Pozostałe pytania
Re: Pozostałe pytania
Wspinanie i pływanie możliwe jest tylko na wybranych lokacjach (zazwyczaj w górach i w wodzie ;P ).
Wspinaczka operuje komendami <wejdz>, <wespnij sie> i <zejdz>, w górach często też pojawiają się <przecisnij> oraz <przeskocz>.
Pływanie jest automatyczne, operuje normalnymi kierunkami po wejściu do lokacji z wodą (oprócz dość rzadkich sytuacji, kiedy komenda jest specjalna i dostosowana do miejsca, np. <przeplyn>).
Czynności te korzystają z przypisanych im umiejętności postaci, jak również z logicznie powiązanych cech i okoliczności (np. pora dnia i roku mają wpływ na trudność wspinaczki, obciążenie ma pośredni wpływ (poprzez zmęczenie) zarówno na pływanie jak i na wspinaczkę). Obie są również niebezpieczne - upadek z wysokości oraz zbyt długie przebywanie pod wodą mogą doprowadzić do śmierci postaci.
Na drugie Twoje pytanie odpowiedź musisz znaleźć sam - albo dokładnie eksplorując świat, albo prosząc kogoś o pomoc.
Wspinaczka operuje komendami <wejdz>, <wespnij sie> i <zejdz>, w górach często też pojawiają się <przecisnij> oraz <przeskocz>.
Pływanie jest automatyczne, operuje normalnymi kierunkami po wejściu do lokacji z wodą (oprócz dość rzadkich sytuacji, kiedy komenda jest specjalna i dostosowana do miejsca, np. <przeplyn>).
Czynności te korzystają z przypisanych im umiejętności postaci, jak również z logicznie powiązanych cech i okoliczności (np. pora dnia i roku mają wpływ na trudność wspinaczki, obciążenie ma pośredni wpływ (poprzez zmęczenie) zarówno na pływanie jak i na wspinaczkę). Obie są również niebezpieczne - upadek z wysokości oraz zbyt długie przebywanie pod wodą mogą doprowadzić do śmierci postaci.
Na drugie Twoje pytanie odpowiedź musisz znaleźć sam - albo dokładnie eksplorując świat, albo prosząc kogoś o pomoc.
1. 'wespnij sie na cos' - może to być góra (w sensie, wespnij się po prostu wyżej), ściana, płot, mur itd.
pływanie - dawno nie pływałem, ale o ile mnie pamięć nie myli płynąc wpław nie potrzebujesz specjalnej komendy (standardowe kierunki) LUB piszesz płyń na <kierunek>; siedząc w łodzi z pewnością wpisujesz 'plyn na <kierunek>'
2. Sprawdź/spytaj na Arce. Jeśli nie udało Ci się to jednego dnia, sprawdzaj aż do skutku innymi komendami, pomysłami, oglądaniem wszystkiego co popadnie. Wiedza zdobyta własnoręcznie jest bardziej satysfakcjonująca niż ta podana na tacy.
pływanie - dawno nie pływałem, ale o ile mnie pamięć nie myli płynąc wpław nie potrzebujesz specjalnej komendy (standardowe kierunki) LUB piszesz płyń na <kierunek>; siedząc w łodzi z pewnością wpisujesz 'plyn na <kierunek>'
2. Sprawdź/spytaj na Arce. Jeśli nie udało Ci się to jednego dnia, sprawdzaj aż do skutku innymi komendami, pomysłami, oglądaniem wszystkiego co popadnie. Wiedza zdobyta własnoręcznie jest bardziej satysfakcjonująca niż ta podana na tacy.
Wie ktos moze ile trwa pozbycie sie hanby w zwiazku z wyznaniem Ulryka?
I jak zdjac skore z tego wilka?...
I jak zdjac skore z tego wilka?...
Wilki zawsze wyją przed burzą...
Ulryk da ci znać, gdy uzna, że twoje ohydne tchórzostwo nie ma już na ciebie wpływu. 
I poprowadzi twą dłoń, kiedy przyjdzie na to czas.
Złap kogoś na Arkadii w płaszczu z wilczej skóry i dopytaj się o szczegóły.

I poprowadzi twą dłoń, kiedy przyjdzie na to czas.
Złap kogoś na Arkadii w płaszczu z wilczej skóry i dopytaj się o szczegóły.
Tak to jest jak sie z przyzwyczajenia wyciagnie bron 
SMUTEK
To czekam az mi wybaczy!

SMUTEK

Wilki zawsze wyją przed burzą...
A ja mam jeszcze pytanko. Czy mogę się NPCów dopytać czy nie widzieli jakiegoś innego NPCa? Bo roznosząc przesyłki raz na jakiś czas mam problem w znalezieniu kogoś, a wokoło same NPCe 

Niestety nie. Tylko w zadaniach czasem npce kierują do innych i mówią gdzie ich szukać.
Pozdrawiam,
G.
Pozdrawiam,
G.

Urodziłam się po to, żeby umrzeć
Ale urodze się jeszcze raz i wytrwam tak do konca świata.
Bo ja jestem duchem wiecznego przeczenia,
Choć ronie łzy, choć gniewam sie...
Inaczej postąpić nie umiem.
Ale urodze się jeszcze raz i wytrwam tak do konca świata.
Bo ja jestem duchem wiecznego przeczenia,
Choć ronie łzy, choć gniewam sie...
Inaczej postąpić nie umiem.
No to pozamiatane. A wie ktoś co się stało z Hermanem Żeglarzem z Nuln? Wyjechał na wczasy, czy ktoś go w końcu zaciukał 

O Bogowie...Artak pisze:No to pozamiatane. A wie ktoś co się stało z Hermanem Żeglarzem z Nuln? Wyjechał na wczasy, czy ktoś go w końcu zaciukał
Jak ktoś zrobi dla niego zadanie to wybiega z karczmy i wraca po jakimś czasie.
@Caei dzięki za odpowiedź. Szkoda tylko, że mając pilną przesyłkę nie ma jak go znaleźć :/
A kolejne idiotyczne pytanie (bo już nie wiem co zrobić, a na Arce nie mogę nikogo spotkać kto by chciał mi pomóc).
Jak się dostać do Antonio, który siedzi w młynie w Campogrotto?
A kolejne idiotyczne pytanie (bo już nie wiem co zrobić, a na Arce nie mogę nikogo spotkać kto by chciał mi pomóc).
Jak się dostać do Antonio, który siedzi w młynie w Campogrotto?