Komentarze do Pytan

Forum wieści z Arkadii.
Haern

Re: Komentarze do Pytan

Post autor: Haern »

Przy wysokich mentalach zmiana nie jest tak mocno odczuwalna. Wiec 'true' zielarze raczej nie maja strasznych trudnosci przez to. Dostalo sie botom i zielarzom-aj-zeby-zarobic-na-umy.
Gość

Post autor: Gość »

Ej Zurek. Nie trac nadziei. Nadal jestes wielka szanse dla zabojcow trolli!
Kagain

Post autor: Kagain »

Haern pisze:Przy wysokich mentalach zmiana nie jest tak mocno odczuwalna. Wiec 'true' zielarze raczej nie maja strasznych trudnosci przez to. Dostalo sie botom i zielarzom-aj-zeby-zarobic-na-umy.
To ciekawe bo póki co to dwóch znanych mi 'true' zielarzy zmieniło zawód. Do wysokich mentali trzeba expa, a do tego trzeba czasu. Yalom już napisał jak wygląda exp na mentalach. Mimo, że zmiana nie dotyczy mnie bezpośrednio to i tak sądzę, że jest niepotrzebna, nieprzemyślana i jedynie i wyłącznie upierdliwa, a z urealnianiem nie ma nic wspólnego.
Gość

Post autor: Gość »

ma na celu wzrost znaczenia mentali - ot po prostu
były przecież zapowiadane takie zmiany :roll:

zresztą jest pewien tajny sposób zbierania ziół, do którego nie potrzeba ani zielarstwa, ani mentali, ani many

odp Buluar:
od razu musiałeś zdradzać ten sposób :evil:
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2009 09:47 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.
Buluar

Post autor: Buluar »

Ty sie Ropuk lepiej wez za zabijanie elfow, a nie z Gniotaealami prowadzisz dysputy na temat ziol i zmian mentali... :idea:
Każde społeczeństwo dzieli sie na trzy warstwy. Ludzi nieruchomych, ludzi ruchomych i tych, którzy poruszają innymi.

Abraham Lincoln
Nioh

Post autor: Nioh »

Kagain pisze: To ciekawe bo póki co to dwóch znanych mi 'true' zielarzy zmieniło zawód. Do wysokich mentali trzeba expa, a do tego trzeba czasu. Yalom już napisał jak wygląda exp na mentalach. Mimo, że zmiana nie dotyczy mnie bezpośrednio to i tak sądzę, że jest niepotrzebna, nieprzemyślana i jedynie i wyłącznie upierdliwa, a z urealnianiem nie ma nic wspólnego.
A ja sie nie zgodze. To co napisal Haern jest prawda i jako 'true' zielarz nie widze zadnych uniedogodnien dla mnie. Nie jestem botem, ktory 2000 lokacji przelatuje w poszukiwaniu ziol w 2 godziny. A zwykle, 'ludzkie' tempo moim zdaniem dobrze sie wpisuje w te reforme.
Iverheim

Post autor: Iverheim »

Werbat pisze:To jeszcze wypłaczmy, żeby młodzież potrafiła 'nie' z różnymi częściami mowy pisać poprawnie.
"nie" z imiesłowami przymiotnikowymi piszemy łącznie.

Standardowa próba lansu Werbata. Jak zwykle nieudana.

Werbat - do szkoły smyku, douczyć się. Może wtedy lans na wieściach będzie Ci lepiej wychodził?

Co do zmiany z szukaniem. Znam paru zielarzy (takich z powołania) i oni nie narzekają na zmianę. Czyli chyba jest w porządku.
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

A reszta zielarzy się nie oddzywa bo i tak to nic nie da :))
Dla mnie osobiście obojętne, chociaż szkoda, że znowu się wszystko o exp rozbija.
Awatar użytkownika
Werbat
Kontakt:

Post autor: Werbat »

Iverheim pisze:["nie" z imiesłowami przymiotnikowymi piszemy łącznie.

Standardowa próba lansu Werbata. Jak zwykle nieudana.

Werbat - do szkoły smyku, douczyć się. Może wtedy lans na wieściach będzie Ci lepiej wychodził?
Za http://lpj.pl/PORADA9.HTM:
W prasie, która - pamiętajmy! - nie zawsze może być wzorem poprawnego użycia zasad polskiej pisowni, znajdujemy (obok pisowni łącznej nie z imiesłowami odmiennymi, np. nieznany kierunek; nieoczekiwane osiągnięcia; nieplanowana, nieuzgodniona przerwa; niespełnione nadzieje) takie przykłady: "Zerwanie śmigła spowodowało utratę stateczności przez śmigłowiec, który nie mając możliwości sterowania, obracał się wokół osi wirnika w sposób zupełnie nie kontrolowany" ("Dziennik Polski" z dnia 31 VII 1998, s. 4); "Denerwują mnie na jezdni kierowcy bez refleksu i co najgorsze, nie umiejący prowadzić" ("Polityka" z dnia 18 lipca 1998, s. 8).

Nie możemy jednak potępiać tego typu użyć, są bowiem zgodne z uzupełnieniem ogłoszonym w Komunikacie Rady Języka Polskiego: Jeśli jednak autorowi szczególnie zależy na podkreśleniu czynnościowego ("czasownikowego") znaczenia zaprzeczonego imiesłowu, może partykułę nie napisać rozłącznie. Wydaje się, że w okresie przejściowym, tzn. na początku obowiązywania nowej zasady ortograficznej, są to słowa celowe.
Już?
Umrzyj.
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.
Daggerro

Post autor: Daggerro »

Werbat :D

Lekarski Poradnik Językowy to wiarygodne zrodlo i wykladnia polszczyzny?:)
ODPOWIEDZ