Komentarze do Pytan

Forum wieści z Arkadii.
Awatar użytkownika
Seren

..

Post autor: Seren »

Ja tak troszkę nie na temat, który tu omawiacie, ale odnośnie notki Mirkata..

Kto pisał to nieszczęsne Hagge? Znalazłam ze trzy lokacje, których longi nie zawierały błędów. Chodzę i konsekwentnie zgłaszam, ale bez przesady.. wykończona przez "zborze", "wzdloz" i "pochukiwanie", a następnie zmasakrowana przez "odrzywiony" (nie wspominam nawet o interpunkcji i literówkach) nie mam już siły, by czytać opisy itemów.. Osoba odpowiedzialna za te opisy niespecjalnie nadaje się do takiej pracy, sorry...
There must be some way out of here, said the joker to the thief
There's too much confusion, I can't get no relief
No reason to get excited, the thief, he kindly spoke
There are many here among us who feel that life is but a joke
Gniot

Re: Komentarze do Pytan

Post autor: Gniot »

Dziwne bo wszystko o czym piszecie nijak ma sie do tego co dzieje sie na mudzie...i tego co obserwuje. I jak widac wizowie odpowiedzialni za balans uwazali podobnie inaczej nie podjeli by takich jak to niektorzy stwierdzili "nieprzemyslanych" krokow ...

p.s.
Gniotowi zreka podskoczyla o cala podceche... kolosalna roznica :) a wam o ile spadla ?;/
Ostatnio zmieniony 15 maja 2009 17:50 przez Gniot, łącznie zmieniany 1 raz.
2011.04.01
Gniot Adiutant Kapitana Kompanii Gryfa, Walczacy z Wiatrakami, Miecznik z
Paweza, Naczelny Madrala Arkadii, Ogr o Elfich Uszach, Elf o Ogrzym
Rozumku, Zastepca Szefa Muminkow z Obozu Najemnikow, Arcydzielo
Sztuki Cukierniczej
Awatar użytkownika
Ennyen

Post autor: Ennyen »

Nie pierwszy raz ;)
Gniot

Re up
" ile ma sie duze szanse na unik walczac z 1 osoba, walczac z trzema szansa ta drastycznie maleje, mozna zalozyc ze walczac z trzema zawsze ten jeden spec na runde wejdzie w cel. "

No popatrz... a teraz wez takiego biednego ogra w ktorego nie wejdzie jeden spec a dwa plus cios... malo tego on nie trafi przeciwnika ! ... ac go uratuje tak ? zapomnialem dodac ze halfy popierniczaja w zbrojach plytowych wiec ze tak powiem tutaj nie ma roznic .

Tak ze mozemy sobie gdybac...
2011.04.01
Sztuki Cukierniczej
Deli

Post autor: Deli »

Gniot: Halfy popierniczają w zbrojach płytowych primo: jak je mają (dobre jakieś) a secundo: jak je udźwigną (chociaż są i takie halfy, które się obciążają ponad miarę żeby ładnie wyglądać) czyli jeśli mają przyzwoity poziom.

A co do cpm - ta broń wcale nie jest taka duża jak sugerowałeś (że wielkości mojej postaci). Wyjmij ze stojaka i się jej przyjrzyj a nie tylko zazdrościsz i zazdrościsz :P
Populacja graczy arkadyjskich nie dorasta - gracze z reguły się tylko starzeją.
Huggo

Post autor: Huggo »

Re Gniot,

Zaloz sobie halflinga dobij do doswa teraz to szybko idzie, zobaczysz jak wyglada gra nim, moze ci sie spodoba, a moze nabierzesz troche bardziej obiektywnego podejscia. Po co zaraz jakies klutnie, watpie zeby taki ogromny blad wyszedl nagle po tylu latach. Pamietam ze byla, niewiem czy nadal jest ogrzyca w bersekerach ktora zmiatala i halflingi i ludzi i innych, i lepiej bylo nie wchodzic jej w droge. A efekt oslabienia unikow dziala powyzej jednego przeciwnika, im ich wiecej tym maja mniejsze znaczenie, chyba ze roznica poziomow jest ogromna, wtedy mozna unikac skutecznie nawet duzych grup, np. snotlingow.

Ps. Ogr z zawodem straznika, cial mnie ladnie mimo tego ze mam epik w zrecznosci.
Gniot

Nie spinac sie :P

Re Huggo:
Pamietaj ze mowisz o starym zerkerze :twisted:
2011.04.01
Sztuki Cukierniczej
Blatant

Post autor: Blatant »

Mirkat pisze:Witam,

Nie wiem kto robil opisy do Hagge, ale moze jednak ktos powininen chociaz jakas mala korekte tam zrobic, bo na trzech lokacja znalazlem cztery literowki i blad ortograficzny. Az strach wchodzic glebiej. Wszystko zgloszone, chodze dalej i czytam
(..)
choc niezbyt zroznicowany, ogrod. Ulica prowadzi dalej na polnocny-zachod ku zamkowemu barabakanowi lub na poludnie powracajac do miasta.
(...)
Bo to w projekcie mial byc zamtuz czyli bara-bara-kan :P
Haern

Post autor: Haern »

O ile ma sie duze szanse na unik walczac z 1 osoba, walczac z trzema szansa ta drastycznie maleje,
Dodajcie do tego bonus w postaci uderzania zza plecow - a w walce nawet np 3:3 gdzie 3 przeciwnikow leje 1 (i analogicznie 3 z przeciwnej 1 z pierwszej druzyny, przynajmniej na poczatku walki), 2 z nich ma bonus do atakowania zza plecow, ktory jest zauwazalny.
Coronius

Post autor: Coronius »

Bo oczywiście każdy zawód bazujący na zręczności i unikach ma doskok.
ODPOWIEDZ