Czekamy na diss

Tzw. kasacja za imię ma charakter subiektywny i zależy wyłącznie od oceniającego listę imion wiza. Ponieważ skład drużyny MG ulegał w przeszłości częstym zmianom podejście do owych imion bywało różne. Niestety w tym wypadku nie jest możliwe ustalenie sztywnych reguł, iż Miłosza kasujemy, a Miuosha nie. Od kilku lat mam przyjemność pracować w składzie MG i staram się o utrzymanie w miarę jednolitej linii w podejściu do tego problemu.Hiof pisze:Nie że klimatyczny. W zapytaniu o kasację dotałem odpowiedź, że (o ile dobrze pamiętam) Hiob jest ogólnie znaną postacią biblijną, Hiof zaś nie, dlatego pewnie gram nim do dziś.Godar pisze:I dlatego zmieniłeś w tym imieniu 1 literkę i już jesteś klimatyczny?Hiof pisze:Ja tam się cieszę, że nie mamy Zdzichów i innych. Co zaś do poświęconego czasu przez graczy, to sam zostałem skasowany (imię: Hiob) i jakoś nie czuję się bardzo pokrzywdzony.
Wiem że Homer jest ogólnie znaną postacią także, chyba nawet bardziej niż Hiob. Nie wiem czym się kiedyś kierowała Administracja dopuszczając wiele dziwnych imion, nie wiem czym dziś przepuszczając jedne, a kasując inne o podobnym poziomie kontrowersji. Widać sito jest nie do końca szczelne, albo zajmuje się tym kilka osób z Administracji.
Poza tym cały czas powołujesz się na "konwencję fantasy", a cały czasu rozpatrujemy tu jej cząstkę czyli "konwencję Arkadii" tworzonej przez Wizów, podobnie jak w przypadku Sagi tworzonej przez Sapkowskiego.