Powinno być na targu, wpisuj "przejrzyj" we wszystkich lokacjach. Chyba że masz wyjątkowego pecha, czasem zdarza się, że niektórych towarów po prostu akurat nie ma i pozostaje jedynie czekać ( tak często jest na przykład z łopatą w jednym z zadań na Ard Skellige). Być może w tym zadaniu jest analogicznie.
edit Właśnie jest apokalipsa, więc masz problem z głowy
Hunrim pisze:Powinno być na targu, wpisuj "przejrzyj" we wszystkich lokacjach. Chyba że masz wyjątkowego pecha, czasem zdarza się, że niektórych towarów po prostu akurat nie ma i pozostaje jedynie czekać ( tak często jest na przykład z łopatą w jednym z zadań na Ard Skellige). Być może w tym zadaniu jest analogicznie.
edit Właśnie jest apokalipsa, więc masz problem z głowy
Pomaganie z rozwiązywaniem zadań w ten sposób jest zabronione.
Przecież go poinformowałem tylko gdzie jest pióro - to raz. Po drugie, lepiej chyba , że tutaj się dowie niż w końcu zapyta wujka google i wszystko zrobi z kartki.
Równie dobrze mogłeś mu powiedzieć, że do questa z żarówką trzeba pogadać ze ślepym gnomem, a do questa z zieloną paczką trzeba podnieść czarną płytkę z podłogi. Nie ja jestem od rozsądzania czy powiedziałeś za dużo czy nie, ale do tej pory taka informacja nie była informacją zgodną z ogólnie panującymi zasadami.
Drugi argument w ogóle do mnie nie przemawia - wolisz złamać zasady razem z nim niż pozwolić mu je złamać samemu?
Nie, wolę żeby rozwiązał zadania sam, czasem otrzymując od kogoś niewielką podpowiedź niż, żeby je robił bezmyślnie z kartki. Jeżeli miałbym być ukarany za de facto od dawna martwy przepis, to proszę bardzo.
Mam problem. Chciałem zapisać się do klubu górników, znalezłem tego NPCa, każe mi udowodnic ze sie nadaje. Jednak nigdzie w twierdzy nie moge kupic kilofa, nie widzialem zeby ktos kopal w kopalni wiec nie wiem jak sie za to zabrac. (po prostu jest aktualnie niedostepny czy gdzie indziej szukac?) NPC na inne pytania niz o gornikow nie odpowiada. (bo rozumiem ze trzeba mu przyniesc/dac/ oddac/pokazac urobek)
@Zarbur:
Z tego co pamiętam, to kiedyś trzeba było wykopać samorodek złota w kopalni w górach w Tilei (tam na N od Alimento) i przynieść mu. I chyba tylko tam jest czynna kopalnia. Ale mogło się coś zmienić, ja się w to ładnych parę lat temu bawiłem. Poza tym, z tego co wiem, górnictwo jako forma zarobkowania jest raczej całkowicie niegrywalne, ze względu na duże ryzyko zgona i niewielkie zarobki. A szkoda, swoją drogą... Chyba, że chcesz dostać fartuch wyłącznie w celach erpegowych