Szkoda tylko że ja wole grzebać w kodzie niż pisać.

Nie występują w WFB jako oddzielna rasa, ale istnieją jako takie.Yalom pisze:Wystarczy wspomnieć, że w WFB (jak i późniejszych edycjach WFRP) w ogóle nie występują gnomy, czy halflingi.Eltharis pisze:(jak już ustaliliśmy, WFB i WFRP to ten sam świat)
Ishtar dzieje się w okresie międzywojennym (poza wspomnianymi niescislosciami, ktore jednak latwo mozna zignorowac). Są szpiedzy, prowokatorzy, scoia'teal, wojny celne i havakarzy, pełna nieufność.Kerhenia pisze: Nurtuje mnie od dłuższego czasu pewne pytanie... Głupio mi trochę o to pytać, ale... Nie chodzi mi o konkretny rok. Jaki mamy czas w Ishtar?
Mnie głównie interesuje to, czy jesteśmy po Pierwszej Wojnie Północnej?(bo z tego, co zrozumiałam, to nie po drugiej.)
I jak się mają dokładniej stosunki państw do Nilfgaardu? I ludzi do Nilfgaardczyków? No... I może nieludzi teżA co tam!
I Wojna Północna to zdobycie Cintry i klęska Nilfgaardu pod Sodden, I na Arkadii jest bez wątpienia po niej. Rozumiem ze tobie chodzilo o II wojne.Gumrak pisze:Wydaje mi się, że przed przewrotem na wyspie Thanedd, czyli przed I wojną północną. Ale pamiętam, że Ktoś wspominał kiedyś, że są pewnie nieścisłości w chronologii, związane z postaciami/miejscami/wydarzeniami.
Myślę, że Markusowi chodziło o możliwość podjęcia następnej próby, a nie ile czasu zajmuje zrobienie się głodnym i spragnionym.Gillian pisze:A ja się wspierałam pokrzywami i innymi ziołami co wzmagają pragnienie i poprawiają apetyt.
Więc poszło mi to dość szybko.