Braxis pisze:Witam
Jestem poczatkujacym graczem a w Arkadie gram od wczoraj. Narazie trafilem do Novigradu, roznosze paczki w miescie a maksymalnie do Piany, zabijam szczury w porcie a ciala wrzucam do ogniska no i tak powoli sie bogace. Ale mam pare pytan bo nie wszystko jest dla mnie oczywiste:
1. Gram krasnoludem wiec walcze toporami ale niestety trenowac topory mozna najblizej w Mariborze. Czy do Mariboru z Novigradu moge dostac sie droga morska czy musze ladowa? Jezel musze z buta to czy na tej trasie przydatne beda umiejetnosci wspinaczki lub inne? Bo poki co tego nie trenowalem a zalezy mi na unikach i toporach.
2. Poki co zabijam szczury ale gdzie bede mogl walczyc pozniej abym sobie poradzil w okolicach Novigradu?
3. Jakiego programu uzywac abym posiadal mape oraz latwiejsze wypowiadanie komend(o ile tak mozna)? Jest jakis poradnik aby latwo i szybko skonfigurowac te ustawienia? Bo te skrypty nie do konca sa dla mnie zrozumiale.
4. Jakie umiejetnosci najbardziej oplaca sie trenowac na sam poczatek?
To ja dorzucę dwie rzeczy, które kiedyś dla początkujących graczy zrobił Wooku.
zMUDa z gotową konfiguracją pod nowych graczy: KLIK
Oraz pdf z Nieoficjalnym podręcznikiem Arkadii, który kiedyś zaczął pisać: KLIK
Braxis pisze:Dzieki a powie mi ktos moze gdzie jest winiarnia na NW od Mariboru? bo szukam na tej mapie i nie ma :/
+ w Mariborze jest wieza i jakis sekretarz i tez nie ma prosze o pomoooc
Winnica tak właściwie. W drodze do Shekhal, w okolicy Osadników, na południe od skrzyżowania z zajazdem i szubienicą - jeden przystanek WOZEM (nie powozem) odchodzącym z Mariboru.
Wieża i sekretarz w niej są poza miastem, po wyjściu zachodnią bramą, pierwsza lokacja na południe.
Zawód AJ
Jak rozumiem w ciągu tygodnia trzeba przegrać 5 godzin żeby móc dalej trenować ale czy nie odwiedzając trenera po tygodniu tylko powiedzmy po dwóch (oczywiście w jednym jak i w drugim tygodniu grając te min. 5h) to będę mógł się nauczyć za 1 tydzień czy za 2?
Czy też z tego 2 tygodnia przyrost umiejętności do nauki przepada?
Nie przepada. Granie 5h w tygodniu powoduje przyrost maksymalnego progu, który możesz wytrenować. To, czy go wytrenujesz, nie ma wpływu na kolejny przyrost.
Witajcie, robie zadanie z fotanna i musze dostac sie do Gory Carbon. Zszedlem do doliny Aen'Hrelan ale moja postac nie widzi tam kierunkow ani nic podobnego i kompletnie nie wiem gdzie mam isc. Wytlumaczy ktos jak sie tam dostac?
Ostatnio zmieniony 27 gru 2013 17:36 przez Braxis, łącznie zmieniany 1 raz.