Nowe, lepsze placze na Magów
Re: Nowe, lepsze placze na Magów
Zurwen: Może źle zrozumiałem Gerdie, ale może chodziło jej o dzienny mnożnik? Pierwsze 100xp nabijasz 3x szybciej, kolejne 2x szybciej, kolejne w normalnym tempie... Wszyscy korzystają, masochiści mogą siedzieć dłużej, erpegowcom wystarczy godzinka-dwie żeby poziom rósł. Taka 'premia dnia'.
Efekt - więcej osób szybciej by expiło, fakt. Ale nabicie monstrualnego levelu 10godzinnym expem też nie było by bardziej możliwe niz dziś, bo koniec końców im więcej expisz tym mniej odczuwalna różnica, natomiast dla 'małoorających' ogromna.
Nie mówię że to idealne rozwiązanie, ale może godne rozważenia.
Efekt - więcej osób szybciej by expiło, fakt. Ale nabicie monstrualnego levelu 10godzinnym expem też nie było by bardziej możliwe niz dziś, bo koniec końców im więcej expisz tym mniej odczuwalna różnica, natomiast dla 'małoorających' ogromna.
Nie mówię że to idealne rozwiązanie, ale może godne rozważenia.
No tak, ale po co orac 10h dziennie przez dwa dni skoro po 2h przez 3 dni wyjdzie na to samo 

Ale najbardziej się opłaci orać codziennie, prawda? A chyba chodzi o promowanie regularnej gry. Choćby przez 2h, ale regularnie.Thornag pisze:No tak, ale po co orac 10h dziennie przez dwa dni skoro po 2h przez 3 dni wyjdzie na to samo
Kurwa ale upaly. Wam tez siada na mozg?
Ale dlaczego granie przez godzinę dziennie codziennie ma być promowane względem grania przez 7 godzin raz na tydzień? Piszecie o tym, jakby to było zupełnie oczywiste
System expa jest teraz dobry, a Ci co narzekają są zbyt leniwi, żeby się wysilić (porównać różne miejsca, zdobyć dobry sprzęt). Do grywalnego bdośwa dobija się błyskawicznie, powyżej zwiedził tylko masochiści, a najfajniejsza poprawa w stosunku do tego, co było kilka lat temu, to że teraz expić można wszędzie, a nie jak wtedy, ze 70% expowisk była bezużyteczna.
Chyba faktycznie przygrzewa, skoro szukacie dziury w całym.

System expa jest teraz dobry, a Ci co narzekają są zbyt leniwi, żeby się wysilić (porównać różne miejsca, zdobyć dobry sprzęt). Do grywalnego bdośwa dobija się błyskawicznie, powyżej zwiedził tylko masochiści, a najfajniejsza poprawa w stosunku do tego, co było kilka lat temu, to że teraz expić można wszędzie, a nie jak wtedy, ze 70% expowisk była bezużyteczna.
Chyba faktycznie przygrzewa, skoro szukacie dziury w całym.
Nom eksp w porównaniu do tego co było w trakcie "reformy" to cud miód. Tylko pogratulować, arka jest o niebo przystępniejsza ogólnie dla graczy.
Tak, oto mi chodziło, tylko, że zdecydowanie nie w cyklach dziennych, ale przynajmniej tygodniowych.Merkava pisze:Zurwen: Może źle zrozumiałem Gerdie, ale może chodziło jej o dzienny mnożnik? Pierwsze 100xp nabijasz 3x szybciej, kolejne 2x szybciej, kolejne w normalnym tempie... Wszyscy korzystają, masochiści mogą siedzieć dłużej, erpegowcom wystarczy godzinka-dwie żeby poziom rósł. Taka 'premia dnia'. [...]
Dokładnie. A pozostały czas można wykorzystać na tak nielubianegoThornag pisze:No tak, ale po co orac 10h dziennie przez dwa dni skoro po 2h przez 3 dni wyjdzie na to samo

Ropuk:
Nie chodzi o propomowanie gry 1h dziennie, a nie 10h. Nikt nikomu przecież nie broni grać/expić 10h, ale czemu KAŻDY na początku expa nie miałby mieć małego bonusu?
Przecież to, że ktoś będzie grał 3 h w tygoniu, nie spowoduje, że nagle wyexpi się szybciej niż osoba grająca 10h, bo chociażby z racji czasu jaki potencjalnie może spędzić na expie to i tak osoba grająca 10h wyleveluje się szybciej.
G.

Urodziłam się po to, żeby umrzeć
Ale urodze się jeszcze raz i wytrwam tak do konca świata.
Bo ja jestem duchem wiecznego przeczenia,
Choć ronie łzy, choć gniewam sie...
Inaczej postąpić nie umiem.
Nie rozumiem tylko za bardzo czemu by miało to służyć? Komuś się teraz za ciężko expi? Jeśli tak, to najwyraźniej coś robi nie tak. W chwili obecnej nawet osoba, która nie siedzi non stop na mudzie, może spokojnie pogodzić exp i RPG, nie wysilając się przy tym zanadto.
Edit: Ja również uważam, że tak sprawiedliwego i zbalansowanego expa (z dużą różnorodnością miejsc, gdzie występuje) na Arkadii jeszcze nie było. Nie jest przegięty w żadną ze stron, a na wyższy poziom trzeba się już dość mocno napracować. I tak właśnie powinno być moim zdaniem.
Edit: Ja również uważam, że tak sprawiedliwego i zbalansowanego expa (z dużą różnorodnością miejsc, gdzie występuje) na Arkadii jeszcze nie było. Nie jest przegięty w żadną ze stron, a na wyższy poziom trzeba się już dość mocno napracować. I tak właśnie powinno być moim zdaniem.
Ostatnio zmieniony 20 cze 2013 11:26 przez Nathaniel, łącznie zmieniany 1 raz.
... just like you imagined ...
O ile to nie jest jakieś mega skomplikowane do zrobienia to na pewno by nikomu nie zaszkodziło. Wszyscy by dostali po równo, taki kolejny ukłon w stronę graczy.
Pzdr.
Pzdr.
Nathaniel,
mi osobiście nie przeszkadza obecny system. Zaproponowałam takie rozwiązanie dla tych, którzy chcieliby czegoś innego.
G.
mi osobiście nie przeszkadza obecny system. Zaproponowałam takie rozwiązanie dla tych, którzy chcieliby czegoś innego.
G.

Urodziłam się po to, żeby umrzeć