Porady dla graczy.
Re: Porady dla graczy.
Stowarzyszenia są aktywne w mniejszym lub większym stopniu wszystkie.
Co do wojen, są dwie 'duże': Drużyna Światła vs. Mutanci i Berki vs. Skoja. Z sojusznikami zmieniającymi się w czasie ;-)
Co do wojen, są dwie 'duże': Drużyna Światła vs. Mutanci i Berki vs. Skoja. Z sojusznikami zmieniającymi się w czasie ;-)
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.
A kto jest w druzynie swiatla?
Zakon, glady i bonusowo zmieniają się też różne inne 'przydupasy' ;-)
I aim to misbehave.
Korin: a nie ciekawiej dowiadywać się o bieżącej sytuacji politycznej w grze?
Może i główny układ sojuszy jest scementowany (niestety), ale zdarzają się mniejsze epizody, a to w sam raz temat do kufla piwa w karczmie
Może i główny układ sojuszy jest scementowany (niestety), ale zdarzają się mniejsze epizody, a to w sam raz temat do kufla piwa w karczmie

Witajcie!
Od dłuższego czasu zastanawiam się czy da się, i jeśli tak, to w jaki sposób obejść kolejność słów w danej komendzie.
O co chodzi:
Załóżmy, że jest komenda związana z pochodzeniem:
gppowitaj
Chciałbym mieć alias, który pozwalałby mi na wpisanie "pow mezczyzne/kobiete" i zeby zawsze chodzilo o "wrogo".
Niestety teraz zawsze musze wpisywac "pow mezczyzne/kobiete" i dodawac "wrogo". Jednym slowem chcialbym zeby alias "pow"
oznaczal "gppowitaj wrogo".
Chyba namotałem, nie wiem czy da się z tego coś zrozumieć. Wyjasnienie tej kwestii sprawia mi trudnosci,gdyz mudy od strony
technicznej sa dla mnie czarna magia.
dziekuje za pomoc i pozdrawiam!
g.
Od dłuższego czasu zastanawiam się czy da się, i jeśli tak, to w jaki sposób obejść kolejność słów w danej komendzie.
O co chodzi:
Załóżmy, że jest komenda związana z pochodzeniem:
gppowitaj
Kod: Zaznacz cały
Gppowitaj <kogo> <jak>?
Mozliwe przyslowki to serdecznie, wrogo, lekcewazaco itd. itp.
Niestety teraz zawsze musze wpisywac "pow mezczyzne/kobiete" i dodawac "wrogo". Jednym slowem chcialbym zeby alias "pow"
oznaczal "gppowitaj wrogo".
Chyba namotałem, nie wiem czy da się z tego coś zrozumieć. Wyjasnienie tej kwestii sprawia mi trudnosci,gdyz mudy od strony
technicznej sa dla mnie czarna magia.
dziekuje za pomoc i pozdrawiam!
g.
- Herenvarno
Kolega używa jakiegoś klienta mudowego?
Proponuje powtórzyć zapytanie w dziale technicznym w odpowiednim wątku działu technicznego, w miejscu dotyczącym owego klienta.
viewforum.php?f=15
Proponuje powtórzyć zapytanie w dziale technicznym w odpowiednim wątku działu technicznego, w miejscu dotyczącym owego klienta.
viewforum.php?f=15
Nie każdy jest mile widziany w moim domu. Gdybym wszystkich traktował jednakowo, nikogo nie wyróżniłbym!
Może masz taką możliwość robiąc w kliencie mudowym alias z parametrem?
Populacja graczy arkadyjskich nie dorasta - gracze z reguły się tylko starzeją.
Da się bez klienta, starczy zwykły alias.
alias gpwit gppowitaj %% wrogo
I wtedy gpwit imie/opis/costam powita ta osobę wrogo.
alias gpwit gppowitaj %% wrogo
I wtedy gpwit imie/opis/costam powita ta osobę wrogo.
O! Superowo! Wielkie dzieki Coronius!
piona!
piona!
Jak to jest dokladnie z naprawianiem sprzetu.. po jakims czasie nie da sie juz naprawic sprzetu calkowicie, czy wiadomo od czego to zalezy?
Czy lepiej naprawiac sprzet jak najczesciej (bo gdy jego jakosc spadnie ponizej okreslonego poziomu to nie da sie naprawic do konca)
Czy tez lepiej naprawiac jak najrzadziej (bo mozna naprawic tylko okreslona ilosc razy)?
A moze jest jakis inny decydujacy czynnik?
Czy lepiej naprawiac sprzet jak najczesciej (bo gdy jego jakosc spadnie ponizej okreslonego poziomu to nie da sie naprawic do konca)
Czy tez lepiej naprawiac jak najrzadziej (bo mozna naprawic tylko okreslona ilosc razy)?
A moze jest jakis inny decydujacy czynnik?