I jeszcze jedno: błagam nie pisz "ticzer", bo kaleczysz moje polskie serce.

Dzieki za wyjasnienie, i pojawia sie oczywiste pytanie jak te godziny stazu przekladaja sie na trenowanie umiejetnosci?Nargond pisze:Co tydzień (nie wiem dokładnie w ktory dzień) nalicza się staż zawodu. W każdym tym tygodniu nalicza się tylko kilka godzin(5 chyba) stażu, co znaczy, że grając 20 h w tygodniu i tak nabijesz "tylko" 5.
I jeszcze jedno: błagam nie pisz "ticzer", bo kaleczysz moje polskie serce.
Pewnie tak, tu tez wychodzi przywzyczajenie z roznych diku gdzie zawsze kombinujesz zeby szkolic cechy dla najbardziej optymalnej kombinacjiAdelmar pisze:To już chyba łatwo sprawdzisz na Arce
Oh tutaj akurat wychodzi moje dlugie granie w MUSHe (co prawda nie polskie, nie wiem czy nawet sa jakies polskie sensowne MUSHe) i postac byla gotowa i rozpisana zanim nawet zostala stworzonaMerkava pisze:Tutaj po prostu trenujesz wszystko co możesz, i to jest najbardziej optymalna kombinacja.
Cotygodniowe treningi to % pełnego wyszkolenia w zawodzie, jeśli grasz w ciągu tygodnia przynajmniej 5 godzin, masz naliczany maksymalny staż na ten tydzień.
Kombinacji szukaj raczej w rozkładzie podcech, w medytacji. Tam mogą wychodzić ciekawe rzeczy. Ale ogólnie na Arce rozwój jest na tyle czasochłonny, że lepiej iść w wypróbowane ścieżki (333000 i podobne), bo efekty zobaczysz dopiero po kilku miesiącach konsekwentnego budowania się w danym kierunku.
Różnice w ważności cech dobrze są widoczne od epickich cech, a dojście do nich zajmuje duuużo expogodzin. Zanim jeszcze dopasujesz to do zawodu, którego maxowanie trwa do pół roku... A potem i tak podniesz przez randoma.Więc powergaming tutaj słabo wychodzi, najlepszy build może mieć pecha i zginąć w 1,64s. Lepiej skup się na historii postaci i tle erpegowym, dobry pomysł w tym temacie potrafi dać Ci lepsze boosty niż najlepszy build.
Bardzo maly eksperyment praktyczny wraz z kumplem wskazuje ze z aktualnie wymaksowanym ukrywaniem sie bez zadnego problemu wypatruje mnie postac z 10 treningami w spostrzegawczosci, i to na dodatek w miescie gdzie lotrzyk ma ponoc byc silnyYalom pisze:Weź pod uwagę, że Arkadia jest grą długoterminową. Zapewne 99% ma już dawno wytrenowane umiejętności na maksymalny dostępny poziom i pod taki stan mechanika jest balansowana (chociaż ukrywanie ciągle budzi kontrowersje). Dodatkowo przykładem rzecz wyjaśniając: ukrywanie na trochę nie oznacza, że nie schowasz się przed kimś ze spostrzegawczością na dobrze. Zależy to od wielu więcej czynników niż wysokość samej umiejętności.