Pozostałe pytania
Re: Pozostałe pytania
Na opis postaci który widzisz po komendzie ob. XXX YYY składa się masa czynnikow - możesz go modyfikować robiąc sobie fryzurę, tatuaże, nosząc ubrania i zbroje (niektóre w zależności od rasy mogą dodawać coś w opisie). Dodatkowo mamy itemy gildiowe i pochodzeniowe ( ja np. jako krasnolud mam brodę i kilt). Jeśli ktoś chce się wyróżnić inwestuje w ciekawe dodatki takie jak biżuteria (kolczyki bransolety pierścienie) i pochwy/temblaki na bronie które również w zależności od ceny są bardziej bądź mniej wybajerowane.
1) spróbuj czegokolwiek dowiedzieć się sam;
2) nie pisz 'wgl' jak upośledzone dziecko ze szkoły dla kretynów;
3) wywal tę jebitną sygnaturkę z obrazkiem na 3/4 monitora.
Potem będzie już tylko łatwiej.
2) nie pisz 'wgl' jak upośledzone dziecko ze szkoły dla kretynów;
3) wywal tę jebitną sygnaturkę z obrazkiem na 3/4 monitora.
Potem będzie już tylko łatwiej.
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.
Dowiedzialbym sie gdyby:
To co pisze na wiki a to co piszecie tutaj czesto odbiega od siebie. Non stop sa dyskusje o tym ze jakas klasa nie dziala jak trzeba, czy ze cos gdzie sie zmienia, a duzo informacji probowalem zbierac tez sam, ale wole zapytac czy aby czegos zle nie zrozumialem.
Fajny masz monitor jak dla ciebie to 3/4 ale spoko, usune.
WGL to wgl i tyle, przyzwyczailem sie pisac skrotowo.
To co pisze na wiki a to co piszecie tutaj czesto odbiega od siebie. Non stop sa dyskusje o tym ze jakas klasa nie dziala jak trzeba, czy ze cos gdzie sie zmienia, a duzo informacji probowalem zbierac tez sam, ale wole zapytac czy aby czegos zle nie zrozumialem.
Fajny masz monitor jak dla ciebie to 3/4 ale spoko, usune.
WGL to wgl i tyle, przyzwyczailem sie pisac skrotowo.
Vamaraxa:
Wiele z Twoich pytań można klimatycznie zadać na arce.
Wolisz tu. Nie ma problemu, ale jeśli już parę osób pisze Ci taka sama sugestie,
to może czas się zastanowić czy nie zbliżasz się do granicy wyrozumiałości innych na forum
i jest to moment, w którym powinieneś przejść na wyższy poziom wtajemniczenia: 'dowiadywania się w grze".
Pozdrawiam,
G.
Wiele z Twoich pytań można klimatycznie zadać na arce.
Wolisz tu. Nie ma problemu, ale jeśli już parę osób pisze Ci taka sama sugestie,
to może czas się zastanowić czy nie zbliżasz się do granicy wyrozumiałości innych na forum
i jest to moment, w którym powinieneś przejść na wyższy poziom wtajemniczenia: 'dowiadywania się w grze".
Pozdrawiam,
G.

Urodziłam się po to, żeby umrzeć
Ale urodze się jeszcze raz i wytrwam tak do konca świata.
Bo ja jestem duchem wiecznego przeczenia,
Choć ronie łzy, choć gniewam sie...
Inaczej postąpić nie umiem.
Ale urodze się jeszcze raz i wytrwam tak do konca świata.
Bo ja jestem duchem wiecznego przeczenia,
Choć ronie łzy, choć gniewam sie...
Inaczej postąpić nie umiem.
Tak jak Ci pisza wszyscy, dowiaduj sie na arce, nie tu. Jak bedziesz miec szczescie to mozesz mnie dzis spotkac, z wielka checia odpowiem na pytania i pomoge. Podpowiem tez, ze wojownikow ze Szkoly von Raugen mozna latwo poznac po opisie.
no tak fabula
przepraszam, pokazesz mi moze jak wyglada tyton? Bo pale od 10 lat i nie wiem co to xD (przyklad po kolejnych poszukiwaniach)
No mniejsza. To pytanko co mi w Arce raczej nie odpowiedzią:
Logi zapisują się gdzieś oprócz przeglądarek?
przepraszam, pokazesz mi moze jak wyglada tyton? Bo pale od 10 lat i nie wiem co to xD (przyklad po kolejnych poszukiwaniach)
No mniejsza. To pytanko co mi w Arce raczej nie odpowiedzią:
Logi zapisują się gdzieś oprócz przeglądarek?
Proponowałbym raczej następujący tok myślenia w sytuacji "Nie wiem jak wygląda tytoń, a chcę się dowiedzieć, jednak odgrywam wprawionego palacza i mi głupio":
1. Pytam kogoś na mudzie gdzie mogę zdobyć tytoń w tych nieznanych sobie krainach.
2. Udaję się we wskazane miejsce.
3. Nabywam tytoń.
4. Profit.
Niezbyt mądre jest erpegowanie znajomości "wszystkiego", jeśli w rzeczywistości nie wie się nic, ponieważ (zaskoczenie) do erpega postaci również warto podejść z rozsądkiem. Wtedy mniej boli.
1. Pytam kogoś na mudzie gdzie mogę zdobyć tytoń w tych nieznanych sobie krainach.
2. Udaję się we wskazane miejsce.
3. Nabywam tytoń.
4. Profit.
Niezbyt mądre jest erpegowanie znajomości "wszystkiego", jeśli w rzeczywistości nie wie się nic, ponieważ (zaskoczenie) do erpega postaci również warto podejść z rozsądkiem. Wtedy mniej boli.
Życie jest sumą przypadków.
Jeśli grasz z klienta z przeglądarki, to tylko w przeglądarce (w sensie - jak się mogę tylko domyślać, w web storage). Jeśli zaczniesz grać za pomocą jakiegoś softu do mudów, będą Ci się zapisywały tam, gdzie chcesz (a konkretniej: tam, gdzie ów soft pozwoli).Vamaraxa pisze:Logi zapisują się gdzieś oprócz przeglądarek?
I dzięki za zrozumienie z sygnaturką, jest milion razy łatwiej.
I aim to misbehave.
Witam. Od razu zaznaczam, graczem młodym jestem (2-3 miechy od stworzenia postaci), a zarazem średnio aktywnym z powodu świata realnego, toteż pytania zapewne mogą zostać uznane za prozaiczne. Tutaj jednak od razu powiem, że właściwie wszystkie "zagadki" które natrafiłem w trakcie gry zawsze starałem się rozwiązywać sam, pytając u innych postaci, szukając na wiki, czy też losowym klikaniem w klawiaturę i czekaniem na szczęście.
Od jakiegoś czasu nęcą mnie jednak niemiłosiernie 3 pytania, a żaden z wyżej wymienionych sposobów nie pomógł w ich rozwiązaniu. Postacie innych graczy również, czy to po prostu średnio skore do rozmowy, nawet za pieniężną zachętą, tudzież po prostu same nie znały odpowiedzi.
Tak więc, trzy pytanka, i wdzięczność ma wielka za pomoc;
1. Jak zbierać zioła? Niestety, moja wiedza ogranicza się do komendy "szukaj ziół", a co dalej, pojęcia bladego nie mam, pomimo wielu prób i eksperymentów.
2. Na jakiej zasadzie działa umiejętność targowania się? Oczywiście nie chodzi mi tutaj o samą ideę umiejętności, bo tą pozna najgłupszy chłop we wsi. Chodzi o samą zasadę - czy to domyślnie zmniejsza/zwiększa z każdym wyższym poziomem cenę kupna/sprzedaży, może zwiększa szanse na sprzedaż po dogodnej cenie, a może coś jeszcze innego?
3. Czasem wchodząc do miejsc usługowych, dajmy na to kowala, natykam się na postacie które w przeciągu jednej milisekundy sprawdzają sobie cały ekwipunek, a rzeczy popsute jak z procy lądują pod kowalskim młotem.
Cóż to jest? Automatyczne skrypty? Może jakaś przydatna komenda, której ja w swej zieloności nie znam? Bo szczerze mówiąc to średnio chce mi się wierzyć że to wszystko jest robione ręcznie. To, że Superman gra w Arkadię też
Od jakiegoś czasu nęcą mnie jednak niemiłosiernie 3 pytania, a żaden z wyżej wymienionych sposobów nie pomógł w ich rozwiązaniu. Postacie innych graczy również, czy to po prostu średnio skore do rozmowy, nawet za pieniężną zachętą, tudzież po prostu same nie znały odpowiedzi.
Tak więc, trzy pytanka, i wdzięczność ma wielka za pomoc;
1. Jak zbierać zioła? Niestety, moja wiedza ogranicza się do komendy "szukaj ziół", a co dalej, pojęcia bladego nie mam, pomimo wielu prób i eksperymentów.
2. Na jakiej zasadzie działa umiejętność targowania się? Oczywiście nie chodzi mi tutaj o samą ideę umiejętności, bo tą pozna najgłupszy chłop we wsi. Chodzi o samą zasadę - czy to domyślnie zmniejsza/zwiększa z każdym wyższym poziomem cenę kupna/sprzedaży, może zwiększa szanse na sprzedaż po dogodnej cenie, a może coś jeszcze innego?
3. Czasem wchodząc do miejsc usługowych, dajmy na to kowala, natykam się na postacie które w przeciągu jednej milisekundy sprawdzają sobie cały ekwipunek, a rzeczy popsute jak z procy lądują pod kowalskim młotem.
Cóż to jest? Automatyczne skrypty? Może jakaś przydatna komenda, której ja w swej zieloności nie znam? Bo szczerze mówiąc to średnio chce mi się wierzyć że to wszystko jest robione ręcznie. To, że Superman gra w Arkadię też

ad.1) jeśli używając komendy 'szukaj ziol' nie znajdujesz żadnych ziół, to:
- brak Twojej postaci odpowiednich umiejętności jak zielarstwo i spostrzegawczość
- szukasz ziół zimą
- szukasz w miejscach, gdzie one nie występują
- szukasz w miejscach, gdzie już zostały wyzbierane
Warto abyś zaopatrzył się w woreczek lub słoik aby zioła nie uschły.
ad.2)
Dobrze myślisz. Oprócz umiejętności wpływ na to za ile kupisz/sprzedasz mają cechy mentalne.
ad.3)
To są aliasy. Też możesz takie sobie napisać w oficjalnym kliencie.
Zakładka 'aliasy'.
Koniecznie sprawdź czy masz w ustawieniach klienta ustawioną opcję "znak rozdzielający komendy np. średnik", wtedy w aliasach wpisujesz na przykład:
"otworz plecak;wez monety z plecaka;zamknij plecak"
- brak Twojej postaci odpowiednich umiejętności jak zielarstwo i spostrzegawczość
- szukasz ziół zimą
- szukasz w miejscach, gdzie one nie występują
- szukasz w miejscach, gdzie już zostały wyzbierane
Warto abyś zaopatrzył się w woreczek lub słoik aby zioła nie uschły.
ad.2)
Dobrze myślisz. Oprócz umiejętności wpływ na to za ile kupisz/sprzedasz mają cechy mentalne.
ad.3)
To są aliasy. Też możesz takie sobie napisać w oficjalnym kliencie.
Zakładka 'aliasy'.
Koniecznie sprawdź czy masz w ustawieniach klienta ustawioną opcję "znak rozdzielający komendy np. średnik", wtedy w aliasach wpisujesz na przykład:
"otworz plecak;wez monety z plecaka;zamknij plecak"