Zmud pomoc
Re: Zmud pomoc
Kod: Zaznacz cały
Syntax: #MES [time] string
#MESS Sanctuary is out!
Displays the specified message in an alert window.
#MESS 1 "Quick message"
Displays the message for only 1 second
Syntax: #SA text
#SA You have @gold coins
Prints You have nnnn coins to the screen where nnnn is the current value of the @gold variable.
#ACTION {aura fades} {#SA SANC IS OUT!!!!;#COLOR red}
If the string aura fades is received from the MUD, the string SANC IS OUT!!!! is displayed to your screen and colored red.
#ACTION {aura fades} {#SA %ansi(red)SANC IS OUT!!!!}
Same as above.
Syntax: #SH text
#SH You have @gold coins
Prints You have nnnn coins to the screen where nnnn is the current value of the @gold variable. Any trigger set up for this type of pattern will get triggered.
Jeśli chcesz sam text bez delaya to lepiej użyć #say.
Dzieki, ale ja typowo potrzebuje, zeby mi wywalalo okienko cale. Rzadko patrze na zmuda, jak oram.
Wiec kluczowe info musi wywalac na spod.

Ja to mam na buttonach. Info może się przewinąć, ale żeby button zgasł, to trzeba kliknąć.
A button wywali Ci na wierzch przegladarki np jak cos padnie? Dont think so. 

Nie umiem pisać skryptów, jestem zielony w tym temacie, moja wiedza kończy się w granicach #co, #cw oraz tym że kilka opisów można kolorować jedną komendą {uderzam|ranie}. Proszę więc o wyrozumiałość względem mojej osoby
. A teraz do sedna problemu:
1. Na komendę 'zerknij' dostaje komunikat informujący co się dzieje na polu walki
('Wraz z X koncentrujesz sie na walce z Y, wspartym przez Z.')
('Walczysz z X, wspartym przez Y.)
zrobiłem sobie triggera:
pattern:
{Wraz z|koncentrujesz sie na walce z|,wspartym przez}
value:
#cw 11
Chciałbym aby opisy moich towarzyszy kolorowało mi na np. zółto, a wrogów na czerwono. Da się tak zrobić ?

1. Na komendę 'zerknij' dostaje komunikat informujący co się dzieje na polu walki
('Wraz z X koncentrujesz sie na walce z Y, wspartym przez Z.')
('Walczysz z X, wspartym przez Y.)
zrobiłem sobie triggera:
pattern:
{Wraz z|koncentrujesz sie na walce z|,wspartym przez}
value:
#cw 11
Chciałbym aby opisy moich towarzyszy kolorowało mi na np. zółto, a wrogów na czerwono. Da się tak zrobić ?
Dla ciebie jestem ateistą, dla Boga - konstruktywną opozycją.
Woody Allen
Woody Allen
Da sie, aczkolwiek nie jestem pewien czy w takim przypadku wystarczy jeden trigger. Musialbys wylapac wszystkie warianty informacji o tym z kim sie koncentrujesz walczac i przez #pcol kolorowac czlonkow druzyny i wrogow.
Przykladowy trigger (z cmuda ale powinien dac sie zaimportowac do zmuda takze) na jeden z wariantow.
Przykladowy trigger (z cmuda ale powinien dac sie zaimportowac do zmuda takze) na jeden z wariantow.
<trigger priority="16330" regex="true" id="1633">
<pattern>^(?:> )?Wraz z (.*) koncentrujesz sie na walce z (.+), wspartym przez (.+).</pattern>
<value>#pcol yellow %x1
#pcol red %x2
#pcol red %x3</value>
</trigger>
Nie działa, wywala mi errory. Próbowałem importować jak i na podstawie tego co napisałeś wklepać triggera z ręki.
Dla ciebie jestem ateistą, dla Boga - konstruktywną opozycją.
Woody Allen
Woody Allen
W zMUDzie był regex w ogóle? Może dlatego nie działa?
^Wraz z (*) koncentrujesz sie na walce z (*), wspartym przez (*).
#pcol yellow %1
#pcol blue %2
#pcol red %3
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).