Zmud pomoc
Re: Zmud pomoc
W ZMUDzie tego typu skrypty są strasznie obciążające.
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).
Po wielu latach prymitywnej gry za pomocą kartki i ołówka ( do mapowania), postanowiłem użyć czegoś ambitniejszego niż stary arkadisk z gotowymi skryptami. Czytałem ten temat, ale to dla mnie zbyt zaawansowane ( prócz przeglądania stron www i gry w arkadię, jestem zielony jeżeli chodzi o komputery) . Chciałbym, żeby mi ktoś łopatologicznie wytłumaczył kilka podstaw. Mam zmuda 7.21 , włączam i co dalej? Jak się połączyć z arkadią, jak wgrać skrypty, jak ustawić mapper, żeby mapował? Jak to opanuję , to chyba dalej pójdzie 

Takie rzeczy na pewno gdzieś na stronie zugga będą. W końcu sprzedaje te swoje programy.
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).
Może i tak, ale ja nie jestem aż tak biegły akurat w angielskim. Trochę próbuje sobie radzić, włączyłem maper, ale nic się nie wyświetla, nie ma żadnej kropki, nie da się robić kwadracików. Potrzebuję tylko kilka podstaw na początek:
- podstawowa obsługa mappera
- wgrywanie skryptów
- jak tworzyć logi i gdzie je znajdę
Po kliknięciu na mapie w file mam zaznaczone ptaszkiem cały czas map off, nie moge tego odznaczyć, jak to zrobić lub co zaznaczyć?
- podstawowa obsługa mappera
- wgrywanie skryptów
- jak tworzyć logi i gdzie je znajdę
Po kliknięciu na mapie w file mam zaznaczone ptaszkiem cały czas map off, nie moge tego odznaczyć, jak to zrobić lub co zaznaczyć?
Czolem!
Na poczatku pragne zaznaczyc ze kiepska jestem w te klocki.
Zrobilam sobie takie skromne ulatwienie dla wyluszczania i zaslaniania ogluszanej osoby, jednak mam drobny problem.
Pattern:
%1 silnym ciosem * oglusza %2.
Value:
#echo {%ansi( white, 3)%1 ======OGLUSZYL====== %2 ==>> F12 ZASLONA}
#key f12 {zaslon %2}
Mniejsza z czytelnoscia tego, jeszcze bede pracowac, ale w %2 przypisuje mi imie osoby z wielkiej litery (jak to z imionami bywa) czy jest sposob, zeby mi to jakos ladnie przemielilo i przerobilo na mala litere?
Ps. Jak was czytam tu czasem to mi sie wydaje ze piszecie po chinsku, masterzy
Btw. Czy cos takiego co chce zrobic jest w ogole legalne?
Na poczatku pragne zaznaczyc ze kiepska jestem w te klocki.
Zrobilam sobie takie skromne ulatwienie dla wyluszczania i zaslaniania ogluszanej osoby, jednak mam drobny problem.
Pattern:
%1 silnym ciosem * oglusza %2.
Value:
#echo {%ansi( white, 3)%1 ======OGLUSZYL====== %2 ==>> F12 ZASLONA}
#key f12 {zaslon %2}
Mniejsza z czytelnoscia tego, jeszcze bede pracowac, ale w %2 przypisuje mi imie osoby z wielkiej litery (jak to z imionami bywa) czy jest sposob, zeby mi to jakos ladnie przemielilo i przerobilo na mala litere?
Ps. Jak was czytam tu czasem to mi sie wydaje ze piszecie po chinsku, masterzy

Btw. Czy cos takiego co chce zrobic jest w ogole legalne?
— A przysięgałem sobie, że gdy cię spotkam, padnę ci do nóg…
— Podziękuj — przytuliła się do niego. — Tak, jak należy. I padnij mi do nóg. Śniłam o tym, że padasz mi do nóg.
— Nikoletto…
— Nie tak. Inaczej.
— Podziękuj — przytuliła się do niego. — Tak, jak należy. I padnij mi do nóg. Śniłam o tym, że padasz mi do nóg.
— Nikoletto…
— Nie tak. Inaczej.
Zamień:
Na:
I tak - jak najbardziej jest to legalne.
Kod: Zaznacz cały
#key f12 {zaslon %2}
#key f12 {zaslon %lower(%2)}
Rennz: dzieki serdeczne! Zapewne bede tu przez jakis czas czestym bywalcem, bo aktualnie przechodze fascynacje pisaniem roznych uzytecznych pierdolek 

— A przysięgałem sobie, że gdy cię spotkam, padnę ci do nóg…
— Nikoletto…
— Nie tak. Inaczej.
— Nikoletto…
— Nie tak. Inaczej.
W miarę możliwości chętnie pomogę. Osobiście korzystam z cMUDa, ale sporo rzeczy jest jednak wspólnych.
Prosta pewnie sprawa... dlaczego jak zrobiłem sobie trigger:
#tr {* jest lekko ranny|a.} {#cw red}
Nie odpala mi się trigger? Wydaje mi się, że chodzi o to ranny|a
Nie chcę robić dwóch triggsów.
edit:
Zamienilem to na %w chociaz i tak mi sie nie podoba takie rozwiazanie
Dodatkowo czy mozna zrobic np. taki alias
Czarny lysy mezczyzna mowi: Czego sie tak lampisz
Zeby Czarny lysy mezczyzna mowi: <- bylo koloru powiedzmy zielonego a to co on mowi bylo np. zoltego?
Nie chcę robić dwóch triggsów.
edit:
Zamienilem to na %w chociaz i tak mi sie nie podoba takie rozwiazanie

Dodatkowo czy mozna zrobic np. taki alias
Zeby Czarny lysy mezczyzna mowi: <- bylo koloru powiedzmy zielonego a to co on mowi bylo np. zoltego?
Shador pisze:Prosta pewnie sprawa... dlaczego jak zrobiłem sobie trigger:
#tr {* jest lekko rann{y|a}.} {#cw red}
Parę postów wcześniej jest odp:Shador pisze:Dodatkowo czy mozna zrobic np. taki alias
viewtopic.php?p=23512#p23512