Pozostałe pytania

Forum Pomoc dla Początkujących.
Awatar użytkownika
Herenvarno

Re: Pozostałe pytania

Post autor: Herenvarno »

Takimi zbrodniami bywaja:
Istnienie na pozycji lokalnego listu gonczego (za mordunki itp.)
Posiadanie mutacji.
Pierwsze, o ile nie jest patologia powtarzajaca sie, obejmuje amnestia (lub smierc z rak strazy), drugie... pozbycie sie mutacji.
Nie każdy jest mile widziany w moim domu. Gdybym wszystkich traktował jednakowo, nikogo nie wyróżniłbym!
Vamaraxa

Post autor: Vamaraxa »

Jak dostac amnestie?
Awatar użytkownika
Herenvarno

Post autor: Herenvarno »

"Nie zabijaj juz wiecej kmiotkow pod moim protektoratem, raz na jakis czas mam zwyczaj wymazac winy przestepcow, tedy patrzaj na tablice z listami gonczymi. Jesli bedziesz cierpliwy i wystarczajaco dlugo przykladnie zyc bedziesz, nakaze wymazac twe winy. Dzis jednak jestes banita, wiec trzymaj sie z dala od moich podwladnych."

Przykladowy monolog wladyki.
Nie każdy jest mile widziany w moim domu. Gdybym wszystkich traktował jednakowo, nikogo nie wyróżniłbym!
Bianik

Post autor: Bianik »

Vamaraxa pisze:Skoro o zawodach mowa... Co polecacie? Chcialbym by moja postac walczyla dwiema brońmi... Ale... Sztylety sa fajne, ale wole miecze. (...).
Dwoma brońmi i mieczami jednocześnie potrafi się też posługiwać partyzant.
Awatar użytkownika
Gerdia

Post autor: Gerdia »

Bianik:
Dwoma mieczami potrafi posługiwać się nie tylko partyzant.
Jak już kolega udziela informacji, to warto udzielić całościowej, żadnej, albo ograniczyć się do wskazówek.

Vamaraxa:
Polecam poczytać:
http://mudy.republika.pl/zawod1.html
Na podstawie wymienionych umiejętności łatwo się zorientować co i jak, a później dopytywać o konkretne szczegóły.

Pozdrawiam,
G. :twisted:

re down:
Co nie zwalnia nas z tego by udzielać informacji w taki sposób by była przydatna dla więcej niż 1 osoby.
Ostatnio zmieniony 11 lis 2014 13:37 przez Gerdia, łącznie zmieniany 1 raz.
Urodziłam się po to, żeby umrzeć
Ale urodze się jeszcze raz i wytrwam tak do konca świata.
Bo ja jestem duchem wiecznego przeczenia,
Choć ronie łzy, choć gniewam sie...
Inaczej postąpić nie umiem.
Finmor

Post autor: Finmor »

Bianik uzupełniał. Może dlatego użył słowa "też".
Warto przeczytać całość dyskusji przed przemądrzałymi komentarzami.

A o zawodach sporo info jest na arkowej wiki:
http://wikipedia.arkadia.rpg.pl/view/Za ... ody_masowe

W szczególnych sytuacjach za dwie bronie mogą chwytać nie tylko zawody specjalnie w tym szkolone (fanatyk, partyzant, nożownik).

@Vamaraxa:
Nie przypisuj zbyt dużej roli zawodu w kreowaniu postaci. Kto Ci zabroni być rycerzem z zawodem miecznika, albo wiedźminem z zawodem gladiatora? Nazwy zawodów to tylko takie nazwy 'robocze'.
Wyznaniowe specjalne ciosy fanatyka to tylko, jeśli postać ma też wyznanie chaosu. To chyba jedyne takie sprzężenie zawód-klub w grze.

Potencjalne ataki straży możesz łatwo sprawdzić komendą 'relacje'.
Jeśli minie wystarczająco wiele czasu, żeby Ci odpuścili (co zależy od tego ile pozabijałeś tych npców), to też będziesz widział w 'relacjach'.
Vamaraxa

Mam pytanie.

Wiem juz jak dolaczac do AJ zawodow, ale jak wyglada z masowymi? Gdybym chcial isc do etatowca a nie do stowarzyszenia.
Gruer

Post autor: Gruer »

Aby dostać zawód masowy musisz być w stowarzyszeniu i otrzymać z niego etat.
Vamaraxa

Macierzystym stowarzyszeniem dającym zawód fanatyka są Mutanci Chaosu. Można się go jednak nauczyć w ramach etatu od człowieka imieniem Doronius, przebywającego w Wyzimie.

Brzmi tak jakby nie trzeba bylo

No i poniewaz nie znam sie na tym: jakbyscie ocenili partyzanta a jak fanatyka?
Gruer

Post autor: Gruer »

Stowarzyszenia (niektóre) maja swoich trenerów od konkretnego zawodu, natomiast dostając etat możesz trenować dowolny zawód masowy u trenerów rozrzuconych po całym świecie Arkadii.
ODPOWIEDZ