Porady dla graczy.

Forum wieści z Arkadii.
Tjall

Re: Porady dla graczy.

Post autor: Tjall »

nie powiem zebyscie mnie pocieszyli... ;)
Awatar użytkownika
Ilane

Post autor: Ilane »

Sirius pisze:A to się trzeba zdobyć na sposób, żeby przebyć rzekę i ominąć Czarne Arki Prawowitych Władców Ulthuanu i Świata. :twisted:
A słabych i głupców czeka śmierć, bo nie są oni godni wstąpienia w szeregi nasze :)
She dealt her pretty words like Blades —
How glittering they shone —
And every One unbared a Nerve
Or wantoned with a Bone —
Emily Dickinson 479
Kematian

Post autor: Kematian »

Jest jakiś sposób na zarobienie pieniędzy w Val'kare? Zepsuł mi się kompas no i nie mam pieniędzy na nowy. Ma ktoś jakieś pomysły?
Awatar użytkownika
Denea

Post autor: Denea »

re up:
Lipson szczerze mowiac. Albo nosic sprzet z potepiencow o ile jakis lezy, albo czekac az ktos sie pojawi i prosic o pozyczke albo - i to rozwiazanie Ci polecam - isc bez kompasu. To tylko na pierwszy rzut oka wydaje sie to trudne. Jak pokombinujesz to i bez kompasu trafisz bez wiekszych problemow. Bo prawde mowiac sposobow na zarobek nie ma sensownych bez pomocy kogos (nawet jesli chodzi o wybicie potepiencow).
Ble... Ble? Ble!
Awatar użytkownika
Sirius

Post autor: Sirius »

Do potępieńców trzeba najpierw dojść. Nie ma tam w Val'Kare paczek przypadkiem? Może masz jakiś kolegów na Arce, żeby przyszli i wyciągnęli?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Ponadto zastrzega on sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

W Val'kare nie ma paczek (zgłaszałam kiedyś pomysł, ale chyba nie przeszedł). Może jakiś wiz spojrzy przychylniejszym okiem bo dla młodych zagubionych bezkompasowców nie ma sposobu żeby zarobić te 13zl i kupić sobie kompas w sklepie. Niektórzy mają fajnie bo kumple wyciągną, a co z resztą :].

Jeśli masz wytrenowaną wspinaczkę to najłatwiej z tego wszystkiego jest poprostu próbować wyjść (kiedyś było mi żal na kompasy i chodziłam bez z pozytywnym skutkim).
Arvak

Post autor: Arvak »

Val'kare, to bardzo ciekawy teren z ogromnym potencjałem... szkoda, że niestety leży w dużej części odłogiem. Gdyby nie potępieńce to spora ilość graczy w ogóle by tam nie chodziła (gubienie kierunków skutecznie zniechęca do zapoznania się z tym terenem).

Chodzenie po pustyni to dość niebezpieczna sprawa i trzeba trzymać się pewnych zasad i o ile sępy, jaszczurki, węże tudzież hieny oraz ludność tubylcza nie stanowią poważnego zagrożenia, to trzeba uważać na wycieńczenie oraz potwory czające się w gorących piaskach pustyni...
Jak taki złapie macką, to już przechlapane...

Swoją drogą, czy zawód Odkrywcy pozwala na niegubienie tam kierunków?
Gunter

Post autor: Gunter »

Mam wytrenowaną część zawodu ale aktualnie nie mam możliwości trenowania, czy jeżeli jakieś stowarzyszenie poleci mnie u trenera, będę mógł dokończyć trening, czy będę musiał zaczynać od nowa?
Awatar użytkownika
Violla

Post autor: Violla »

Wydaje mi się, że będziesz mógł kończyć treningi, jeśli będzie to dotychczasowe stowarzyszenie. Jesli inne, to chyba trzeba będzie poświęcić na to etat.

Ale znawcą tej dziedziny aż tak wielkim nie jestem.
Niziołki wszystkich krajów - łączcie się!

"[...] hobbity to naprawdę zadziwiające stworzenia. Możesz się nauczyć o nich wszystkiego w ciągu miesiąca, a jednak, po stu latach, mogą cię dalej zadziwić"/Gandalf Szary

http://www.pajacyk.pl/
Awatar użytkownika
Morowak

Post autor: Morowak »

Bedziesz mogl dokonczyc, ale staz Ci az do momentu polecenia, nie leci.
Zablokowany