Porady dla graczy.

Forum wieści z Arkadii.
Awatar użytkownika
Werbat
Kontakt:

Re: Porady dla graczy.

Post autor: Werbat »

Może ten drugi nie 'obsługuje' Twojej rasy?
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.
Yoldo

Post autor: Yoldo »

juz ok, trzeba bylo inaczej z nim gadac niz z tym 1
Vraad

Post autor: Vraad »

Witam

Mam problem z pierwszym zadaniem, tym zaraz po utworzeniu postaci. Znalazłem złota obrączkę i przyszedłem z nią do lokacji z kapitanem. Pisze mi żebym zapytał kapitana o nagrodę. Zadaje pytanie "zapytaj kapitana o nagrode" na co on mi odpowiada "Krotkowlosy umiesniony mezczyzna mowi do ciebie: Przeciez nie brales ode mnie zadnego zadania do wykonania." Lipa .. próbowałem rożnych innych kombinacji i nic.
Dhogrin

Post autor: Dhogrin »

Vraad pisze:Witam

Mam problem z pierwszym zadaniem, tym zaraz po utworzeniu postaci. Znalazłem złota obrączkę i przyszedłem z nią do lokacji z kapitanem. Pisze mi żebym zapytał kapitana o nagrodę. Zadaje pytanie "zapytaj kapitana o nagrode" na co on mi odpowiada "Krotkowlosy umiesniony mezczyzna mowi do ciebie: Przeciez nie brales ode mnie zadnego zadania do wykonania." Lipa .. próbowałem rożnych innych kombinacji i nic.
A po wypytaniu o szczegóły 'podjales sie zadania'?
Vraad

Post autor: Vraad »

Ok już mam. Jeszcze raz wszystko od początku zrobiłem.
Otten

Post autor: Otten »

Czy um górnictwo spada tak samo jak np. palenie?
Redgard

Post autor: Redgard »

Na poziomie 'wiele przeszedł' i po paru łykach wódki jestem już atletyczny. Podejrzewam, że na 'kawał świata' będę już bazowo atletyczny. Czy to już jest maks wytrzymałości? Czy może rośnie dalej ale nadal widać poziom 'atletyczny'?
Eldarez

Post autor: Eldarez »

Redgard pisze:Na poziomie 'wiele przeszedł' i po paru łykach wódki jestem już atletyczny. Podejrzewam, że na 'kawał świata' będę już bazowo atletyczny. Czy to już jest maks wytrzymałości? Czy może rośnie dalej ale nadal widać poziom 'atletyczny'?
Nie, jeszcze jest epicka i nadludzka wytrzymalosc. Jednak nie zobaczysz pozniej jej w cechach a dopiero przy medytacji
Khaot

Post autor: Khaot »

Proszę o wyjaśnienie w sprawie zawodów. Parę lat temu wyglądało to zupełnie inaczej i trudno mi zrozumieć ten nowy system.

Co wynika z tego, że ze stowarzyszeniem związany jest jakiś zawód?
Jak rozumiem, wg nowych zasad, przykładowo należąc do Wiewiórek można być chociażby odkrywcą. A może chodzi o to, że przystępując do nich automatycznie dostanę ten związany zawód, a inny tylko, gdy przyznają mi etat? Jeśli tak, to trudno o ten etat? Czy jako gracz bez znajomości powinienem się nie nastawiać na wybór zawodu jakiego chcę, tylko ten domyślny?
Awatar użytkownika
Paulie

Post autor: Paulie »

Zawody sa uwolnione. To znaczy, ze bedac w dowolnym stowarzyszeniu mozesz wybrac dowolny zawod, za etat gildii wlasnie. Jednakze, stare zawody sa powiazane z dana grupa (np. partyzant do wiorek) co znaczy, ze predzej zdobowysz umiejetnosci na poczatku (z czasem zwalnia, tak by kazdy zawod robilo sie okolo pol roku) i mozesz trenowac w gildii. Zawody nieprzypisane rozwijasz u npcow rozsianych po swiecie. Za wziecie zawodu, niezaleznie czy przypisanego czy nie, nalezy poswiecic etat. Zdobywa sie go za zabicie poteznego npca, lub wplacenie 100mth. Z automatu nie dostajesz zadnego zawodu, a przyznaje Ci go szef gildii (lub inna osoba posiadajaca takie uprawieniania). Znajomosci czy nie - to jaki zawod dostaniesz zalezy prawdopodobnie od stosunku twoich umiejetnosci dyplomatycznych do zapotrzebowania gildii. ;-)

Dodatkowo jest jeszcze jedna funkcjonalnosc tego systemu. Pewnie zawody autojoinowe sa powiazane z pelnymi zawodami masowymi. Oznacza to, ze pewna czesc stazu zdobywa w zawodzie aj przechodzi do zawodu powiazanego - przez co czas zdobywania pelnego zawodu jest skrocony.

Polecam tez te strone.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

<@thran> jakby postac miala byc odbiciem gracza sin gralby w kz
Zablokowany