To jak szybko się będziesz męczyć zależy od siły (wyższa siła, mniejsze obciążenie) - wyższa wytrzymałość daje tylko większą ilość staminy.Terb pisze:Tak. Przez pierwszą dobę, możesz hasac i się nie męczyc tak szybko jak inni. Takie ułatwienie, żebyś mógł poznac świat, porobic questy, paczki ponosic. Potem po 24 h to ułatwienie znika i męczysz się już normalnie. Im wyższa wytrzymałośc tym wolniej będziesz się męczyc w przyszłości.
Porady dla graczy.
Re: Porady dla graczy.
Glir:
Kiedyś ocenić łowisko mógł zawód rybaka (teraz chyba już został wyeliminowany).
Ryby musisz ocenić samodzielnie niestety, podczas sprzedaży sprawdź ile za którą dostajesz.
Możesz też spytać jakiegoś gracza w Arce, może odpowie.
Są po prostu pewne rodzaje ryb, które łatwo się rozpoznaje, za które profit jest wymierny. Trzeba się jednak nauczyć, które to.
Kiedyś ocenić łowisko mógł zawód rybaka (teraz chyba już został wyeliminowany).
Ryby musisz ocenić samodzielnie niestety, podczas sprzedaży sprawdź ile za którą dostajesz.
Możesz też spytać jakiegoś gracza w Arce, może odpowie.
Są po prostu pewne rodzaje ryb, które łatwo się rozpoznaje, za które profit jest wymierny. Trzeba się jednak nauczyć, które to.
Nie mowiac o tym ze ogromny wplyw na profit z ryb ma umiejetnosc targowanie sie i troche mniejszy mentale. Ktos z zawodem handlarza zarabia znaczaco wiecej niz kto nie majacy umiejetnosci negocjacji cen.
- Herenvarno
Niektore moby "bija" po mentalach, opis ich "ciosow" jest niezmienny, bez wzgledu na to czy mamy postac bliska smieci czy w pelni sil.
Pytanie brzmi:
Czy te moby zawsze "bija" z ta sama "sila", czy tez raczej tluka z "Random'u".
Oraz Czy sa ziola "regenerujace" twoja mane (jak np Dziurawiec - kondycje)?
Pytanie brzmi:
Czy te moby zawsze "bija" z ta sama "sila", czy tez raczej tluka z "Random'u".
Oraz Czy sa ziola "regenerujace" twoja mane (jak np Dziurawiec - kondycje)?
Nie każdy jest mile widziany w moim domu. Gdybym wszystkich traktował jednakowo, nikogo nie wyróżniłbym!
1. nie wiem
2. tak
2. tak
Nie kapuje, jak mam rozpoznac dana rybe niby? Od czego to zalezy?
- Herenvarno
Krotki opis ryby (tgz short) Jest typowy dla danego gatunku.
Sprzedajesz dany "gatunek" ryby, okreslajac wczesniej (w miare mozliwosci) wage ryb.
Przeliczasz to na monety, np pregowana latajaca ryba = 1500 miedziakow za kilogram.
Tworzysz w ten sposob liste "oplacalnosci" lowienia danego gatunku ryb.
Sprzedajesz dany "gatunek" ryby, okreslajac wczesniej (w miare mozliwosci) wage ryb.
Przeliczasz to na monety, np pregowana latajaca ryba = 1500 miedziakow za kilogram.
Tworzysz w ten sposob liste "oplacalnosci" lowienia danego gatunku ryb.
Nie każdy jest mile widziany w moim domu. Gdybym wszystkich traktował jednakowo, nikogo nie wyróżniłbym!
Każdy gatunek ryb ma swój opis którki i długi.Glir pisze:Nie kapuje, jak mam rozpoznac dana rybe niby? Od czego to zalezy?
Czasem też jesteś w stanie rozpoznać rybę po nazwie ogladając ją.
(nazwa pojawia się w jej długim opisie)
Polecam zajrzeć tu: Ryby
G.
Urodziłam się po to, żeby umrzeć
Ale urodze się jeszcze raz i wytrwam tak do konca świata.
Bo ja jestem duchem wiecznego przeczenia,
Choć ronie łzy, choć gniewam sie...
Inaczej postąpić nie umiem.
Ale urodze się jeszcze raz i wytrwam tak do konca świata.
Bo ja jestem duchem wiecznego przeczenia,
Choć ronie łzy, choć gniewam sie...
Inaczej postąpić nie umiem.
Witam, jestem tu nowy, gdyż gram zaledwie od dzisiaj. Mam wiele, pewnie dla was już oklepanych, pytań. Po pierwsze, gdzie są jakieś powory w okolicy Nuln, na których można poexpić. Jak wzmocnić cechy i umiejętności bohatera. Mam też problem z zapamietaniem imion graczy. Jaką komendę wpisać? No i jak walczyć za pomocą np. ciężkiej pałki, którą zdobyłem, gdyż nie wiem jak ją założyć (z butami sobie poradziłem). Za jakąkolwiek pomoc z góry dziękuję.
Z poważaniem,
Anarej
Z poważaniem,
Anarej
Wreszcie normalna odpowiedź na pytanie, a nie jakieś durne i arkadyjsko intrawertyczne 'zapytaj na arkadii, może ktoś Ci powie', albo 'sprzedawaj i sprawdzaj'.Gerdia pisze:Polecam zajrzeć tu: Ryby
> ob paczki
Widzisz pocztowa paczke wewnatrz otwartego plociennego podroznego plecaka.
Widzisz szesc lukrowanych paczkow z marmolada wewnatrz otwartej niewielkiej saszetki ze skory wilka.
Widzisz pocztowa paczke wewnatrz otwartego plociennego podroznego plecaka.
Widzisz szesc lukrowanych paczkow z marmolada wewnatrz otwartej niewielkiej saszetki ze skory wilka.