Nawet fajnie sie dzieje. Bardzo stare zgloszenia sa poprawiane, na biezaco tez sie dzieje. Szacun dla robo-wizow i ich wizogodzin ;]
Czy MY gracze moglibysmy dostac jakis wyznacznik od administracji (cos takiego juz bylo), zeby wiedziec jaki jest usredniony czas expa? Zeby wiedziec co ewentualnie zglaszac do poprawek. Bez sensu jest zasypywac zgloszeniami, ktore nie powinne miec miejsca.
Do tej pory takim standardem mialo byc 30-45 minut pod zawodowca i w miare dobrane expowisko. Ciagle mozna zaobserwowac rozne anomalie i co jest normalne (niestety) z punktu widzenia graczy - nie bedzie zgloszen z przegietym expem, za to beda zale (tak, tak - moje tez) o miejsca, ktore leza odlogiem.
Sa miejscowki gdzie dostaje sie sprzet, kamienie, kase - ma to rozny wplyw na walke i stopien trudnosci w expieniu (lamanie, zaslanianie).
Co jest przyjete jako standard? Kiedys moze bedzie balans w prawdziwym tego slowa znaczeniu. Do tego trzeba wspolpracy z graczami.
Ja proszę o wydłużenie czasu po zalogowaniu, przez który zioła nie usychają do przynajmniej 30 sekund.
Drugi raz w ciągu 10 dni miałem pecha zalogować się chwilę po zakończeniu Apokalipsy, o której nawet wcześniej nie wiedziałem. Arkadia jest wtedy bardzo powolna i postaci wchodzące do świata nie są w stanie nic zrobić. W efekcie dwukrotnie straciłem niemal cały zapas ziół - zupełnie nie z własnej winy. Odnowienie zasobów jest obecnie wyjątkowo trudne dla "niezielarzy" przez co staje się to tym bardziej irytujące. Nie tylko ja na to narzekam.
Nie sądzę też, że logowanie się wpierw secondem dla sprawdzenia czy można się bezpiecznie zalogować właściwą postacią jest tym, na czym ta gra ma polegać. Przyjemności to na pewno nie sprawia.
To już Twój wybór, że nie chowasz ziół od razu. Samo usychanie nie jest problemem. Problem stanowią wypadki niezależne od gracza, ani nawet od jakości jego łącza. Po prostu przez pierwsze 5-10 minut po Apoce panują tzw. "lagi postapokaliptyczne".