Neid pisze:Te wypociny to jakis nowy sposob na dopelnienie roboczogodzin czy wy tak na powaznie? Pytam serrio bo jakos nie moge Was zrozumiec.
Macie czysty i klarowny system. Expienie do poziomu dajacego nawet AJ dobra grywalnosc i uczestniczenie we wszystkich wyprawach odbywa sie w miare przystepnie i bez wiekszego wysilku (do zwiedzil). Dalej expienie a raczej molestwoanie samego siebie to juz wybor fanatykow ktory podejmuja swiadomie (zwlaszcza ci ktorzy uczestnicza czynnie w PK) decyzje jak spedzaja swoj czas na Arkadii. Wszyscy wiedza czym grozi potencjalny zgon powyzej zwiedzil wiec gdzie jest problem? To samo tyczy sie wstapienia do Stow wplecionego w walki PK.. Idac do MC wiem ze moge dostac od Sojuszu i w druga strone, wiem kto bedzie mnie ganial i czym dysponuje. To wszystko jest swiadomy wybor wiec jak mozna pozniej plakac ze 8 miesiecy expa poszlo sie mowiac kolokwialnie jebac? Czasami zachowujecie sie jak male dzieci ktorym ktos obiecal worek slodyczy ale nie powiedzial ze jak zjesz za duzo to bedzie bolal brzuch.
Zdecydujcie sie tez dlaczego gracie w ta gre bo w jednej chwili czesc z Was wspolczuje tym ktorzy otwarcie mowia ze dla expa/poziomu sami sugerujac ze liczy sie RPG a za chwile optylujecie za zmiana kary za zgon (czyli wspomnianym expem). Caly system jest do ogarniecia dla przecietnego zjadacza chleba wiec to jest Wasz wybor jak prowadzicie postac i na jakie ryzyko ja narazacie. A skoro liczy sie RPG to co za roznica na jakim poziomie?
Tu chodzi raczej o grywalność. Nie jest już nas 200 on-line jak kiedyś tylko 70. Większość nie gra, bo po prostu nie ma czasu na "przystępne expienie do zwiedził" bo mają pracę, żonę, dzieci czy coś innego. Dla expiarza, który chce odexpić swój stracony poziom nic się nie zmieni prawie, a dla osoby, która wraca po 8 godzinach pracy o 16:00 i wieczorem chce sobie godzinę pograć z kumplami w grę, którą lubi za swój niepowtarzalny klimat nie stać na odrabianie po kilka godzin dziennie swojego poziomu dawnego poziomu. Nawet jeśli to był doświadczony, bo ze swoje przeżył nie odrabiania się zgona w dostępne 7 godzin w całym tygodniu. Takie osoby nie logują się po to, żeby odexpiać swój zgon tylko po to, żeby grać. Wyjąć etat, iść wspólnie na niewiele przynoszącą wyprawę (poza wyśmienitą zabawą w doborowym towarzystwie).
W obecnym systemie albo masz mnóstwo godzin na odexpianie albo.. Nie grasz. A kwintesencji rpga nie rozumiesz, skoro piszesz "A skoro liczy sie RPG to co za roznica na jakim poziomie?".
Pozdrawiam!