Porady dla graczy.
Re: Porady dla graczy.
Od czego zależy pojawienie się i trenowanie uma palenie? U mojego kolegi um wytrenował się za pierwszym spalonym liściem, ja już przepaliłem kilkadziesiąt złota i... Nawet nie śmiał się pojawić... Dlaczego?
Nie mam pojęcia, ale z tego co słyszałem to warto palić najdroższe liście i w każdej wolnej chwili. Wtedy umiejętności stopniowo wskakują. Musisz tylko uważać ponieważ uwielbiają spadać 
Siv.

Siv.
POWER OF FRIENDSHIP
Czy w chwili obecnej możliwe jest w ogóle zdobycie rangi pocztyliona? Od dobrych paru dni mam rangę " Mogę Ci powierzyć prawię każdą przesyłkę", rozniosłem od tej pory dziesiątki paczek, niemal wszystkie z najwyższej półki cenowej, w tym już naprawdę sporo tych najcenniejszych, czyli do pustynnego miasta oraz do drugiej domeny i ranga ani drgnie, propozycji też żadnych nie ma. Obecną rangę wbiłem błyskawicznie, ale teraz ani drgnie, mimo, że codziennie parę razy wyczerpuję limit ilościowy przesyłek jakie można roznieść w danym czasie.
Jest możliwe.
Spróbuj brać paczki do miejsc odległych, które może do tej pory omijałeś.
Pozdrawiam,
A.
Spróbuj brać paczki do miejsc odległych, które może do tej pory omijałeś.
Pozdrawiam,
A.

Urodziłam się po to, żeby umrzeć
Ale urodze się jeszcze raz i wytrwam tak do konca świata.
Bo ja jestem duchem wiecznego przeczenia,
Choć ronie łzy, choć gniewam sie...
Inaczej postąpić nie umiem.
Zdobycie rogu pocztyliona jest jak najbardziej możliwe.
Musisz wziąć pod uwagę, że nie wymaksujesz reputacji we wszystkich pocztach. Musisz się skupić na dwóch, maksymalnie trzech. Wiem, że najwygodniej i najbardziej opłacalnie jest brać zawsze jakąś paczkę powrotną ale jeżeli zależy Ci na statusie pocztyliona to zostaw sobie to na później - gdy już będziesz posiadał róg.
Najprościej to przedstawić w sposób taki, że masz określony limit expa paczkowego (reputacji) i branie paczek z poczty ponad 2-3 obniża reputację nabitą już w tamtych wcześniejszych.
Tak ja to rozumiem i udało mi się dzięki temu zdobyć róg.
Powodzenia!
Musisz wziąć pod uwagę, że nie wymaksujesz reputacji we wszystkich pocztach. Musisz się skupić na dwóch, maksymalnie trzech. Wiem, że najwygodniej i najbardziej opłacalnie jest brać zawsze jakąś paczkę powrotną ale jeżeli zależy Ci na statusie pocztyliona to zostaw sobie to na później - gdy już będziesz posiadał róg.
Najprościej to przedstawić w sposób taki, że masz określony limit expa paczkowego (reputacji) i branie paczek z poczty ponad 2-3 obniża reputację nabitą już w tamtych wcześniejszych.
Tak ja to rozumiem i udało mi się dzięki temu zdobyć róg.
Powodzenia!

Czy przez określenie " różne poczty " rozumiecie te w różnych królestwach/prowincjach, czy też każdy urząd pocztowy bez względu na przynależność? Najwięcej paczek biorę w Novigradzie i w drodze powrotnej zahaczam tylko o urzędy pocztowe Redanii, dotąd myślałem, że nabijam tym sobie po prostu reputację w całej Redanii, bez względu na placówkę pocztową. Paczki biorę tylko te płatne od 20 złotych monet wzwyż, dziś tylko byłem z 5 razy na pustyni, W każdym razie dzięki za odpowiedź, skoro się da, to znaczy, że muszę być tylko wytrwały.
Re Armanzor:
Może coś zmienili od czasu kiedy nosiłam paczki, ale wtedy branie paczek w jednym
oddziale poczty nie miało żadnego wpływu na reputacje w innych oddziałach, a na
zdobycie rogu, jak już wspomniałam we wcześniejszym poście, miało znaczenie branie
dalekich paczek do różnych miejsc, a nie ciągle tych samych.
re up:
Na każdej poczcie reputację wyrabiasz osobno.
Pozdrawiam,
A.
Może coś zmienili od czasu kiedy nosiłam paczki, ale wtedy branie paczek w jednym
oddziale poczty nie miało żadnego wpływu na reputacje w innych oddziałach, a na
zdobycie rogu, jak już wspomniałam we wcześniejszym poście, miało znaczenie branie
dalekich paczek do różnych miejsc, a nie ciągle tych samych.
re up:
Na każdej poczcie reputację wyrabiasz osobno.
Pozdrawiam,
A.

Urodziłam się po to, żeby umrzeć
Wydaje mi się jednak, że reputację wyrabia się na okręg, a nie na pocztę.Gerdia pisze: Na każdej poczcie reputację wyrabiasz osobno.
Pare lat temu robilo sie wlasnie na okreg, a nie przypominam sobie, by byly jakies zmiany w tej kwestii.Rennz pisze:Wydaje mi się jednak, że reputację wyrabia się na okręg, a nie na pocztę.Gerdia pisze: Na każdej poczcie reputację wyrabiasz osobno.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.
<@thran> jakby postac miala byc odbiciem gracza sin gralby w kz
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.
<@thran> jakby postac miala byc odbiciem gracza sin gralby w kz
z moich obserwacji wynika ze noszenie paczek np tylko w novigradzie podniesie nam repe rowniez w oxen i pianie dla przykladu, jednak o mniejsza wartosc niz w novigradzie
edit: pytanie:
zaczalem rozmowe z trenerem zawodu aj, powiedzial mi warunki przystapienia. mysle sobie: pojde do drugiego na drugim koncu swiata, moze ma latwiejsze (w tym konkretnym przypadku nie bede musial placic). dochodze na miejsce i okazuje sie ze drugi trener nie chce ze mna wogole rozmawiac... czy jest to spowodowane tym ze wczesniej rozmawialem z tym pierwszym?
edit: pytanie:
zaczalem rozmowe z trenerem zawodu aj, powiedzial mi warunki przystapienia. mysle sobie: pojde do drugiego na drugim koncu swiata, moze ma latwiejsze (w tym konkretnym przypadku nie bede musial placic). dochodze na miejsce i okazuje sie ze drugi trener nie chce ze mna wogole rozmawiac... czy jest to spowodowane tym ze wczesniej rozmawialem z tym pierwszym?