Porady dla graczy.

Forum wieści z Arkadii.
Haern

Re: Porady dla graczy.

Post autor: Haern »

W sumie to by było niezłe jako opcja do włączenia. A kodowo raczej jest proste. Co na to Wizowie?:)
Awatar użytkownika
Sivlaryan

Post autor: Sivlaryan »

Brzmi bardzo w porządku, jestem za! Zawsze chciałem to sobie oskryptować, ale nie umiem :(

Osobiście polecam cMUDa, jest fajny, wygodny, ładnie wygląda i jest w miarę prosty w obsłudze. Ponadto używa go jakaś część Arkadyjczyków, więc skrypty da się od kogoś wyłapać. A poza tym można go odpalać z pendrive'a :D
POWER OF FRIENDSHIP
Malfan

Post autor: Malfan »

Aktualnie używam klienta z arkadia.rpg.pl, gdzie posklejałem 2 konfiguracje i dodalem cos od siebie. Wszystko mam, jak dla mnie, czytelnie pokolorowane. Co jeszcze może mi zaoferować jakiś inny klient, np. cMUD, Zmud?
Rennz
Kontakt:

Post autor: Rennz »

Mappera, niezależność skryptową, bardziej rozbudowane skrypty (np. do obsługi walk, drużyn czy chociażby ziół).
Haern

Post autor: Haern »

Podpiety edytor tekstu do wrzucania listow czy ksiazek, makra (tzw. Bindy - klikasz eFa a do muda leci seria komend), logowanie, timestampy, ladny interfejs, rozbudowane skrypty, skrypty i jeszcze raz skrypty. Oczywiscie te ostatnie to jak kto lubi;) (te rzeczy na pewno maja zmud/cmud, reszta wybiorczo)
Malfan

Jak można napisać komendę typu: <ktoś> uśmiecha się, ukazując swe śnieżnobiałe zęby.
Awatar użytkownika
Redaan

Post autor: Redaan »

Malfan pisze: Jak można napisać komendę typu: <ktoś> uśmiecha się, ukazując swe śnieżnobiałe zęby.
Malfanie Arkadia prócz używania zwykłych emotów daje jeszcze możliwość korzystania z emotów specjalnych przypisanych do zawodu, pochodzenia, wyznania, ba nawet rasy. Prócz tego istnieją jeszcze tzw. free emote

http://wikipedia.arkadia.rpg.pl/view/Free_emote
Gość

Post autor: Gość »

Jeśli już zdeklarowałeś jakieś pochodzenie http://wikipedia.arkadia.rpg.pl/view/Po ... i%C3%B3wki
to możesz korzystać z dodatkowych emocji, których listę znajdziesz pod "gppomoc".
Dogid

Post autor: Dogid »

Malfan - przykładowo to emoty dostępne po uzyskaniu pochodzeniowki i zawodu:

Wooku zaciska dlonie w piesci i cedzi przez zeby niewyrazne przeklenstwo.
Wooku posyla Ethnin calkiem ladny, choc moze nieco sztywny usmiech, dodajac przy tym kilka z wyraznym trudem wymyslonych komplementow na temat jej urody i wdzieku.
Wooku usmiecha sie szeroko do Ethnin patrzac jej jednoczesnie uwaznie w oczy.
Wooku oszczednie sklania glowe do Terenesa i wita go rzeczowym, acz uprzejmym 'Guten Abend'.
Twarz Wooka rozjasnia sie nieznacznie pod wplywem oszczednego usmiechu.
Wooku, kladac szczegolny akcent na swoje nazwisko, przedstawia sie jako: Goldstein, Wooku Goldstein.
Wooku pokrzykuje glosno, zachwalajac wszem i wobec oferowane przez siebie towary.

Normalnie nie będziesz ich posiadać. Jestes ograniczony do standardowych emocji.
Malfan

Czy jest możliwość ponownego wykonania zadania? Np. naprawy latarni w Novigradzie.
Zablokowany