Porady dla graczy.

Forum wieści z Arkadii.
Bettina

Re: Porady dla graczy.

Post autor: Bettina »

Witam,
przepraszam z góry, jeżeli gdzieś w temacie jest wyjaśniona kwestia o którą chcę spytać, nie jestem w stanie się przez to przekopać...

Mam postać która pewnie stąpa po świecie, ma kilka dni.
Brakowało mi dziś zaraz po wejściu do gry jednej podcechy do niejedno widział. Po kilku godzinach mordowania na cmentarzu poczyniłam imponujace postepy. Niestety, w gildii okazało się, że nadal brakuje mi dokładnie jednej podcechy, i stan wygląda dokładnie tak samo:
> Wydaje ci sie, ze troche ci brakuje, zebys mogla wyzej ocenic swa sile.
> Wydaje ci sie, ze troche ci brakuje, zebys mogla wyzej ocenic swa zrecznosc.
> Wydaje ci sie, ze troche ci brakuje, zebys mogla wyzej ocenic swa wytrzymalosc.
> Wydaje ci sie, ze duzo ci brakuje, zebys mogla wyzej ocenic swa inteligencje.
> Wydaje ci sie, ze duzo ci brakuje, zebys mogla wyzej ocenic swa madrosc.
> Wydaje ci sie, ze duzo ci brakuje, zebys mogla wyzej ocenic swa odwage.

Pytanie naturalnie brzmi, czy to normalne? Bo wydawać by się mogło, że imponujące postępy spowodują skok o tą jedną podcechę. Że nie wspomnę o ilości ubitych potworów...
Awatar użytkownika
Paulie

Post autor: Paulie »

Po rozkladzie cech strzelam, ze grasz czlowiekiem. W tej rasie cechy wskakuja po 3 (bojowki-mentale), w zwiazku z czym, na zauwazalna roznice w medytacji trzeba poswiecic troche wiecej expa (gdyz nie ma skokow o jeden, sa o trzy).
Ponadto, mlode postacie maja ujemny modyfikator expa. Nie wiem tylko, czy wplywa on na czas postepow, czy bardziej na efekt z nich wynikajacy. Po twoich obserwacjach wnosze, ze jest to rozwiazane w sposob drugi i najprawdpodobniej wszystko jest tak, jak byc powinno.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

<@thran> jakby postac miala byc odbiciem gracza sin gralby w kz
Bettina

Człowiek, zgadza się.
Bardzo dziękuję za szybką i konkretną odpowiedź :)
Dhogrin

Post autor: Dhogrin »

Paulie pisze:Ponadto, mlode postacie maja ujemny modyfikator expa. Nie wiem tylko, czy wplywa on na czas postepow, czy bardziej na efekt z nich wynikajacy. Po twoich obserwacjach wnosze, ze jest to rozwiazane w sposob drugi i najprawdpodobniej wszystko jest tak, jak byc powinno.
Na poprzedniej stronie 'Porad dla graczy' jest przytoczony post Rafgarta, mówiący o tym, że tego modyfikatora już nie ma. :)
Awatar użytkownika
Paulie

Post autor: Paulie »

O, faktycznie. Nie bylo mnie troche czasu, nie jestem na bierzaco. ;-)
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

<@thran> jakby postac miala byc odbiciem gracza sin gralby w kz
Gość

Post autor: Gość »

W takiej sytuacji, jak opisana wyżej, zaraz pewnie wskoczy wszystkie 6 podcech [:
Bettina

A mialam dziś odpocząc od kompa... :D
Awatar użytkownika
Herenvarno

Post autor: Herenvarno »

Nie bardzo wiem gdzie zadac to pytanie, wiec wybaczcie ten nietrafny dzial.
Jak wiadomo "magia" miala zaistniec w arce "na po swietach". Ktos jest zorientowany co sprawia problemy w tym temacie? Byc moze mozna jakos pomoc wizzom, by w koncu jacys czarnomagowie, bialomagowie, elementalisci, nekromanci i inne spaczone magia postacie graczy, mogyi sie cieszyc zyciem doczesnym??
Nie każdy jest mile widziany w moim domu. Gdybym wszystkich traktował jednakowo, nikogo nie wyróżniłbym!
Zurwen

Post autor: Zurwen »

Herenvarno pisze:Nie bardzo wiem gdzie zadac to pytanie, wiec wybaczcie ten nietrafny dzial.
Jak wiadomo "magia" miala zaistniec w arce "na po swietach". Ktos jest zorientowany co sprawia problemy w tym temacie? Byc moze mozna jakos pomoc wizzom, by w koncu jacys czarnomagowie, bialomagowie, elementalisci, nekromanci i inne spaczone magia postacie graczy, mogyi sie cieszyc zyciem doczesnym??
Jak chcesz pomóc 'wizzom', to zajrzyj do tematu "Bank Opisów". Na pewno znajdzie się tam parę rzeczy do zrobienia.
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).
Hunrim

Post autor: Hunrim »

Znlazłdm dziś na poczcie coś takiego jak " nieduża foremna przesyłka", po przyjrzeniu się, jest to zabita z kazdej strony kwadratowa skrzynka. Tak jak paczka, przy oceneie ma opis, ze nie psluzy dłużej. Czy wprowadzono jakies nowe kategorie przesylek na pocztach? A jeżeli tak, to , gdzie tego szukać?
Zablokowany