Zastanawia mnie, jak długo będziesz się do tego punktu widzenia stosował jeśli gracze po drugiej stronie barykady nie będą przestrzegać Twoich zasadTorgen pisze:Nigdzie nie twierdze ze moja lista wytycznych jest lista ostateczna tylko to jest jakis pkt widzenia i ja sie do niego chce stosowac.
W dzisiejszych czasach na poziomie b.dośw jesteś w stanie zabić trolla prawie każdym zawodem bojowymTorgen pisze:Bylem w klubie ZT na dlugo zanim gildie otworzyli, ale to nie wiem czy pamietasz byly zupelnie inne czasy. I prosze rozgranicz rpga a umiejetnosci bojowe. Bo to dwie zupelnie rozne sprawy. Odgrywalem ZTka ktory nie mogl sam zabic trolla.
W przykładzie który przytoczyłeś nie widzę żadnego "abusowania" kodu - co najwyżej może być to przykład nie do końca przemyślanych rozwiązań/zmian wprowadzonych przez Administrację (ojej, kolejny njusflesz: WIZOWIE MOGĄ BYĆ OMYLNI). Gracze korzystali w ten sposób z ziół ponieważ zostały tak zakodowane. Nie są to luki w systemie tylko błędy w założeniu podczas kodowania.Torgen pisze: Zobacz jak kod dzialal na rozne nowinki. Wprowadzili ziola lecznicze ktore mialy byc chyba urozmaiceniem gry. Nagle gracze zaczelo ziol uzywac w trakcie walki, bijesz sie z nim i on wpieprza ziola. Zrobili na to bloka, koles zaczal wybiegac z walki i szybkim bindem zarl ziola. Zrobili opuznienie i pojawily sie zaslony. Teraz delikwent jest zaslaniany i przestaje walczyc zeby sie ziol nazrec. Zeby nie bylo nie mam nic do ziol. Chodzi mi tylko o to ze masz tutaj kod ktory pomaga w walce, ale jest wykorzystywany przez graczy nie tak jak powinien i stad ciagle zmiany poprawki, a gracze i tak straja sie znalezc luke. Dalej twierdzisz ze kod moze pomoc w poprawie jakosci PK? Jak ktos tam napisal, mamy komende 'przestan walczyc', dlaczego nie jest stosowana?
Jeśli nie tak, to w jaki sposób według Ciebie powinno używać się chwastów? To, że w drużynie potrafią pozasłaniać pociętego, ten przestanie walczyć i zje zioła jest wynikiem OGARNIĘCIA drużyny, a nie korzystania z dziur w 5y5t3m13.
Tak, nadal twierdzę, że kod jest w stanie skutecznie ograniczyć zjawisko PK. Komenda "przestań walczyć" najwyraźniej nie daje większości osób satysfakcji z wygranej. Może dlatego nie jest często używana?