Porady dla graczy.
Re: Porady dla graczy.
Mały problem. Chciałem podjąć zawód. Uiściłem opłatę po czym chciałem podjąć zawód (odpowiednią komendą której nie pamiętam). Niestety miałem za niski poziom siły i nie mogłem tego dokonać. Wróciłem gdy byłem silniejszy, ale nie zapamiętałem komendy, którą sugerował npc, logów nie mam, a npc nie chce mi już nic powiedzieć na ten temat. Co się wpisuje by podjąć zawód?
'dolacz do ...'
'pobierz nauki'
'przystap do ...'
Nic więcej nie przychodzi mi na myśl.
'pobierz nauki'
'przystap do ...'
Nic więcej nie przychodzi mi na myśl.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Ponadto zastrzega on sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
'przystap do szkolenia'
Dzieki wielkie, do usranej smierci bym probowal ;]
Dzieki wielkie, do usranej smierci bym probowal ;]
To jeszcze raz sie pytam, ile trzeba stazu (bo o staz sie rozchodzi pobobno) na AJ rozbojnika i dlaczego tak duzo? Inne mozna od razu prawie, albo co najwyzej jakies glupie poziomy sily, poziomu wymagaja. Mam prawie doswa i 2 dni wygrane i nadal sie "nie nadaje" na rozbojnika. Ogrem, uprzedzajac pytanie.
Nie dosc, ze sam pozniejszy zawod zboja jest najslabszym ze wszystkich, to jeszcze zniecheca sie ludzi do korenspondujacego AJota...
Nie dosc, ze sam pozniejszy zawod zboja jest najslabszym ze wszystkich, to jeszcze zniecheca sie ludzi do korenspondujacego AJota...
Podstawowa zasada RPG - "Less QQ, More Pew Pew"
Jeżeli zachodzi podejrzenie, że jakieś komendy są nieintuicyjne, proszę to zgłosić w odpowiednim miejscu/npcu opisując dokładnie problem. Podobnie można postąpić w przypadku, gdy npc nie mówi dlaczego nie chce rozpocząć szkolenia w zawodzie.
Zgłoszenia są przeglądane i analizowane. Jeśli będzie sensowna podstawa, to taka rzecz z pewnością zostanie zmieniona.
Zurwen
Zgłoszenia są przeglądane i analizowane. Jeśli będzie sensowna podstawa, to taka rzecz z pewnością zostanie zmieniona.
Zurwen
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).
Z tego co pamiętam, to albo płacisz, albo zabijasz harpię. Nic z tego nie pomaga mimo dośwa i poziomu siły?Magog pisze:To jeszcze raz sie pytam, ile trzeba stazu (bo o staz sie rozchodzi pobobno) na AJ rozbojnika i dlaczego tak duzo? Inne mozna od razu prawie, albo co najwyzej jakies glupie poziomy sily, poziomu wymagaja. Mam prawie doswa i 2 dni wygrane i nadal sie "nie nadaje" na rozbojnika. Ogrem, uprzedzajac pytanie.
Magog pisze:Nie dosc, ze sam pozniejszy zawod zboja jest najslabszym ze wszystkich, to jeszcze zniecheca sie ludzi do korenspondujacego AJota...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Ponadto zastrzega on sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Co oznacza wytrenowanie zawodu aj na maxa??
Musze nauczyc sie wszystkich oferowanych przez trenera umow ?? Nauczyc sie ich na maxa? Czy tylko czesci tych umow na maxa poniewaz niektore sa dla mnie nieprzydatne
Musze nauczyc sie wszystkich oferowanych przez trenera umow ?? Nauczyc sie ich na maxa? Czy tylko czesci tych umow na maxa poniewaz niektore sa dla mnie nieprzydatne

Liberate tute me ex Inferis!!!
Neferata - Vampire Queen
Neferata - Vampire Queen
Uczysz się wszystkiego aż trener powie coś w stylu: "Niczego więcej już nie mogę Cię nauczyć./Poszukaj innego mistrza."
Ok dziękuję 
To jeszcze jedna kwestia której nie rozumiem.
Na ArkadiaWiki przy zawodach AJ napisane jest , ze dany zawód łączy się z jakimś zawodem masowym. Czy oznacza to tylko, że mają podobne um'y czy też po wytrenowaniu na maxa zawodu AJ jest szansa na otrzymanie etatu do powiązanego zawodu masowego?
Przepraszam za prawdopodobne powtarzanie tematu
.
Już będę siedziała cicho - obiecuję

To jeszcze jedna kwestia której nie rozumiem.
Na ArkadiaWiki przy zawodach AJ napisane jest , ze dany zawód łączy się z jakimś zawodem masowym. Czy oznacza to tylko, że mają podobne um'y czy też po wytrenowaniu na maxa zawodu AJ jest szansa na otrzymanie etatu do powiązanego zawodu masowego?
Przepraszam za prawdopodobne powtarzanie tematu

Już będę siedziała cicho - obiecuję

Liberate tute me ex Inferis!!!
Neferata - Vampire Queen
Neferata - Vampire Queen
-
Powiazane, czyli czesc stazu (czasu, jaki musiales poswiecic na otrzymanie umiejetnosci) zostanie przeniesiony do odpowiadajacego zawodu masowego. Umiejetnosci pomiedzy powiazanymi zawodami czasem sie pokrywaja, a czasem roznia, zdaje sie ze nie ma reguly.
Natomiast otrzymanie zawodu masowego w ramach etatu mozliwe jest tylko po przystapieniu do stowarzyszenia.
Gdyby byly watpliwosci - zawody AJ sie nie kumuluja, wiec jesli zmienisz, bedziesz musial 'wyidlowac' zawod od nowa (staz poprzedniego zawodu zostanie skasowany).
Natomiast otrzymanie zawodu masowego w ramach etatu mozliwe jest tylko po przystapieniu do stowarzyszenia.
Gdyby byly watpliwosci - zawody AJ sie nie kumuluja, wiec jesli zmienisz, bedziesz musial 'wyidlowac' zawod od nowa (staz poprzedniego zawodu zostanie skasowany).