Pedro pisze:Czy woźnica z wozu ma imunitet, że się go nie da zaatakować?
Ma.
Pedro pisze:Jak zdobywa się wóz, lub uzyskuje dostęp do rzeczy na nim, skoro nie mogę zaatakować woźnicy?
Nie zdobywa i nie uzyskuje sie dostepu. Bylo to zbyt niegrywalne.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.
<@thran> jakby postac miala byc odbiciem gracza sin gralby w kz
Oczywiscie mozesz sobie wypozyczyc wlasny woz - wieksze miasta maja wozownie, w ktorych - za odpowiednia oplata - mozesz to zrobic. ;-)
"-Jeśli chcecie ją skrzywdzić - rzekł - najpierw będziecie musieli zabić mnie.
Jego słowa wyraźnie ucieszyły pana Vandemara.
- W porządku - rzekł. - Dzięki.
- Ciebie też skrzywdzimy."
Troche bzdurne dwa pytania odnosnie pichcenia na ognisku:
1) Czy to moje wrazenie, czy ryby pieczonej na ognisku nie da sie przyprawic paskudnie, zle, badz wysmienicie a tylko dosc smacznie?
2) Jak sobie poradzic z pustymi torebkami po przyprawach? Komendy lapia jakies "puste torebki", "oproznione torebki", czy cos takiego, czy posilkowac sie mozna jedynie liczeniem ktora to z brzegu torebka bedzie?
Chcialem poprosic o porade, o ktora najchetniej prosilbym gracza w grze, jednka zarowno godziny mojej aktywnosci na A, jak i pech, powoduja, ze mam pewien problem ze znalezieniem takowego...
Nie oczekuje bardzo dokladnych, jednoznacznych wskazan - o takie ewentualnie bede prosil postaci - ale ogolnej pomocy, jakis wskazowek, dotyczacych tematu - jak grajac samodzielnie zdobywac jakis nie najgorszy sprzet.
Gralem w arke przeszlo dekade temu, mam poczucie, ze wtedy w zwyklych sklepach zdarzalo sie znalezc jakis nie bardzo zly sprzet.
Obecnie - nie wiem czy przez jakies zmiany w mechanice, czy przez co, w sklepach praktycznie nie widze sprzetow, ktore by bylo sens kupowac. Wlasnie przed chwila zablokowalo mi dostep do urny - miejsca, w ktorym dotychczas pozyskiwalem sprzet. Ze wzgledu na godziny gry, nie bardzo mam jak kupic cos u kupca z cechu, na silniejsze moby ze sprzetem nawet nie mam odwagi isc - bo spodziewam sie jak to sie skonczy...
Sklepy zostaly "urealnione" co oznacza ze nie kupisz tam nic poza startowym asortymentem, bo to co nawet ktos sprzeda po pewnym (krotkim) czasie z magazynu sklepu poznika. Jedyna rada jakiej moge udzielic to poszukaj u kupcow - tamte sklepy nie dotknelo to "urealnienie" i u nich sprzet jest, dodatkowo jak ci sie trafi cos porzadnego - laduj do skrzynki depozytowej w banku zeby miec na przyszlosc.
Gryzak pisze: Jedyna rada jakiej moge udzielic to poszukaj u kupcow - tamte sklepy nie dotknelo to "urealnienie" i u nich sprzet jest, dodatkowo jak ci sie trafi cos porzadnego - laduj do skrzynki depozytowej w banku zeby miec na przyszlosc.
Nie sugerowałbym, że tylko u kupców. Popytaj, poszukaj. Zakupić w podobnych do kupieckich sklepach można też w Tilei albo w Brugge.
Dla jasności, skoro grałeś dekadę temu, przy budynku Cechu są teraz sklepy w których kupcy wystawiają swoje towary, więc nie musisz się widzieć z takowym twarzą w twarz.
Krwinie, na aukcji w Nuln mozesz zdobyc tez ciekawy rynsztunek, mozesz podbijac cene i czekac na zakonczenie aukcji, albo nie czekajac dluzej wykupic od razu licytowany przedmiot.