Komentarze do pytań do czarodziejów
Re: Komentarze do pytań do czarodziejów
Bo to był tak naprawdę jeden zawód, więc żadne niedopatrzenie.
Nawet rozpoczynając szkolenie u jednego trenera, można było trenować u dwu pozostałych również.
Jak komuś zawód nie pasuje, to co za problem zmienić? Zdaje się, że teraz to od ręki.
Nawet rozpoczynając szkolenie u jednego trenera, można było trenować u dwu pozostałych również.
Jak komuś zawód nie pasuje, to co za problem zmienić? Zdaje się, że teraz to od ręki.
Tutaj, myślę, o staż się rozbija. Jak ktoś miał zmaxowany ten zawód AJ, to pewnie teraz może całkiem sporo wytrenować odpowiedniego zawodu masowego.
Moze i jeden zawod, ale kazdy z nich mial swoje oddzielne ograniczenia rasowe, i korzystanie z wszystkich trzech trenerow nie bylo mozliwe. Nikt poza halflingami czy ludzmi nie mogl korzystac z trenerow milicjantow redanskich i halfinskich.Kherith pisze:Bo to był tak naprawdę jeden zawód, więc żadne niedopatrzenie.
Ja mialem dawno skonczony zawod strazy gorniczej zmieniony na legioniste.
Mimo to trener po zmianach kaze mi czekac na nastepne treningi.
Tak jakby nabity staz sie nie liczyl. Moze zmieni sie to po apokalipsie.
Pamietaj ze AJ stanowil jedynie 25% zawodu masowego.Hiof pisze:Ja mialem dawno skonczony zawod strazy gorniczej zmieniony na legioniste.
Moje pytanie wynika stad ze nigdy nie mialem inklinacji zeby straznikiem grac, przyzwyczailem sie do grania z tarcza i mieczem az tu nagle dowiaduje sie ze od dzisiaj bede biegal z dwurecznym drzewcem i jeszcze mam sie z tego cieszyc. Owszem, moglbym sobie zmienic zawod, ale wiazaloby sie to chyba z ponownym nabijaniem stazu od zera (tak zakladam, gdyby ktos sie w tej kwestii wypowiedzial to byloby milo), ponownie musialbym trenowac miecze, ktore juz mialem wytrenowane, utopic kase na speca - generalnie kilkanascie tygodni z glowy, tylko dlatego ze ktos wymyslil ze milicjant bretonski ma byc straznikiem.
Czyli AJotowy staz to tylko maxymalnie jakas czesc stazu masowego zawodu?
Jesli szybko zmienisz na jakis zawod z mieczami, to duzo bulic nie bedziesz (tu nie wiem jak szybko umiejetnosci spadaja). A jesli juz to stracisz jedynie 6 tygodni stazu (liczac ze przed zmianami miales pelny AJ). Osobiscie przy zmianie zawodu, nie musialem trenowac speca majac go ja pare %. Wiec wcale tak duzo nie stracisz.Jasko pisze:Moje pytanie wynika stad ze nigdy nie mialem inklinacji zeby straznikiem grac, przyzwyczailem sie do grania z tarcza i mieczem az tu nagle dowiaduje sie ze od dzisiaj bede biegal z dwurecznym drzewcem i jeszcze mam sie z tego cieszyc. Owszem, moglbym sobie zmienic zawod, ale wiazaloby sie to chyba z ponownym nabijaniem stazu od zera (tak zakladam, gdyby ktos sie w tej kwestii wypowiedzial to byloby milo), ponownie musialbym trenowac miecze, ktore juz mialem wytrenowane, utopic kase na speca - generalnie kilkanascie tygodni z glowy, tylko dlatego ze ktos wymyslil ze milicjant bretonski ma byc straznikiem.
@Hiof: tak, dokladnie 25% zawodu masowego.
Możesz zaryzykować zgłoszenie do MG, nie wiem jakie jest stanowisko AoP w tej sprawie, ale zapytać nie zaszkodzi.Jasko pisze:Moje pytanie wynika stad ze nigdy nie mialem inklinacji zeby straznikiem grac, przyzwyczailem sie do grania z tarcza i mieczem az tu nagle dowiaduje sie ze od dzisiaj bede biegal z dwurecznym drzewcem i jeszcze mam sie z tego cieszyc. Owszem, moglbym sobie zmienic zawod, ale wiazaloby sie to chyba z ponownym nabijaniem stazu od zera (tak zakladam, gdyby ktos sie w tej kwestii wypowiedzial to byloby milo), ponownie musialbym trenowac miecze, ktore juz mialem wytrenowane, utopic kase na speca - generalnie kilkanascie tygodni z glowy, tylko dlatego ze ktos wymyslil ze milicjant bretonski ma byc straznikiem.
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).
Jasko, dostałeś za darmo porządny zawód masowy, o który dawniej trzeba było się długo starać i jeszcze płaczesz... W dupach się poprzewracało od tego dobrobytu...