TF - pomocy!
Re: TF - pomocy!
Dla zainteresowanych:
/def macro = \
/let n=$[strchr({*}, '|')]%;\
/test v1 := substr({*}, 0, n) %;\
/test v2 := substr({*}, n+1)
(Działa tylko dla dwóch argumentów, ale mi to wystarczy. W ostateczności mogę rekurencyjnie rozbić sobie dalej v2.)
/def macro = \
/let n=$[strchr({*}, '|')]%;\
/test v1 := substr({*}, 0, n) %;\
/test v2 := substr({*}, n+1)
(Działa tylko dla dwóch argumentów, ale mi to wystarczy. W ostateczności mogę rekurencyjnie rozbić sobie dalej v2.)
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.
Ma ktoś skrypt, który na każde przybycie nowej poczty umieszcza informację w statusline? Byłbym bardzo wdzięczny! 

Część większej całości - ale generalnie coś takiego:Wittich pisze:Ma ktoś skrypt, który na każde przybycie nowej poczty umieszcza informację w statusline? Byłbym bardzo wdzięczny!
Kod: Zaznacz cały
/set poczta=
/status_add -s2 poczta::Cgreen
/def -w -mregexp -t"^[> ]*Masz now(?:a poczte|y list \(\# [0-9]+\)) od ([a-zA-Z]+)[,.]" poczta_przyszla = /set poczta=%{P1}$(/remove %{P1} %{poczta})
Niestety, nie potrafiłem tego zmusić do współpracy, więc po gruntownym przejrzeniu manuala, gdzie akurat w tej części jest mocny bajzel, doszedłem do czegoś takiego - eleganckie nie jest, ale działa tak jak powinno:
Kod: Zaznacz cały
/status_rm @read
/status_rm kbnum
/status_rm @mail
/status_rm @active
/status_rm insert
/status_add -A@world -s1 poczta:12:BCgreen
/set _poczta=
/def -Fp12 -mregexp -t'^Masz nowa poczte od' = /set poczta=(List!)
/def -Fp12 -mregexp -t'Wszystkie listy w twej skrzynce pocztowej byly juz przez ciebie czytane.' = /set _poczta=
/set status_int_poczta=echo($[_poczta])
Do tego mojego ważne jest jeszcze, że w danym wierszu status line do którego dodajesz nie możesz mieć już pola o zmiennej długości (dodawane jest takie - a do tego do status line wpisuje od kogo dostałeś list).
Jak zmatchować tekst w dwóch liniach?
I aim to misbehave.
Nie wiem czy sie da. Mozesz przy lapaniu pierwszej linii tworzyc defa, ktory ma lapac to co jest w nastepnej i dopiero wtedy wykonywac czynnosc wlasciwa. Nalezy jednak pamietac aby def ten byl usuniety z niewielkim opoznieniem. W przeciwnym razie moze nam zlapac cos niepozadanego.
Jesli ktos ma lepszy sposob to chetnie tez sie dowiem.
Jesli ktos ma lepszy sposob to chetnie tez sie dowiem.
Z okazji padu wersji webowej chętnie przygarnę licznik cech, bo mam tylko jakieś prehistoryczne.
I aim to misbehave.
Ktoś ma może suby do nożownika?
https://bitbucket.org/ftpd/tf-scripts/s ... a/specs.tf
Tu są moje - ale to tylko takie podstawiające [noz sila/max sila] przed opisem. Nie mam takich zamieniających opis na " -> NOŻOWNIK zajebał w XXX swoim YYY z siłą 5" ;-)
Tu są moje - ale to tylko takie podstawiające [noz sila/max sila] przed opisem. Nie mam takich zamieniających opis na " -> NOŻOWNIK zajebał w XXX swoim YYY z siłą 5" ;-)
I aim to misbehave.