Balans, exp i inne cuda

Forum wieści z Arkadii.
Gość

Re: Balans, exp i inne cuda

Post autor: Gość »

Co stalo na przeszkodzie zeby wydluzyc czas bicia npc'a i zmniejszyc ilosc tych npc'ow na postep? Odnosnie poziomu gracza - zgaduje ze poziom przecietnego statystycznego gracza oscyluje w granicach koncowki b. doswa/zwiedzil, cokolwiek ponad zwiedzil jest wyorac bardzo ciezko i to sa setki godzin spedzone na expie. I te setki godzin bardzo czesto trafia szlag w kilkanascie sekund, mnie sie osobiscie to nie podoba.
Vailen

Post autor: Vailen »

Co do expienia. To czas wymagany na wymarzone "nieznaki" u zawodowcow po wprowadzonych zmianach waha sie od 8 do 35 min (solo) w zalezności od zawodu no i oczywiscie expowiska. Czy to czasem troche nie dziwne? :P
Awatar użytkownika
Huggus

Post autor: Huggus »

tylko ze mam wrazenie, ze te wymarzone nieznaki sa warte w cholere mniej niz poprzednie
We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds,
We shall fight on the fields and in the streets, we shall fight in the hills.
We shall never surrender!

Większość ludzi wolała by umrzeć, niż myśleć. I tak zresztą robią.
Janar

Post autor: Janar »

Ktos o slabych umiejetnosciach gry w Arkadie ma marne szanse przezycia niezaleznie od tego czy bedzie mial 10 czy 15 treningow mniej czy wiecej w defensach. Malo tego, nawet jestem sklonny sadzic, ze majac elitarne umy, ktore sa juz teraz niedostepne.

heh z tymi nieznakami to tez jest jazda teraz, ja osobiscie sie zastanawiam czy nieznak= nieznakowi przed zmianami, bo zrobilem wczoraj prawie niebota a cechy stoja w miejscu ... a mam wiele przeszedl ...
Awatar użytkownika
Homerofe

Post autor: Homerofe »

Standardem mialo byc 30-40 minut dla wymaxowanego zawodowca. Nie mowcie prosze, ze znowu sie rozkraczylo.

Ztego miejsca, czekajac na lincz :D musze poruszyc dwie sprawy:

1.) Przed i po zmianach - pustkowia chaosu - ten exp to jakis zart? ktos to probowal zglaszac? jest sens zglaszac? Przeciez to sie nadaje do poprawki jak nic.

2.) Sprzet tzw UNIKATOWY: czy to nie jest ten czas, gdzie wypadaloby pozglaszac niektore moby i zmienic w nich albo respawn, albo dac dla sprzetu status broni magicznej?

Fabian, Savinien, Saurgl, Donengar, ogr z banitow itp do tego unikatowe bronie: czarnotrup, halki/topor z kurhanu (tu jest konkret - respawn co 24h) itd

Troche bedzie glupio jak sie pojawia 'skarbonki' w postaci graczy na ten lepszy sprzet. Czy to bedzie karane?
Ostatnio zmieniony 14 lut 2011 15:17 przez Homerofe, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Huggus

Post autor: Huggus »

Placisz roslemu twardoskoremu mezczyznie 1 zlota, 17 srebrnych i 5 miedzianych monet.
Opuszczasz adamantytowa szpiczasta partyzane, a twoje emocje z nia zwiazane powoli opadaja.

Rosly twardoskory mezczyzna bierze twoja partyzane do ostrzenia.

wiesci 100 pisze:- zbroje i bronie magiczne beda jak dotad znikac po okreslonym
czasie; ich statystyki nie beda losowe i nie beda sie one niszczyc
od walki
(co nie oznacza, ze w jakichs wyjatkowych sytuacjach
nie moga sie zlamac)

Tu tez widze, ze sie wszystko zgadza...
We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds,
We shall fight on the fields and in the streets, we shall fight in the hills.
We shall never surrender!

Większość ludzi wolała by umrzeć, niż myśleć. I tak zresztą robią.
Deli

Post autor: Deli »

Mam to samo z espą - nie wiem czy ma znaczenie, że "wyjęta" przed zmianami
Populacja graczy arkadyjskich nie dorasta - gracze z reguły się tylko starzeją.
Awatar użytkownika
Blob

Post autor: Blob »

Te nieznaki od dawna sa malo warte a zwlaszcza na wyzszych poziomach.

Mnie sie osobiscie podoba "atak z zaskoczenia" i te 10-15% oplaty za niego. To juz wole blok na troche.

Nie niszczenie sprzetu wydaje sie sensowne ale zdaloby sie moze poszerzyc skrzynie gildiowe z 50%.

A depozyty mile zwlaszcza dla niezgildiowanych. Chociaz latwo sobie wyobrazic zakladanie na wrogim terenie depozytow. Zeby wpasc szybko bez obciazenia, ubrac sie, dopasc kogos, rozebrac sie i zwiac do siebie.

Spec dla gp powinien byc trenowany. Tanszy od zawodowego ale trenowany.
Awatar użytkownika
Werbat
Kontakt:

Post autor: Werbat »

No i teraz jest śmieszna sytuacja - GP ma skrzynię (nie wiem, ile płatną dokładnie - nie sprawdzałem) + speca + mega boost do expa. Po co zatem iść do gildii, gdzie trzeba etat wyjąć/kupić (za cięzką kasę), a potem jeszcze za kolejną ciężką kasę wytrenować?

Ja rozumiem, że promujemy GPków, ale bez przesady (pomijając fakt, że prawdziwych 'żółtków' (termin też idzie do lamusa, skoro na wejście dostają kawałek levelu) już prawie nie ma).
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.
Coronius

Post autor: Coronius »

Vailen pisze:Co do expienia. To czas wymagany na wymarzone "nieznaki" u zawodowcow po wprowadzonych zmianach waha sie od 8 do 35 min (solo) w zalezności od zawodu no i oczywiscie expowiska. Czy to czasem troche nie dziwne? :P
83 minuty na nieznaki na expowisku gdzie wczesniej okolo 40 minut potrzebowalem.
ODPOWIEDZ