Drobne Pomysły

Wszelkie pomysły dotyczące Arkadii.
Awatar użytkownika
Werbat
Kontakt:

Re: Drobne Pomysły

Post autor: Werbat »

Nieśmiało proponuję jednak, żeby zmiany dla jednej gildii zgłaszać na mudzie/przegadywać z Opiekunem. Nie ma co się nimi lansować na wieściach, tu rozmawiamy o globalach.
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.
Awatar użytkownika
Herenvarno

Post autor: Herenvarno »

Werbacie, nie o zmianę idzie a o upgrade, nie dla jednej gildii tylko dla masy klientów.... Szarych postaci graczy.. Nic nie stało by na przeszkodzie by i przeciętny postać mógł zostawiać coś w ten sposób swojemu koledze/koleżance...
Nie każdy jest mile widziany w moim domu. Gdybym wszystkich traktował jednakowo, nikogo nie wyróżniłbym!
Gość

Post autor: Gość »

Zauwazylem potrzebe stworzenia FAQ cos w rodzaju "zanim zadasz pytanie przeczytaj to ze zrozumieniem" : ]
Huggo

Post autor: Huggo »

Werbat Ty już nie bądz taki zagorzały zwolennik staroci z zakonnej szafy. Jak zmiana ma wpływ na wszystkie postacie na arce to nawet niegrzecznie było by ją proponować gdzieś tam za plecami. ( No może jeszcze te przesyłki tylko dla Kupców z Cechu, ale zawsze może się ktoś z pomysłem trafić dzięki komu wszyscy dostali byśmy taką możliwość. ) Ciekawe czy dużo osob było by szczęśliwych, gdyby tak zgłosić taki pomysł opiekunowi, który by jakimś cudem został zaakceptowany np. "Utnijmy speca wszystkim postacią, a zostawmy tylko tym z zakonu, bo tak będzie realniej.".
Awatar użytkownika
Werbat
Kontakt:

Re: up.
Nie przeczytałem, bo mnie błędy w oczy bolą. Ale pewnie masz rację.
I aim to misbehave.
Gość

Post autor: Gość »

Werbat pisze: bo mnie błędy w oczy bolą.
frazeologiczne? :twisted:
Awatar użytkownika
Emet

Post autor: Emet »

Stawiam na składniowe, ale przecież Werbat wszystkich traktuje z błędem.
Awatar użytkownika
Werbat
Kontakt:

A weźcie idźcie i utnijcie speca wszystkim postaciĄ.
I aim to misbehave.
Awatar użytkownika
Herenvarno

Post autor: Herenvarno »

Werbat pisze:A weźcie idźcie i utnijcie speca wszystkim postaciĄ.
Moje "przecietny postac" ma to samo znaczenie co twoje "postaciĄ". :P..
Zamierzony blad..
Nie każdy jest mile widziany w moim domu. Gdybym wszystkich traktował jednakowo, nikogo nie wyróżniłbym!
Huggo

Post autor: Huggo »

Taki drobny pomysł który wziął się u mnie po przeczytaniu debaty na temat komendy "powal".

A co powiecie na jakieś w miarę mądre zdemilitaryzowanie większych miast - tzn. na kształt Baccalli gdzie jest zakaz noszenia dobytej broni. Przykład w wielu wariantach mało wygodny - ale ogólnie myśl jest taka niech miasta będą w miarę bezpieczne - a poza nimi niech się dzieje co chce - rabujcie się, mordujcie, itd. itp. ( Niech ten gracz stojący między dwudziestoma gwardzistami czuje się w miarę bezpiecznie - a nie narażony na to że ktoś wejdzie zwyczajnie na lokacje i mając gdzieś że w tym miejscu stoi dwudziestu strażników, całkiem zwyczajnie upchany między nimi zacznie biedaka rabować toporem. )

Druga sprawa to to że ciekawie by było gdyby na lokacjach pozamiejskich jakąś część nocy było ciemno. I bez zapalonej pochodni/lampy były by to ciemne miejsca.

* Dodatkowy pomysł jest jeszcze taki by przechodząć przez cimne lokacje postać męczyła się bardziej niż zwykle.

------------------------------------------------------------------------
Fajnie by się to jakoś tak uzupełniło, podkręcając klimat niebezpieczeństwa poza murami miast. Kto chce spokojnego rpga niech siedzi w miastach, jak ktoś chce expić i ryzykować czy bawić w pk to niech się wybiera poza miasta, a kto ma chrapkę na biednych rpgowców niech zbiera kumpli i pali miasto, pacyfisci razem z gwardią będą mieli jakieś szanse obrony, a jak nie to, to chociaż będzie to dla nich ciekawy event.

* To jest tylko taki zarys - jak komuś się spodoba i będzie miał czas to może zrobi z tym coś bardziej użytecznego - przypominającego gotowy pomysł ?
Zablokowany