzucania ich na panele obok pasków stanu.
ODPOWIEDZ