Porady dla graczy.

Forum wieści z Arkadii.
Awatar użytkownika
Adelmar

Re: Porady dla graczy.

Post autor: Adelmar »

Carbonansa pisze:Kuchnia chata, poszłam do kartografa, z misją późniejszego dołączenia do zawodu obieżyświatów. Wysłał mnie gdzieś na północ od Nuln, bym poszukała miasta, które niedawno było zalane przez powódź.. Przeszłam po wszystkich Ubersrajkach i innych, ale nic nie wskazywało mi na to, aby one należały do tych zalanych. Wiecie może o jaką konkretnie lokację mu chodzi? I jak u licha mu opowiedzieć o tej wizycie? Z automatu mi wyskoczy, że "to jest właśnie to miejsce o które chodziło Henryemu" i "możesz wrócić i mu o tym opowiedzieć" czy tam mam w ciemno szukać, a potem knuć i kombinować?

Help?
Podpowiem, że nie jest to żadne z dużych miast. Raczej wioska. Trzeba trochę pokombinować, ale w końcu co innego robi obieżyświat?
Awatar użytkownika
Werbat
Kontakt:

Post autor: Werbat »

Carbonansa pisze:Wysłał mnie gdzieś na północ od Nuln,
Carbonansa pisze:Przeszłam po wszystkich Ubersrajkach
Yyyy?
Error, error, does not compute.
Error message: gdzie Rzym, gdzie Krym?
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.
Shashil

Post autor: Shashil »

Mam maly problem, jest mi potrzebne serce dziecka, jak trzeba to trzeba, ubilem jedno i sprobowalem wyciac serce i wyskoczyl mi komunikat "nie jestes w stanie wyciac niczego takiego z ciala dziecka". Maly absurd czy naprawde potrzebuje miec wytrenowane lowiectwo zeby je wyciac, bo treningow w anatomii nigdzie sie nie dopatrzylem?
Zurwen

Post autor: Zurwen »

Widać serce tego konkretnego dziecka nie będzie zdatne dla twoich celów. Przy okazji możesz zgłosić błąd, chociaż nie jestem przekonany, że rzeczywiście taki wystąpił.
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).
Awatar użytkownika
Rafgart

Post autor: Rafgart »

Naprawde trzeba miec lowiectwo, zeby cokolwiek wyciac z cial.
Carbonansa

Post autor: Carbonansa »

Werbat pisze:
Carbonansa pisze:Wysłał mnie gdzieś na północ od Nuln,
Carbonansa pisze:Przeszłam po wszystkich Ubersrajkach
Yyyy?
Error, error, does not compute.
Error message: gdzie Rzym, gdzie Krym?

Ok, Ubersreik na koniec, ale nie zaprzeczysz, że Altdorf jest na północ od Nuln, takoż Bissingen i Bogenhafen. Nota bene, zarówno Altdorf, Bogenhafen, jak i kilka innych miast i wsi, które napotkałam po drodze, idąc wyjściem północnym i kierując się na pólnoc nie znalazłam tego, czego szukałam. No nic, szukam dalej. Pogrzebię w bibliotece, może tam znajdę jakieś informacje
Carbonansa

ok, wszelkie podpowiedzi wydają się być na tyle czytelne, że biegnę poszukiwać tego miejsca. Ślicznie dziękuję :)
Zurwen

Post autor: Zurwen »

Jak ci mówią na północ, to trzeba szukać na północ. Jak zalana wioska, to pewnie miejsc zalewowych, np. bagien. Zapytaj kogoś w świecie, to ci wskaże dokładnie.
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).
Carbonansa

Zurwen pisze:Jak ci mówią na północ, to trzeba szukać na północ. Jak zalana wioska, to pewnie miejsc zalewowych, np. bagien. Zapytaj kogoś w świecie, to ci wskaże dokładnie.
cholera, czyli na bagna muszę poleźć :/ ok, dziękuję
Leudagar

Post autor: Leudagar »

/Wpadlszy do trzeciej juz z rzedu, cholernej dziupli gdzies na krancu swiata, Leudagar nie mogl oprzec sie wrazeniu ze wszyscy Bogowie solidarnie rykneli gromkim smiechem/

Wisi nade mna fatum! Oto ja, szlachetny sluga Imperium, miast zdobywac doswiadczenie i swiat poznawac, Chaos tepic, w karczmach pic i jesc najprzedniejsze specjaly, siedze w jakichs zatechlych podziemiach bez swiatla, probuje wszelkich mozliwych czynnosci

/Zapierasz sie nogami o grunt i probujesz uniesc stalowa krate.
>
Nie dajesz rady uniesc czegos./
[...]
/> wespnij sie na gore

Jest zbyt ciemno, zeby moc znalezc stad jakies wyjscie./

Czy na Bogow naprawde nie moge otworzyc plecaka z wyjac z niego lampy po ciemku? Przeciez napewno dalbym rade ja 'wymacac'. W ciemnosciach mozna lampe zapalic, dlaczegoz wiec nie mozna jej po prostu znalezc :)

Jednak moje najwazniejsze pytanie jest takie: czy z podziemii w wiosce szalencow kolo Oxenfurtu jest szansa aby wyjsc BEZ swiatla? (swiatlo jest w plecaku ktorego otworzyc nie sposob).

Jak zwykle dociekliwy,

Leudagar
Zablokowany