Porady dla graczy.
Re: Porady dla graczy.
Wielkie dzięki za wyjaśnienie.
Wiki przeczytałem już dokładnie, ale właśnie ta kwestia nie była dla mnie dość jasna.

Nurtuje mnie kwestia rodzaju używanej broni w stosunku do rasy postaci. W grze zadawałem to pytanie wielokrotnie i otrzymywałem mnóstwo sprzecznych odpowiedzi - jedni twierdzili, że każda rasa ma ulubioną broń, którą walczy znacznie lepiej niż każdą inną ( krasnoludy topory, gnomy młoty, ludzie miecze, ogry maczugi itd) , inni twierdzili, że ma to nieznaczny wpływ, jeszcze inni, że żadnego. Sam gram krasnoludem i kiedy dobywam topora z mahakamu to mam komunikat, że ta broń jest stworzona dla krasnoludów i prawie nie męczę się używając jej - czy to tylko taki rpg-owy komunikat, czy coś w nim jest? Jak z tym jest naprawdę?
Niektóre itemy mają jakieśtam modyfikacje wględem rasy postaci, która akurat takiego itemu używa. Czasem są to zmienione opisy (gnomi młot w łapie gnoma, afair), czasem rzeczywiście modyfikatory do statystyk hit/dmg. Nie ma jednak tak, że _każdy_ topór daje krasnoludowi bonus - mimo tego, że takie topory istnieją.
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.
Są na Arkadii półtoraki, które można chwytać jednorącz bądź oburącz?
POWER OF FRIENDSHIP
- Herenvarno
Nie spotkalem, wszystkie ktore widzialem trzymane sa w obu lapkach...Sivlaryan pisze:Są na Arkadii półtoraki, które można chwytać jednorącz bądź oburącz?
Nie każdy jest mile widziany w moim domu. Gdybym wszystkich traktował jednakowo, nikogo nie wyróżniłbym!
Są.
odp poniżej:
Spotkałem jeden taki, który dla niektórych był jedno-, a dla innych dwuręczny.
Rozumiem, że mam w nim zgłosić błąd?
odp poniżej:
Spotkałem jeden taki, który dla niektórych był jedno-, a dla innych dwuręczny.
Rozumiem, że mam w nim zgłosić błąd?

Ostatnio zmieniony 01 sie 2011 11:22 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.
Oj nie sadze, zeby takie teraz byly. A jesli sa, to jest to blad.
Poltoraki sa dwureczne. Oczywiscie daloby to sie zrobic, ale troche szkoda czasu. Moze kiedys jak bedzie mi sie bardzo nudzilo
Poltoraki sa dwureczne. Oczywiscie daloby to sie zrobic, ale troche szkoda czasu. Moze kiedys jak bedzie mi sie bardzo nudzilo

Raf:
Gdyby Ci się nudziło i gdybyś zrobił takie jedno/dwuręczne półtoraki to czy przy dobyciu (dla SILNYCH) postaci takiego miecza jedną reką miecznik uderzałby nim jak dwuręcznym (z "obszarówką")?
Gdyby Ci się nudziło i gdybyś zrobił takie jedno/dwuręczne półtoraki to czy przy dobyciu (dla SILNYCH) postaci takiego miecza jedną reką miecznik uderzałby nim jak dwuręcznym (z "obszarówką")?
Populacja graczy arkadyjskich nie dorasta - gracze z reguły się tylko starzeją.
W temacie o wizach, znalazłem takie zdanie:
"Dzieki za calkiem realna mozliwosc poczucia sie wiedzminem i to dostepna nawet dla AJ"
Czy mam przez to rozumieć, że wrócił na arkę klub wiedźminów albo można szukać podobnego klubu działającego na tej zasadzie?
"Dzieki za calkiem realna mozliwosc poczucia sie wiedzminem i to dostepna nawet dla AJ"
Czy mam przez to rozumieć, że wrócił na arkę klub wiedźminów albo można szukać podobnego klubu działającego na tej zasadzie?
Hmm, pewnie nie. Powinieneś raczej pytać tego gracza na priv, co miał na myśli.