Mam wrażenie, że zaangażowanie graczy w wiki jest mniejsze, niż kiedyś było w tworzenie prywatnych stron o Arkadii. Ale nie w tym rzecz.
Wiki cały czas potrzebuje waszej pomocy i rozwijania. Z rzeczy potrzebnych brakuje opisów miast, krain, kilku zawodów i wielu drobiazgów. Stąd mój apel o pomoc w rozwijaniu tego projektu.
A co nowego? Otóż Arkadia wcale nie zaczęła się w roku 1997...
Chciałbym jeszcze raz zwrócić Waszą uwagę na potrzebę rozwijania arkadyjskiej wikipedii.
Wbrew temu co może się wydawać na pierwszy rzut oka, historia Arkadii, jej gildii i świata jest kluczowym elementem wyróżniającym ja od tabuna innych gier internetowych. Wiki umożliwia natomiast łatwy dostęp do tych informacji.
Jest to także świetne miejsce, w którym młody gracz może szybko i wygodnie zapoznać się z podstawowymi informacjami dotyczącymi gry. Niestety spora część danych zawartych na wikipedii jest mniej, lub bardziej przestarzała i wymaga poprawienia.
Z przykładowych rzeczy: warto zainteresować się historią własnego stowarzyszenia i zapisać chociażby jej część na Wiki. Uaktualnić jego opis, aktualne przywództwo i inne tym podobne rzeczy. Nie są to rzeczy, które wymagają dużo pracy i wysiłku, tym bardziej jeżeli każdy zajmie się swoim kawałkiem pizzy.
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).