Porady dla graczy.
Re: Porady dla graczy.
Nie poprosilem o zadna z tych rzeczy wiec nie wiem po co to wszystko napisales, ale jak masz za duzo wolnego czasu to twoja sprawa.Herenvarno pisze:Skoro wiesz ze jest, to ARKADIA jest najodpowiedniejszym zrodlem informacji, forum zas nie jest ksiazeczka z tytulem "Poradnik skad brac ekwipunek, od kogo zadania, kto sprzedaje najlepiej"Shashil pisze:Po co mam pytac czy jest w grze skoro wiem ze jest? Bez sensu.
Rozumiem ze nie jestes czegos pewien, mozesz miec wrazenie ze cos nie istnieje lub istnieje i chcesz sie upewnic.
Jednak skoro wiesz ze wszystko dziala, to tu, na forum:
1 Nie dostaniesz MAP wszystkich lokacji
2 Nie dostaniesz odpowiedzi jak zrobic questy
3 Nikt ci nie napisze gdzie i u kogo znalezc np:. Magiczne przedmioty
4 Nikt cie nie poinformuje o imionach wszystkich kowali
5 Nikt nie bedzie ci podawal cen przedmiotow (bo tobie sie nie chce przejsc do sklepu)
Ale jest to wszystko mozliwe na MUD'zie.
- Herenvarno
@UP Lista owa nie jest pelna, prosisz o wskazanie miejsc w ktorych mozna zdobyc to co chesz.
Poczulem sie jak na Forum jakiegos MMORPG, gdzie wszelkie rozwiazania sa opisane przez graczy na forum owej gry.
Prawde powiedziawszy to lekkie przegiecie gdyz nazwe dal bym MMO-FANTASY, bo z RPG to te gierki maja niewiele wspolnego, a moze mialy by, gdyby gracze wiecej rozmawiali ze soba.
Arkadia zas jest gierka MUD oparta na RPG wlasnie.
I jesli czegos nie wiesz, a nie jest to bezposrednio zwiazane z technicznymi aspektami, zas rozwiazanie problemu w sposob czysto RPG-owy mozesz uzyskac na MUD'zie, to tam wlasnie jest miejsce na zadawanie pytan.
Tak, ty nie pytales o zadne z tych spraw wymienionych w tej krotkiej i niepelnej liscie, ty tylko chcesz informacji skad wziac przedmiot, poniewaz nie masz mozliwosci dopytac na ARCE?
Skoro wiesz ze dany przedmiot istnieje, widziales go gdzies na ARCE, to taki problem zapytac kogokolwiek o to skad zdobyl taki przedmiot?
Lub taki problem udac sie do kupca, by mu zaplacic kilka mietkow za informacje na ten temat?
Niestety oslania on tylko ramiona, tlow i nogi. czy ktos moglby podac pare sugestii gdzie moglbym szukac rownie solidnego helmu, rekawic i butow
forum zas nie jest ksiazeczka z tytulem "Poradnik skad brac ekwipunek, od kogo zadania, kto sprzedaje najlepiej"
Doprawdy nie prosiles?Nie poprosilem o zadna z tych rzeczy wiec nie wiem po co to wszystko napisales,
Poczulem sie jak na Forum jakiegos MMORPG, gdzie wszelkie rozwiazania sa opisane przez graczy na forum owej gry.
Prawde powiedziawszy to lekkie przegiecie gdyz nazwe dal bym MMO-FANTASY, bo z RPG to te gierki maja niewiele wspolnego, a moze mialy by, gdyby gracze wiecej rozmawiali ze soba.
Arkadia zas jest gierka MUD oparta na RPG wlasnie.
I jesli czegos nie wiesz, a nie jest to bezposrednio zwiazane z technicznymi aspektami, zas rozwiazanie problemu w sposob czysto RPG-owy mozesz uzyskac na MUD'zie, to tam wlasnie jest miejsce na zadawanie pytan.
Tak, ty nie pytales o zadne z tych spraw wymienionych w tej krotkiej i niepelnej liscie, ty tylko chcesz informacji skad wziac przedmiot, poniewaz nie masz mozliwosci dopytac na ARCE?
Skoro wiesz ze dany przedmiot istnieje, widziales go gdzies na ARCE, to taki problem zapytac kogokolwiek o to skad zdobyl taki przedmiot?
Lub taki problem udac sie do kupca, by mu zaplacic kilka mietkow za informacje na ten temat?
Nie każdy jest mile widziany w moim domu. Gdybym wszystkich traktował jednakowo, nikogo nie wyróżniłbym!
Czepiasz się jak zwykle.
Nie prosił o instrukcję krok po kroku jak zdobyć przedmiot, tylko gdzie szukać.
Kupno informacji jest bezcelowe, bo cech często i gęsto nie wie
Nie prosił o instrukcję krok po kroku jak zdobyć przedmiot, tylko gdzie szukać.
Kupno informacji jest bezcelowe, bo cech często i gęsto nie wie

Niezły cennik..Herenvarno pisze: Lub taki problem udac sie do kupca, by mu zaplacic kilka mietkow za informacje na ten temat?
“I have dined with kings, I've been offered wings. And I've never been too impressed.”
- Herenvarno
Wycenic wiedzy sie nie da ;DBenantar pisze:Niezły cennik..Herenvarno pisze: Lub taki problem udac sie do kupca, by mu zaplacic kilka mietkow za informacje na ten temat?
Nie każdy jest mile widziany w moim domu. Gdybym wszystkich traktował jednakowo, nikogo nie wyróżniłbym!
Pytanie do Wyznawców Faranga.
Czy coś się zmieniło w sposobie zakładania amuletu? Kiedyś można było zawiesić na szyi bądź nadgarstku, a teraz (przynajmniej u mnie) da sie go tylko poprostu założyć.
> zaloz amulet
Zakladasz na szyje blyszczacy zasniedzialy amulet.
Nosisz blyszczacy zasniedzialy amulet.
Niby odpowiedź oczywista, jednak to może tylko mi tak się stało, zważywszy, że mam cały czas błąd w opisie amuletu (zgłoszony).
Czy coś się zmieniło w sposobie zakładania amuletu? Kiedyś można było zawiesić na szyi bądź nadgarstku, a teraz (przynajmniej u mnie) da sie go tylko poprostu założyć.
> zaloz amulet
Niby odpowiedź oczywista, jednak to może tylko mi tak się stało, zważywszy, że mam cały czas błąd w opisie amuletu (zgłoszony).
Subiektywny subiekt?
Zmienilo sie wszystkim.Gustav pisze:Pytanie do Wyznawców Faranga.
> zaloz amulet
<Gruer> troche wiocha by byla z jakas inna elfka wyjsc na miasto ale ty jestes ziomalka
<3<3<3
Pam pam
<3<3<3
Pam pam
Chciałbym się dowiedzieć czy istnieją jakieś programy, które pomogłyby mi oprawić list w formę pergaminu. Chodzi mi o Ascii-art jaki spotykamy w menu lub ogłoszeniach na tablicach. Chętnie powklepywałbym ręcznie znaki ale mam tekstu na ok. 2000 wierszy(4 listy). Totalna załamka. 

Można napisać skrypt w kliencie, który to oprawi.