możesz spisać z mapy i trzymać sobie pod jakimś aliasem np start novi
ale przy każdym ruchu mapa odpowiada jaki jest id żeby przechwycić musisz napisać trigera w sesji która obsługuje mapę zęby przesłał ci id do arki, nie znam tfa ani tamtejszego configa wiec w skrypcie nie pomogę. u mnie (tintin) to by było jakoś tak
#action {room:{*.}} {#arka {#var {room_id} {%0}}
id się tworzy wraz z tworzeniem mapy, wiec jeśli tworzyłeś w takiej samej kolejności jak autor skryptu to jest prawdopodobieństwo ze id są takie same.
Dorien pisze:możesz spisać z mapy i trzymać sobie pod jakimś aliasem np start novi
ale przy każdym ruchu mapa odpowiada jaki jest id żeby przechwycić musisz napisać trigera w sesji która obsługuje mapę zęby przesłał ci id do arki,
Chyba raczej odwrotnie - po zalogowaniu na podstawie 'czegoś' (opisu? shorta?) muszę wysłać do mappera komendę, która ustawi mi 'aktywną lokację' na tę, w której stoję.
Dorien pisze:id się tworzy wraz z tworzeniem mapy, wiec jeśli tworzyłeś w takiej samej kolejności jak autor skryptu to jest prawdopodobieństwo ze id są takie same. :)
Ok, czyli wszystkie 'teleporty' muszę ustawić sam, dzięki.
1) To jest zwykly socket TCP/IP ktory przyjmuje wszystko nie wazne skad. Takze zeby odpowiedziec na Twoje pytanie to nie, nie bedzie dwohc kulek, bedzie jedna kulka i 2 osobne zrodla probujace ja kontrolowac. Jesli planujesz otworzyc u siebie port 23923 na zewnetrznym IP to poprosze to IP i zaraz Ci podesle nowa wersje softu
2) Telepyrty sa na podstawie shorta lokacji jesli ten jest unikalny (wiekszosc jest). Te shorty do wiekszosci lokacji startowych sa w map.tf - tutaj niestety pewien blad popelnilismy bo zamiast czegos w styku roomName uzylismy autogenerowalnego roomId co powoduje, ze u innych dzialac nie bedzie - trzeba sobie samemu te pokoje powklepywac.
3) Werbat - nic sie w tej kwesti nie zmienilo, lucynka siedzi gdzie siedziala i powinno banglac tak jak banglalo wczensiej.
4) RoomId to jest to takie cos co widac w pracym panelu jak sie wybierze pokoik, typowy uuid
Ostatnio zmieniony 23 sie 2013 20:59 przez Ralandil, łącznie zmieniany 3 razy.
Athel Loren shall not suffer the presence of Men, nor Orcs, nor Dwarfs, nor Beastmen. If a foe takes a single step upon such sacred soil, they shall not take another.